Agressieve honden

Agressieve honden

Agressieve honden.

Agressieve honden

Agressieve honden ! Agressiviteit is een reactie die de mensen om hen heen vaak berooid achterlaat. Hoe om te gaan met dergelijk gedrag? Onze reflex is vaak om te handelen door te proberen het tegen te gaan, meestal door te straffen. Meestal onder het gecombineerde effect van angst en woede. Soms schaamte toevoegen aan deze pijnlijke vergelijking.

Meestal zal het ontvangen advies, geconfronteerd met een agressief individu, van de orde van de sanctie zijn. Met het idee om elke wens om opnieuw te beginnen door te geven aan de agressor. Soms door onze relaties in het dagelijks leven te verharden.

Agressieve honden.

Helaas, zoals ik je leer vanaf de eerste sessies met mij. Wordt elk onaangenaam ding dat een individu wordt aangedaan steevast geassocieerd met alles wat hem omringt op het moment dat hij het ontvangt. Alle! Inclusief u, de aanwezige leden van het huishouden. Het slachtoffer van de aanval, andere honden, katten, mensen in het algemeen, tot het geluid van uw sleutelhanger of de kleur van uw luiken. Dit is het mechanisme dat wordt geactiveerd tijdens een trauma.Wat mensen die het hebben meegemaakt goed kennen:

Straffen.

Ze kunnen defensief worden door een geluid te horen dat aanwezig was tijdens de pijnlijke gebeurtenis. Bang zijn voor mensen die in het wit gekleed zijn als iemand op dat moment in deze kleur gekleed was; kortom. Wanneer iemand ervoor kiest om te straffen, bang te maken, te kwetsen, af te schrikken door iets onaangenaams toe te brengen. Vooral agressief gedrag, dat begiftigd is met grote energie. Zal het nodig zijn om hard genoeg te gaan voor het trauma om de agressieve impuls te overtreffen, en niets en niemand zal in staat zijn om de associaties te voorkomen die op dat moment zullen worden gemaakt.

Dit wetende, hoe kunnen we ons voorstellen dat de onderdrukking van agressief gedrag. Met werk dat alleen gericht is op het onderdrukken ervan, op de lange termijn levensvatbaar kan zijn? Hoe kan de hond zich beroofd voelen van zijn uitdrukkingsmiddelen, maar altijd in contact met de emoties en behoeften die hem tot de agressie hebben geleid?

Plotseling agressief gedrag hond.

Erger nog, in veel gevallen zal het beter worden in het moment en in de weken na de spierinterventie, of een verraderlijk. Discreet maar toch aanwezig geweld (elke interventie op basis van het creëren van vermijding blijft geweld!), Agressief gedrag verschijnt opnieuw, veel virulenter. Het is vaak in deze staat dat ik de honden van mijn klanten ontmoet, en het is geen gemakkelijke taak om te herstellen. Omdat dit soort benadering in de hond inprent dat hij er niet op kan rekenen dat je je veilig voelt. Maar ook dat de wereld inderdaad pijnlijk en eng, frustrerend en onzeker is.