Hond alleen thuis

Hond alleen thuis

Hond alleen thuis.

Hond alleen thuis
Hond alleen thuis

Hond alleen thuis ! Het kan zijn dat je, zoals veel mensen, overdag niet erg beschikbaar bent voor je hond. Je dagen kunnen druk zijn! Maar niet die van je hond! En ja, UW hond wacht de hele dag op je! Misschien doet hij zelfs wat onzin om je bezig te houden. Wat als je dat zou kunnen veranderen? Wat als de dag van je hond uiteindelijk voller was? Wil je aanwijzingen? Lees dit artikel!

 Leer hem alleen te blijven. Hond alleen thuis .

Natuurlijk moet je hond leren om alleen te blijven. Het is inderdaad niet natuurlijk voor hem om alleen te zijn, omdat het een bron van stress, verveling of zelfs gevaar is. Een hondenmaatje is bovendien niet altijd een oplossing, omdat ze zich in paren kunnen vervelen.

Hier zijn de belangrijkste stappen om je hond te leren alleen te blijven.

-Ritualiseer uw vertrek niet.

Verander dus de voor de hand liggende tekenen van je vertrek en bagatelliseer ze. Maak ook “valse starts”. Pak je autosleutels, trek je jas aan en ga op je bank zitten om tv te kijken. Of zonder waarschuwing, zonder je schoenen aan te trekken, ga je huis uit! Het doel is om zijn rituelen te bagatelliseren. Te doorbreken zodat ze niet langer een bron van stress voor je hond zijn. Je kunt je hond ook negeren voordat je vertrekt, maar ook als je terugkomt. Negeren betekent niet naar hem kijken. Hem niet aanraken (niet om terug te duwen of voor een streling) en niet met hem praten. Als de hond opgewonden is als je terugkomt, kun je hem, eenmaal gekalmeerd. Terugbellen om hem aandacht te geven.

-Voldoe aan zijn behoeften van elke dag uitje!

Ook als je een tuin hebt. Inderdaad, een hond moet elke dag minimaal een half uur per dag uitgaan om maximaal te voorzien in zijn behoefte aan verkenning, snuiven, communicatie. Dit is wat hem vermoeit en hem goed in zijn poten maakt. Een hond goed in zijn poten strest niet bij het vertrek van zijn meester.

-Geef hem iets om de hele dag bezig te blijven!

Bijtspeelgoed van verschillende textuur (pluche, sleeptouw, hard speelgoed), beroepspeelgoed (zoals speelgoed waar je eten / lekkernijen kunt proppen, zoals het merk Kong). Zijn speelgoed mag niet beschikbaar zijn voor uw hond wanneer u aanwezig bent. Zodat ze belangrijker worden, wanneer u weg bent. Het is daarom aan te raden om het beschikbaar te laten wanneer je vertrekt, en om alles op te halen wanneer je terugkomt.

-Verklein zijn ruimte.

Zodat hij zijn tijd niet besteedt aan het zoeken naar jou in huis. Het verkleinen van je ruimte moet op een positieve manier gebeuren (zie de vorige stap om absoluut te doen). Je kunt hem ook leren om meer van de ene ruimte te houden dan van de andere. Sommigen leren hun hond om van de kooi te houden (zoals een reismand of een alledaagse kooi), die open kan blijven, maar een beperkte en geruststellende ruimte voor de hond biedt.

Nu rijst de ethische vraag. Hoe lang kunnen we onze honden alleen thuis laten?

Ten eerste denk ik dat deze tijd al kan variëren volgens zoveel criteria, dat het eigenlijk moeilijk is om een tijd te definiëren. Inderdaad, de criteria kunnen variëren afhankelijk van de leeftijd, of het nu een puppy, een volwassene of een oude hond is. Maar dit zal ook veranderen afhankelijk van de emotionele toestand van uw hond. Afhankelijk van waar hij vandaan komt, is hij gewend om alleen te zijn, of is hij gewend aan de omgeving waarin je hem gaat achterlaten (wanneer je op vakantie bent op een onbekende plek bijvoorbeeld). Vandaar het belang om je hond te leren alleen te blijven, en vooral om dit leren zoveel mogelijk te generaliseren.

Ondanks dit alles vind ik dat een hond niet langer dan een bereik tussen 4 uur ‘s ochtends en 6 uur ‘s ochtends moet worden gelaten. Je moet bedenken dat je hond gedurende al die tijd over het algemeen niet in staat zal zijn om zijn zaken te doen zoals hij wil. Hij zal voor zichzelf moeten zorgen, zijn dag moeten vullen. Stel je voor dat je een hele dag opgesloten zit in een huis en niets doet, zonder de mogelijkheid om jezelf te kunnen ontlasten, zonder jezelf en dat je hele leven bezig te kunnen houden. Dit is wat de meeste van onze huishonden ervaren totdat ze sterven. Toch zijn er alternatieve oplossingen.