Cane corso blauw

Cane Corso 2 scaled

Cane corso blauw.

Cane Corso
Cane Corso

De Cane corso blauw  maakt deel uit van het mastiff ras dat inheems is in Italië. Hoewel dit een krachtig ras is, heeft het verschillende speciale behoeften waarvan potentiële eigenaren op de hoogte moeten zijn. Een van de eerste dingen die potentiële eigenaren moeten weten, is dat deze hond erg groot kan worden. Het is niet ongewoon om een ​​Cane Corso te zien die 120 pond weegt. Deze hond is gefokt om het eigendom van hun eigenaar te beschermen en om op groot wild te jagen.

Dit hondenras heeft een enorm hoofd en een groot lichaam dat rechthoekig van vorm is. De vacht van deze hond is kort en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, grijs en zwart.

Ervaren eigenaren – Cane Corso.

Dit ras is niet geschikt voor een nieuwe eigenaar, of een eigenaar die niet veel ervaring heeft. Mensen die altijd kleine rassen of zachte rassen hebben gehad, zoals retrievers of speelgoedrassen, zouden geen Cane Corso moeten krijgen. Deze hond is niet alleen slim en krachtig, maar soms ook erg koppig en koppig.

Een Cane Corso heeft een eigenaar nodig die een leider kan zijn. De perfecte eigenaar zou iemand zijn die in staat is om met vastberadenheid te leiden en tegelijkertijd consistent te zijn zonder gemeen of hard te zijn. Hoewel de Cane Corso zijn familie zal liefhebben en beschermen, moet je niet verwachten dat hij veel tekenen van genegenheid vertoont. Je zult merken dat hij vaak bij je in de buurt wil zijn, maar je hoeft hem niet te veel aandacht te geven.

Socialisatie.

Het is van cruciaal belang dat uw Cane Corso op jonge leeftijd wordt gesocialiseerd. Zorg ervoor dat u uw hond van een fokker haalt die de puppy in huis heeft grootgebracht. Dit zorgt ervoor dat uw hond bekend is met veelvoorkomende huishoudelijke geluiden, geuren en bezienswaardigheden. Ga door met de socialisatievaardigheden door uw puppy in te schrijven voor een gehoorzaamheidscursus.

Je kunt hem dan voorstellen aan andere familieleden, buren en vrienden. Neem hem mee als je een boodschap gaat doen. Op deze manier leert hij te begrijpen wie en wat een deel van je leven zijn, en de situaties die als bedreigingen moeten worden beschouwd.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat geen enkele hoeveelheid socialisatie hem extreem vriendelijk zal maken met mensen buiten de familiekring. Deze honden zijn erg beschermend en jou bewaken zal zijn eerste prioriteit zijn.

Een Cane Corso is een extreem beschermende hond. Hoewel deze honden een intimiderend uiterlijk hebben, zullen ze deze agressie niet vertonen tenzij ze niet goed zijn opgeleid en gesocialiseerd