Australische veedrijvershond

Australische Cattle hond scaled

Australische veedrijvershond.

Australische Cattle hond
Australische Cattle hond

Australische veedrijvershond. Komt oorspronkelijk uit Australië. Waar ze zijn ontwikkeld tijdens de negentiende eeuw. Deze honden zijn gefokt om uit te blinken in uithoudingsvermogen. Hoeden vaardigheden, en taaiheid. Australische Cattle hond wordt ook wel aangeduid als de Blue Heeler. Red Heeler, en Queensland Heeler. In Australië, dit zijn een van de meest populaire Australische hondenrassen vandaag.

Rasgroep: Herden.

Gewicht: 35-45 lbs.

Hoogte: man 18-20 inch; vrouw 17-19 inch.

Temperament van Australische veedrijvershond.

Australische veedrijvershond hond houdt van werken en betrokken zijn bij het hoeden van activiteiten. Deze honden zijn niet geschikt voor een leven alleen in een omheind gebied. Australische veehonden zijn een van de meest intelligente hondenrassen die er is, maar ze kunnen zich vrij gemakkelijk vervelen. Dit in ruil kan leiden tot ernstige leerproblemen. Deze honden houden ervan om een deel van de actie – ze zijn zeer toegewijd, zorgzame en waakzame honden. De Australische Cattle hond doet het ook erg goed als waakhond, en ze zijn zeer moedige en betrouwbare honden.

Zorg.

Dit ras moet worden geborsteld geen wekelijkse basis met een stevige haarborstel. Tijdens het vergieten seizoen, moeten deze honden vaker worden geborsteld. De Australische Vee hond mag alleen worden gebaad wanneer echt nodig, en dan alleen met een milde shampoo om droge huid te voorkomen.

Gezondheidsproblemen

Australische veehonden zijn relatief gezonde honden, maar ze zijn gevoelig voor lijden aan aandoeningen zoals heupdysplasie, PRA, en doofheid.