Nadelen boxer hond

Nadelen boxer hond

Nadelen boxer hond.

Nadelen boxer hond ! Het kenmerk van een boxerhond lijkt voor velen ideaal: een vriendelijke. Loyale, intelligente vriend en zelfs een bewaker. Maar haast je niet om achter de puppy aan te rennen. Nadat je de beschrijving hebt gelezen: boxershorts zijn niet voor iedereen geschikt. Huisdieren van dit ras moeten zeker niet worden gestart door homebodies en mensen die liever op de bank liggen voor wandelingen. Een bokser is een actieve hond. Het is noodzakelijk om een kans te geven voor het vrijkomen van zijn energie. Anders zullen er problemen zijn met gedrag thuis.

Nadelen boxer hond

Met de hond moet je regelmatig bezig zijn. Zijn hersenen laden. Maar het hof maken van boksers is simpel. Om te begrijpen of je zo’n huisdier moet krijgen. Zal de tabel met voor- en nadelen van het ras helpen.(Nadelen boxer hond)

Voor- en nadelen van het ras Duitse bokser.

– Kan in een appartement worden bewaard.
– Evenwichtig karakter.
– Leervermogen;
–Vernuft;
–Devotie;
– Liefde voor kinderen;
– Beschermend instinct;
– Eenvoudig onderhoud – Vereisen lange wandelingen en krachtige training.
– Zonder belasting hyperactief worden.
– Infantiel (tot drie jaar, puppygedrag kan zich manifesteren).
– Serieuze opleiding vereisen;
– Kan relaties met honden op straat “verduidelijken”.
– Er zijn rasziekten;
– Gevoelig voor temperatuurveranderingen.
– Veel kwijl.
Boksereigenaren beweren dat deze honden een gevoel voor humor hebben. Althans, zo lijkt het. Kijkend naar welke games deze entertainers bedenken en met welke “grimassen” ze commando’s uitvoeren.(Nadelen boxer hond)

Exterieur eisen.(Nadelen boxer hond)

Er zijn eisen aan de buitenkant van boksers. Volgens de rasstandaard moeten honden een gespierd lichaam. Slanke benen en een sterke ruggengraat hebben. De tabel met exterieurvereisten zal helpen om de kenmerken van het uiterlijk van boksers te begrijpen

Variëteit.(Nadelen boxer hond)

Als zodanig zijn er geen variëteiten van Duitse bokser. Maar honden van dit ras onderscheiden zich door kleur. Honden van twee kleuren mogen laten zien en fokken.

Rood. In rode boxershorts kan de kleur van de vacht een tint hebben van lichtgeel tot rijk baksteenrood. Het zwarte “masker” mag niet verder gaan dan de snuit.
Tijger. Het is ook een “gestreepte” kleur. Het heeft veel variaties. Bij lichte tijgerhonden is de algemene achtergrond van de vacht rood en zijn de donkere strepen erop nauwelijks merkbaar. Bij donkere tijgerhonden is de kleur donker. Soms lijkt het erop dat het zwart is. Maar met rode “stampers”.

Donkere “kleuring” wordt geleverd door strepen. Ze reiken naar de ribben. Er moet contrast zijn tussen de strepen en de primaire kleur. De norm gaat uit van banden van gemiddelde breedte: te smal en te breed worden als een defect beschouwd.(Nadelen boxer hond)

Hygiëne.(Nadelen boxer hond)

Een bokser is een zorgeloze hond. Om het huisdier er onberispelijk uit te laten zien. Volstaat het om regelmatig eenvoudige hygiënische procedures uit te voeren. Het is noodzakelijk om de puppy vanaf jonge leeftijd aan manipulaties te laten wennen. Dan zullen er op volwassen leeftijd geen problemen zijn.
Baden. Het baden van een boxer wordt vaak afgeraden. Het is voldoende om één keer per jaar een baddag te regelen. Het is beter om hypoallergene shampoos te gebruiken. Omdat boxershorts een gevoelige huid hebben. Na het baden moet het huisdier droog worden geveegd. Zodat het niet verkouden wordt. Als de hond “ongepland” vies wordt. Veeg dan gewoon het vuile gebied af met een vochtige handdoek. Je kunt droogshampoo gebruiken.(Nadelen boxer hond)
Kammen. Eenmaal per week moet de boxer worden gekamd met een speciale zachte borstel of rubberen handschoenwanten. Harde borstels kunnen de gevoelige huid van een hond beschadigen. Je moet krabben volgens de groei van de haren. Na de procedure raden fokkers aan om de wol af te vegen met een stuk suède: zodat het zal glanzen.

