Mijn hond heeft wormen

Mijn hond heeft wormen 1

Mijn hond heeft wormen.

Mijn hond heeft wormen, wat nu?

Mijn hond heeft wormen

Het kan een verwoestende en walgelijke diagnose zijn wanneer een dierenarts u vertelt dat uw hond wormen heeft. Erger nog, u kunt de wormen daadwerkelijk uit uw hond of in hun ontlasting zien komen. Als ze rondwormen of lintwormen hebben. Geloof me als ik zeg dat dat een bijna traumatische ervaring kan zijn.

Honden wormen bij mensen.

 Ook verontrustend. Sommige van deze wormen kunnen zelfs van uw hond op u worden overgedragen. Wat zoönose wordt genoemd. Deze omvatten rondwormen en haakwormen. Dus u moet extra voorzorgsmaatregelen nemen en het advies van uw dierenarts nauwkeurig opvolgen als uw hond een van deze parasieten heeft.

Elk type wormachtige parasiet vereist een andere behandeling of medicatie en zal verschillende symptomen vertonen. Elke hondenbezitter moet op zijn minst praktische kennis hebben van de waarschuwingssignalen van een wormbesmetting en de bijbehorende behandelingen.

 Hier zijn de vijf soorten wormen die uw hond kunnen infecteren.

  • Rondwormen .

– Er zijn twee soorten rondwormen en ze zijn de meest voorkomende worminfectie bij honden. De symptomen van rondwormen zijn onder meer: ​​dikke buik, diarree, braken, doffe vacht en gewichtsverlies. U kunt dit type worm zelfs zien in het braaksel of de ontlasting van uw hond. Ze zien eruit als stukjes spaghetti van maximaal 15 centimeter lang of langer. Dit type worm wordt meestal behandeld met orale medicatie, met follow-up fecale screenings. Dit is een van de soorten wormen die op mensen kunnen worden overgedragen, maar een goede hygiëne zal deze bedreiging meestal elimineren.

  • Haakwormen .

– Haakwormen zijn niet met het blote oog te zien, daarom worden ze meestal door uw dierenarts gediagnosticeerd met een test. De symptomen van Hookworms zijn onder meer: ​​bloederige ontlasting, bloedarmoede, gewichtsverlies. Bleek tandvlees, diarree en een laag energieniveau. Deze parasiet wordt meestal behandeld met orale medicatie. Follow-up fecale screenings en in het ergste geval een bloedtransfusie. Dit is het andere type worm dat op mensen kan worden overgedragen. Goede hygiëne en opruimen na uw besmette hond kan een menselijke infectie voorkomen.

  • Lintwormen.

 – Veel voorkomende symptomen van lintworm zijn buikpijn. Nervositeit, ernstige jeuk rond de anus, braken en gewichtsverlies. U kunt deze Worm ook zien in de ontlasting van uw hond. De gebroken delen, die mogelijk nog in beweging zijn. Geven de ontlasting van de hond een rijstachtig uiterlijk. Lintwormen moeten meestal worden behandeld met een recept voor orale of injectie-ontwormingsmedicatie. Vrij verkrijgbare ontwormingsmedicatie is meestal niet sterk genoeg om dit soort worminfecties te verwijderen.

  • Zweepwormen .

– Deze worm kan niet met het blote oog worden gezien en moet door middel van testen worden gediagnosticeerd. Symptomen van een Zweepwormplaag zijn onder meer bloedarmoede, gewichtsverlies, winderigheid. Diarree met bloed of slijm in de ontlasting en gebrek aan energie. Deze wormen kunnen moeilijk te behandelen zijn met vrij verkrijgbare medicijnen, maar er zijn zeer effectieve behandelingen op recept.

  • Hartworm .

– Hoewel gemakkelijk te voorkomen, kunnen onbehandelde hartworminfecties dodelijk zijn. De symptomen verschijnen meestal pas in het laatste stadium van de ziekte en omvatten een dikke buik. Hoesten, gebrek aan energie en een doffe vacht. Omdat de symptomen pas verschijnen als het te laat is. Is het het beste om een ​​vrij verkrijgbare preventieve medicatie te gebruiken om deze wormen te stoppen voordat ze de gezondheid van uw huisdier in gevaar brengen.

Het hebben van een Wormy-hond kan een onaangename ervaring zijn. Maar in bijna alle gevallen is er een effectieve behandeling beschikbaar om uw favoriete hond te helpen een gezond en Wormvrij leven te leiden.