Boxer hond

Boxer hond

Boxer hond.

Boxer hond is een populair hondenras en hebben een aantal onderscheidende gedragingen. Boxers vertonen echter niet veel hondenproblemen die veel voorkomen bij andere hondenrassen. De meest voorkomende onderscheidende gedragingen bij boks honden zijn:

Boxer hond

Loyaliteit en zelfvertrouwen

.- De bokser is vriendelijk en zeer loyaal aan zijn eigenaren. Tevreden over gewoon bij hen zijn en aan hun voeten liggen. Eigenaren van boxerhonden koesteren de toewijding die dit ras hen geeft. De meesten zweren nooit een ander hondenras te bezitten. De bokser is een sterk en nobel ras dat zelfvertrouwen uitstraalt.(Boxer hond).

Aanhankelijk -Natural Child Protector-

De bokshond is dol op de meeste kinderen en zal van nature speelkameraadje en beschermer van kinderen worden. Boksers tonen een toegewijde genegenheid voor hun eigenaren en vreemden wanneer ze op de juiste manier worden gesocialiseerd en geïntroduceerd.(Boxer hond).
De Woo Woo- De “woo woo” is een vocalisatie die bokshonden gebruikelijk zijn om te maken tijdens het spelen. Wat een uitnodiging is om met ze te spelen of je hebt iets dat ze willen. Het is best komisch van aard. De boxer wordt vaak de clown van het hondenras genoemd.

Vriendelijke motieven. (Boxer hond).

De “wiggle butt” is een overmatig wiebelen van de achterste kwarten die boxerhonden vertonen. Het is een prikkelbaar gebaar. Blij om je te zien, evenals een compensatie in lichaamstaalcommunicatie om vriendelijke motieven te tonen aan anderen. Waaronder honden. Boxers zijn een gecoupeerd ras. Met de gecoupeerde staart. Dit gedrag dient als een overdrijving van vriendelijke staart kwispelen om anderen te laten weten dat ze geen kwaad bedoelen.(Boxer hond).
Dit is zeker iets wat alle bokserbezitters hebben gezegd wanneer de bokser flatus (gas) zowel stil als hardop in hun nabijheid verdrijft. De bokser is behoorlijk intelligent en zal vaak weggaan van de slechte geur voordat de eigenaren dat doen.
Boksen– De bokser speelt graag met zijn voorpoten in een boksbeweging en ziet er net zo uit als een bokservechter in de ring.
Monden – De boxerhond is vrij vaak te zien terwijl hij mondt met een andere hond of mens. Waarbij hij een kenmerkende kreunende vocalisatie en hoofdkantelende beweging van links naar rechts maakt met de mond wijd open. Het is geen teken van agressie. Jonge boxerpuppy’s zo jong als 3-4 weken oud zullen dit gedrag beginnen met nestgenoten. Het is een natuurlijk speelgebaar van bokshonden.(Boxer hond).
Knuffelen- De bokser houdt wel van knuffelen (achterop poten op je schouders plaatsen) en moet op jonge leeftijd geleerd worden om het niet te doen. Vooral in huizen met kinderen en oudere volwassenen.

Boxer hond 2

Dit zijn GEEN veelvoorkomende gedragingen die worden gezien bij boxerhonden:

Overmatig blaffen – Blaffen is een manier van communiceren bij honden en boksers compenseren dit niet te veel. Boksers blaffen meestal alleen om de komst van nieuwe bezoekers te waarschuwen. Hun territorium te bewaken of tijdens het spelen. Het zijn geen overmatige blaffers zoals speelgoedrassen of jacht/ hondenrassen. Ze blaffen niet om onbekende redenen.

Agressie.(Boxer hond).

Boksers zien er misschien gemeen en stoer uit, maar het zijn geen agressieve honden. Ze hebben een zeer intrekbaar bewakingsgedrag. Ze zullen bezoekers waarschuwen en hun territorium verdedigen als er echte bedreigingen worden gegeven. Als agressie in een bokser verschijnt. Manifesteert dit zich meestal door slechte fokkerij (genetische), medische aandoeningen en slechte behandeling door mensen of andere honden.(Boxer hond).

Agressie kan worden gezien bij elk hondenras dat niet gesteriliseerd of gecastreerd is. Niet goed gesocialiseerd is of die bang en onzeker is over de situatie. Stressvolle en pijnlijke situaties en om waardevolle middelen te beschermen zijn ook veel voorkomende manieren waarop honden agressie vertonen.
Angstfobieën – Sommige boksers kunnen angstfobieën van mensen, onweersbuien en harde geluiden vertonen. Hoewel niet gebruikelijk voor het ras. Fobieën kunnen zich manifesteren vanwege een gebrek aan socialisatie en trauma’s op jonge leeftijd. Waaronder onbekende redenen.(Boxer hond).
Dit is geen gebruikelijk gedrag voor boksers. Tenzij er onjuiste training heeft plaatsgevonden of prikkelbaar gedrag wordt aangemoedigd. Knuffelen is niet hetzelfde. Maar is ook niet wenselijk voor de meeste mensen.

Trainingsproblemen.(Boxer hond).

– De bokser is een gemakkelijk te trainen hond met de juiste motivatie. Consistente en humane methoden hebben de voorkeur.
Verlatingsangst – De bokser gedijt in een sociale omgeving met zijn gezin. Sommige boksers kunnen verlatingsangst vertonen als ze aan hun lot worden overgelaten en zich vervelen. Gedrag zoals kauwen, graven, vernieling van eigendommen, huisvuil.(Boxer hond).

Gezeur en overmatig blaffen zonder duidelijke reden voor hun eigenaren zijn veel voorkomende tekenen van verlatingsangst. Boksers zullen geen tekenen van dit gedrag vertonen als ze voldoende worden geoefend. Getraind en aan hun sociale behoeften wordt voldaan.

Obsessief likken.(Boxer hond).

– De meeste boksers zijn niet per se likkers, maar af en toe zal je er een vinden die dat wel is. Die probeert hun onderdanige kant te laten zien aan hun eigenaren en vrienden. Vaak treedt dit gedrag op vanwege de onzekerheid van de boksers in een bepaalde situatie of een te harde behandeling door eigenaren. Ze kunnen likken in een poging om voedsel of water te ontlokken.

Onderdanig urineren .(Boxer hond).

– Het is ongebruikelijk gedrag voor een bokser om onderdanig urineren te vertonen. Dat wil zeggen urineren wanneer hij wordt benaderd of opgewonden. Degenen die tekenen van onderdanige urinewegproblemen vertonen. Moeten door een dierenarts worden gecontroleerd om medische aandoeningen uit te sluiten. Dit hondengedragsprobleem is vaak een teken van een onderliggend medisch probleem. Overdreven opwinding en / of trauma.

Het gemeenschappelijke onderscheidende gedrag van de boxerhond maakt ze echt een hond voor alle seizoenen en geliefd over de hele wereld door duizenden, mogelijk miljoenen mensen. Als u een bokser heeft die een van die hondenprobleemgedragingen vertoont die niet gebruikelijk zijn bij dit ras. Neem dan contact op met een trainer. Gedragstherapeut. Hondengedragsconsulent en / of dierenarts voor hulp.(Boxer hond).

Angela Donald is een hondengedragsconsulent. Bokshondenfokker, exposant van internationale kampioens boks honden. Een veertigjarige veteraan boksereigenaar en is betrokken bij de redding van boks honden.