Poten wassen.(Nadelen boxer hond)

Poten worden dagelijks gewassen na een wandeling. Verwijder vuil tussen je vingers. Anders kan irritatie optreden.
Nagels knippen. De klauwen worden indien nodig bijgesneden met een speciale nagelsnijder. De frequentie van de procedure hangt af van de plaats van wandelen: bij stadshonden malen de klauwen op het asfalt. Controleer eenmaal per maand de lengte van de klauwen. Lange klauwen brengen de kromming van de vingers met zich mee.
Oorreiniging. Inspecteer de oren van uw huisdier wekelijks. Verwijder vuil met een doek om je vinger gewikkeld. Eenmaal per maand kunnen speciale veterinaire oplossingen worden gebruikt voor hygiëne. Dit is de preventie van oorinfecties. Roodheid en een onaangename geur uit de oren zijn een gelegenheid om een dierenarts te raadplegen.

Mondhygiëne.(Nadelen boxer hond)

Drie keer per maand moet je de tanden van je hond poetsen. Gebruik hiervoor een speciale tandenborstel en pasta. Als tandsteen verschijnt, moet u contact opnemen met een specialist voor verwijdering. Inspecteer je tandvlees regelmatig: Rood is een teken van ontsteking.
Oogzorg. De procedure wordt dagelijks uitgevoerd om conjunctivitis te voorkomen. Het is noodzakelijk om een wattenschijfje in gekookt water te bevochtigen en al het “overtollige” te verwijderen.

Ziekten en behandeling.(Nadelen boxer hond)

Om een bokser een lang en gelukkig leven te laten leiden. Is het belangrijk om zijn gezondheid te controleren. De hond kan gemakkelijk verkouden worden. Je moet hem isoleren in de kou. Droogvegen na een wandeling in de regen en baden. Elk jaar moet u een dierenarts bezoeken voor routinematige vaccinaties. Het is belangrijk om eenmaal per kwartaal ontworming en behandeling van vlooien uit te voeren (de frequentie hangt af van het medicijn). Eenmaal per jaar wordt een preventief onderzoek aanbevolen, dat zal helpen bij het identificeren van gezondheidsproblemen en voorwaarden voor “ras” -kwalen. De ziekten die het meest voorkomen bij deze honden worden hieronder weergegeven.(Nadelen boxer hond)

Allergieën en dermatitis.

In de meeste gevallen reageert het lichaam van de hond op een voedselallergeen. Maar er is ook een allergie voor vlooien, atopische dermatitis.
Genetische ziekten. Meestal komen ze voor in witte boxershorts. Dit omvat ook de doofheid van albino’s. Maar genetische aandoeningen (bijvoorbeeld aortastenose) kunnen ook worden gediagnosticeerd bij honden met een standaardkleur.
Spijsverteringsproblemen. Volvulus, opgeblazen gevoel. Slechte doorgankelijkheid treden op als gevolg van ondervoeding. Dergelijke problemen leiden tot ernstige ziekten van het spijsverteringskanaal.

Heupdysplasie.

Deze “ras” -ziekte kan binnen zes maanden worden gediagnosticeerd. Overtreding leidt tot slepen van de ledematen, kreupelheid.
Vervormende spondylose. Dit is een ziekte van de wervelkolom. Waardoor verlamming kan optreden. Meestal komt het voor na vijf tot zes jaar.
Hypothyreoïdie. De ziekte treedt op tegen de achtergrond van een schending van de schildklier. De eerste signalen zijn hyperpigmentatie van de huid. Haaruitval, uitslag.
Oogheelkundige aandoeningen. Boxershorts hebben vaak een draai of omkering van het ooglid. Van onjuiste oogzorg verschijnt conjunctivitis.
Brachiocephalisch syndroom. Verschijnt als gevolg van een te verkorte snuit. Een hond met een dergelijke diagnose zucht, snurkt. Lijdt aan kortademigheid.
Oncologie. Kanker in dit ras komt vaak voor. Meestal worden oncologische ziekten gediagnosticeerd na de leeftijd van vijf jaar.