Beagle hond karakter

Beagle hond karakter.

Beagle hond karakter! Voor velen is de keuze om een hond te kopen of te adopteren een beslissing van een fractie van een seconde. Je ziet een verlaten pup op straat. Of de hond van je buren heeft net puppy’s gehad. In beide gevallen kun je niet tegen de gedachte dat je er geen hebt om je eigen te noemen. Elk ras is echter anders en past al dan niet bij uw levensstijl. Het is belangrijk om een hond te krijgen die past bij de manier waarop je je leven leidt, zowel in jouw belang als in het belang van de hond. Je zou toch geen Duitse Dog krijgen als je in een klein studio-appartement woont? Hier zijn enkele dingen die je moet weten over Beagles en hun algemene temperament voordat je een van deze schattige pups adopteert.

Beagle hond karakter
Beagle hond karakter

1. Beagles werden gefokt om te jagen.

Afstammelingen van foxhounds, Beagles waren bedoeld om geuren op te snuiven, konijnensporen te volgen en jagers naar hun prooi te leiden. Hun reukvermogen is onverslaanbaar en hun lange oren houden hen volledig op de hoogte van de geur die ze stalken. Dit zijn geweldige eigenschappen om bij een hond te hebben. Maar omdat Beagles tegenwoordig veel minder worden gebruikt voor de jacht. Is het belangrijk om te weten met wat voor soort gedrag je te maken krijgt. Vanwege hun lange oren kunnen ze volledig gefocust raken op wat ze stalken en je uitschakelen wanneer je ze commando’s geeft. Ze kunnen alles opsnuiven, dus je kunt merken dat je vaak met een afgeleid Beagle zit. Daarnaast zijn ze erg eigenwijs en doen ze graag hun eigen ding (zoals die heerlijke geur volgen) op hun tijd, niet die van jou.

2. Beagles zijn extreem actief!

Nogmaals, vanwege hun geschiedenis zijn Beagles zeer actieve honden. Ze hebben ruimte nodig om naar binnen te rennen en een deel van die energie te verbranden. Een klein huis of appartement zonder buitenterrein is niet de juiste plek voor deze hyperpups.

3. Beagles zijn luide monden.

Van het rinkelen van een deurbel tot vogels die buiten fluiten, je kunt maar beter geloven dat een Beagle zijn kenmerkende stem zal gebruiken wanneer hij opgewonden of gefrustreerd is. Als je in een buurt woont waar rust belangrijk is of in een appartementencomplex met buren in de buurt. Is een Beagle misschien niet geschikt voor jou.

4. Beagles kunnen moeilijk te trainen zijn.

Als je op zoek bent naar een “easy-as-pie” hond om te trainen, zet je hart dan niet op een Beagle. Hoewel ze intelligent zijn, zijn ze erg koppig. Uiteindelijk is het hun korte aandachtsspanne die de echte kicker is die hen moeilijk maakt om te trainen. Maar het kan! Als je voldoende geduld en vastberadenheid hebt. Zul je succesvol zijn in het trainen van je Beagle, maar als je niet de tijd of energie hebt om je te wijden aan strikte training, moet je een gemakkelijker te trainen ras overwegen.

5. Beagles worden eenzaam.

Beagles zijn roedeldieren. Het zit in hun aard om deel uit te moeten maken van alle opwinding. Ze hebben de neiging om eenzaam te worden als ze te lang alleen worden gelaten of als ze niet mee mogen doen aan al het plezier. Alles wat je doet, daar willen ze middenin zitten. Als je veel reist of als je hele lange dagen maakt, is een Beagle niet de juiste hond voor jou.