Cane corso temperament

Cane corso temperament

Cane Corso (temperament ) is Een reus met een teder hart, de cane corso is een sociale, loyale en aanhankelijke levensgezel. Indrukwekkend door zijn grootte, het is een schone, kalme en evenwichtige hond die zich graag leent voor buitenspellen en knuffels op de bank met zijn kleine en grote meesters. Een atletische en gespierde hond die door de rit en lange uitstapjes op stoom zal moeten worden gebracht.

Cane corso temperament
Cane corso temperament

De oorsprong van het ras van de hond Cane corso.

In tegenstelling tot wat men zou denken, is de Cane Corso ontstaan in Zuid-Italië, waar het woord “corso” “hof” betekent voor “hofhond”. Hij is de afstammeling van de reus Canis Pugnax en de neef van de Mastiff van Napels, van wie hij verschilt door zijn “kleinere” formaat.

Dit ras werd al gewaardeerd door de Romeinen die honden gebruikten voor hun persoonlijke bewaker, jacht, oorlog en om de leeuwen na de shows terug te brengen uit het Colosseum. Later werd de cane corso gehouden als waakhond en beschermer van kuddes en beschouwd als een trouwe metgezel van gezinnen.(Cane corso temperament)

Als het ras in de vorige eeuw bijna uitstierf, werd het in 1970 gered door een vereniging van enthousiastelingen uit Noord-Italië. Fokken resulteerde en het ras herstelde zich van het haar van het beest.

De fysieke kenmerken.

De cane corso maakt deel uit van de molossoïden, dus het is een hond met een massief lichaam dat langer is dan hoog, en met een vierkant hoofd dat herkenbaar is aan zijn hangende lippen aan elke kant van zijn snuit. Hij heeft een atletische en zeer gespierde bouw. Als corso-eendjes al lang met de korte staart zijn gezien, is deze van nature lang als ze niet worden gesneden (wat sinds 2016 verboden is).(Cane corso temperament)

Zacht en glanzend, het korte haar van de rietcorso kan zwart, lichtgrijs, leisteen, gestroomd of reekalf zijn, vaak verfraaid met een witte vlek op de borst. Haar grote zachte ogen zijn bijna altijd afgestemd op haar jurk.

Het karakter en gedrag van de Cane Corso.

Intelligent en energiek, de cane corso is een zeer evenwichtige hond wanneer hij de mogelijkheid heeft om stoom af te blazen en te spelen. Zijn beschermende instinct zal hem er van nature toe brengen zijn territorium en zijn meesters, die hij graag zal beschermen, in de gaten te houden zonder agressief te zijn.

De cane corso is een trouwe metgezel met een zeer aanhankelijk temperament met zijn meesters en hun familie. Hij kan heel goed overweg met kinderen, zijn soortgenoten en andere dieren als hij gewend is aan socialisatie.

Zijn opleiding van Cane Corso. -Cane corso temperament-

De cane corso is intelligent maar wat eigenwijs! Zijn opleiding moet op jonge leeftijd beginnen en moet zijn eerste twee jaar voortzetten om duurzaam te zijn. Een goed opgeleide cane corso zal thuis snel worden “vergeten” als tijdens wandelingen, omdat hij wijs zal zijn.

De band met zijn meesters zal even sterk moeten zijn om meester aan boord te blijven als om hem in vertrouwen te stellen en echte momenten van medeplichtigheid te ontwikkelen.

Zijn levensomstandigheden. – Cane corso temperament.

De cane corso zal perfect behagen in een huis op het platteland met een grote tuin. Het leven in een appartement is mogelijk, maar gezien de grootte van de hond, zal het ruim moeten zijn. Het stadsleven is dus mogelijk, maar de uitstapjes zullen regelmatiger moeten zijn.

De cane corso heeft minstens twee dagelijkse uitstapjes van minstens 30 minuten nodig om zijn energie te kanaliseren. Het is een sportieve hond die zal genieten van het begeleiden van zijn meesters tijdens lange wandelingen in het bos, joggen of fietstochten.

Eenzaamheid is niet het sterke punt van de cane corso. Te vaak alleen of zonder fysieke activiteit, kan hij de neiging hebben om zichzelf op verwoestende manieren bezig te houden.

Zijn gezondheid en hygiëne. – Cane corso temperament-

Om ziekten te voorkomen en een goede gezondheidsbasis te garanderen, heeft de cane corso zijn jaarlijkse vaccins nodig, elke 3 maanden een ontwormer en regelmatige behandeling tegen vlooien en teken.

De cane corso heeft een gemiddelde levensverwachting tussen de 10 en 12 jaar. Sterke en robuuste hond, hij kent geen specifiek gezondheidsprobleem, behalve problemen die zichtbaar zijn bij de geboorte, zoals een heupmisvorming of ooglidinfecties. Deze ziekten zijn niet dodelijk en zullen zelfs goedaardig zijn als ze vanaf jonge leeftijd worden behandeld. Zoals alle grote honden kan cane corso worden beïnvloed door heupdysplasie, een skeletziekte die door uw dierenarts wordt gecontroleerd.(Cane corso temperament)

Qua hygiëne is de cane corso erg schoon omdat hij bijna zijn haar niet verliest, behalve tijdens de ruien van de lente en de herfst. Borstelen is te verwachten, indien nodig, bij de terugkeer van de wandelingen en eenmaal per week tijdens het ruien. Eén bad per maand kan nodig zijn als de cane corso het grootste deel van zijn tijd buiten doorbrengt.

Misvattingen over de Cane Corso. – Cane corso temperament.

“De cane corso is een agressieve hond”

Dit is een hondenras dat meer indrukwekkend is dan agressief. Als de hond niet voor dit doel is opgeleid, is de cane corso van nature geen aanvalshond. Hij blaft heel weinig en heeft geen reden om agressief te zijn als hij een minimum aan opleiding heeft genoten.(Cane corso temperament)

“De canes corso kwijlen” – Cane corso temperament.

In tegenstelling tot andere molossoïden kwijlt de cane corso niet. Het is een bijzonder schone hond binnenshuis, vooral omdat hij zijn haar niet verliest buiten het ruien.

Adopteer een Hond Cane Corso.

Veel van deze tederhartige reuzen wachten op een liefhebbende familie in onze schuilplaatsen.

Wij willen u eraan herinneren dat adoptie geen triviale daad is. Zoals elk dier heeft de cane corso specifieke behoeften en kan soms onvoorziene kosten genereren waaraan u moet voldoen om geluk en gezondheid te bieden. Voordat u adoptie overweegt, moet u ervoor zorgen dat u deze verbintenis voor de komende jaren kunt aangaan..(Cane corso temperament)