Nadelen franse bulldog

Franse bulldog pups asiel

Nadelen franse bulldog

Nadelen franse bulldog

Nadelen franse bulldog ! We hebben gezien wat de voordelen zijn die men kan hebben om een bulldog type hond te bezitten. Zie de pagina voordelen van de bulldog. Het blijft nu aan ons om de nadelen van deze honden te zien.

Franse bulldog pups asiel

Elk hondenras heeft verschillende voor- en nadelen, er is geen ras “beter” dan een ander, maar verschillende soorten honden met verschillende karakters en verschillende behoeften. Ook voor de franse bulldog.

Dit is wat de rijkdom van de hondenwereld maakt. Voor sommigen zal het feit van het hebben van een zeer speelse en gemakkelijk opgewonden hond een voordeel zijn. Voor anderen zal het een nadeel zijn.

Laten we dus zonder verder uitstel stilstaan bij de belangrijkste nadelen van bulldogs. Houd er echter rekening mee dat de voor- en nadelen van bulldogs voornamelijk afhangen van het type bulldog waar we het over hebben.

Nadelen franse bulldog.

Omdat brachycefale (verhoogde snuit) bulldogs kwetsbaarder zijn dan andere honden voor ademhalingsproblemen en het is noodzakelijk om te voorkomen dat ze te veel moeite vragen als het warm is.

Bulldoggen zijn honden die veel aandacht nodig hebben. Ze zijn daarom niet geschikt voor eigenaren die van plan zijn om hun honden te lang alleen thuis of in de tuin te laten.

Bulldoggen genieten vooral van het gezelschap van hun meesters en kunnen behoorlijk plakkerig worden om je overal te volgen: voor de tv. In de badkamer …

Ten slotte is de bulldog een hond van koppige aard en domineert hij een strikte opleiding vanaf jonge leeftijd vereist. Hoewel u dit probleem niet zult hebben als u besluiteen bulldog te adopteren in een adoptiecentrum, kennel of asiel.

Tot zover de nadelen van de bulldog.

Gezondheid en ziekten van de Franse Bulldog.

De levensverwachting van honden van dit ras met de juiste zorg is 10-13 jaar. Individuen bereiken de leeftijd van 14 jaar of meer. Maar dit is zeldzaam. Over het algemeen hebben Franse bulldoggen een redelijk goede gezondheid. Hoewel er verschillende veel voorkomende ziekten zijn.Nadelen franse bulldog.

Huid.

– Bij afwezigheid van zorg in de huidplooien van de snuit of tussen de vingers kan dermatitis zich ontwikkelen.

Ogen.

– Honden zijn gevoelig voor conjunctivitis. Blefaritis, glaucoom, staar. Soms is er zo’n anomalie als het derde ooglid.

Terug.

– veel huisdieren hebben last van problemen met tussenwervelschijven. Dit komt door het feit dat het ras is gefokt met de hulp van de kleinste vertegenwoordigers van Engelse bulldoggen. Die nauwelijks de gezondheidsstandaard kunnen worden genoemd.

Voortplantingssysteem.

– Kenmerken van de anatomie bemoeilijken natuurlijke inseminatie en bevalling. De meeste puppy’s verschijnen via een keizersnede.

Thermoregulatie.

– Afgeplatte snuit heeft een negatieve invloed op de warmte-uitwisseling. Honden zijn even gevoelig voor hitte en vorst. Sommige luchtvaartmaatschappijen verbieden deze dieren van vervoer. Omdat ze vaak sterven tijdens vluchten.Nadelen franse bulldog.

Ademhaling.

– Zelfs in een wakkere toestand stoten Franse bulldoggen een lichte grom uit. ‘S nachts kan het veranderen in een krachtig snurken. Vooral dieren met obesitas zijn hier gevoelig voor.

Allergieën .

– Meestal zijn huisdieren gevoelig voor voedselreacties.Nadelen franse bulldog.