Wormen hond symptomen

Wormen hond symptomen

Wormen hond symptomen.

Wormen hond symptomen ! Er zijn veel tekenen en signalen die erop kunnen wijzen dat uw hond wormen kan hebben en ze kunnen variëren van zeer mild tot zeer ernstig. Allemaal afhankelijk van het type worm waarmee u te maken heeft. Maar af en toe vertoont uw hond misschien geen tekenen.(Wormen hond symptomen).

Wormen hond symptomen

Houd er rekening mee dat het niet uitmaakt wat voor soort worm het is dat uw hond er uiteindelijk tekenen of symptomen van zal beginnen te vertonen en u moet weten wat de symptomen zijn. Zodat u uw huisdier zo snel mogelijk kunt helpen.

Dit zijn een paar zeer algemene tekenen dat er iets niet klopt met je hond. Als uw hond begint af te vallen zonder een andere bekende reden, begint zijn vacht er anders of saai uit te zien in plaats van glanzend. En vooral als uw hond meer dan eens of eens in de zoveel tijd braakt. Zijn dit allemaal tekenen dat er iets niet in orde is met uw hond en het is mogelijk dat ze wormen hebben. Een van de meest opvallende tekenen dat uw hond wormen heeft, is als hij hoest.

Het is een zeldzaam moment dat je hond gaat hoesten. Het gebeurt maar slechts af en toe. Voor een hond is het niet normaal dat ze hoesten. Behalve bij zeldzame gelegenheden en een hoestende hond moet serieus worden genomen.

Verschillende vormen van wormen:

Er zijn momenteel ongeveer 8 verschillende vormen van de gewone worm en elk geeft een iets andere reeks symptomen af. Deze zijn; Lintwormen, Ronde Wormen. Zweepwormen. Pinwormen. Haakwormen en als laatste zijn Hartwormen. Hartwormen zijn de meest ernstige vorm van wormen die uw hond kan krijgen en deze zullen u de zeer ernstige symptomen laten zien.

Lintwormen (Cestoda).(Wormen hond symptomen)

– Ze zijn misschien wel het gemakkelijkste type worm voor u om te weten dat uw hond heeft. deze wormen zijn plat en lang en ze hebben veel verschillende segmenten in hun lichaam. Vaker wel dan niet zal je deze wormen in de ontlasting van je hond zien en ze zullen er een beetje uitzien als kleine stukjes rijst.

Soms kunnen ze ook rond de anus van uw hond worden gevonden. Wat een reden is dat u uw hond misschien zijn bodem op de grond ziet slepen. Dit type worm kan worden overgedragen door vlooien. Maar het komt vaker voor dat ze dit type worm krijgen door hondenvoer op basis van granen te eten dat door de wormen is besmet.

Wormen hond symptomen.

– Een teken dat echt je aandacht zal trekken, is wanneer je je hond zijn billen over de vloer ziet slepen, dat komt omdat deze worm je hond een zeer jeukende achterkant zal geven. Dit type worm kan er ook voor zorgen dat uw hond moet braken, diarree heeft en als het een zeer ernstige besmetting is, kunnen ze zelfs bloedarmoede ontwikkelen. Deze zijn vergelijkbaar met de pinworm, maar een beetje ernstiger.

Zweepwormen (Trichuris vulpis, Trichuris campanula).

– Dit zijn dunne en lange wormen die je hond kan krijgen van een andere hond of van iets waar de wormen in of op zitten. Zweepwormen leven in de dikke darm en blindedarm (een klein ‘doodlopend’ deel van de darm dat op de kruising van de dunne darm en dikke darm ligt). Ze kunnen maanden of zelfs jaren slapend blijven en zijn extreem besmettelijk.(Wormen hond symptomen)

Symptomen- Het allereerste teken dat uw hond dit specifieke type worm heeft, zal worden getoond in darmstress. Meestal begint het met het hebben van gas en dat zal veranderen in diarree. Dit kan ook uitdroging veroorzaken die ook erg gevaarlijk kan zijn.

Spoelwormen (Toxocara canis en Toxascaris leonine) .

– Deze veel voorkomende kleine buggers zijn compleet anders dan zweepwormen, in de zin dat ze extreem groot kunnen worden en waarvan bekend is dat ze tot twaalf centimeter lang worden (dat is bijna 5 centimeter lang)! Bovendien vermenigvuldigen ze zich zeer snel en hierdoor zijn ze in grote aantallen te vinden.

Volwassen honden kunnen rondwormen krijgen via voedsel of water dat de wormen bevat. Of door contact met uitwerpselen of braaksel van een ander geïnfecteerd dier. Hoewel de gedachte eraan ervoor kan zorgen dat je zelf wilt overgeven, is het een bekend feit dat honden zowat alles eten, inclusief de uitwerpselen of het braaksel van andere dieren.(Wormen hond symptomen)

Puppy’s kunnen een plaag krijgen terwijl ze nog in de baarmoeder zijn of zelfs van de melk van hun moeder als ze dit type worm heeft. In bijna alle gevallen, als een pup wormen heeft, zal de rest ze ook hebben. Dit specifieke type worm is erg plakkerig en het lijkt op een stuk gekookte spaghetti als het gaat om textuur en uiterlijk, deze worm kan worden doorgegeven tussen zowel honden als mensen.

Symptomen.

– Bij puppy’s zie je een plotseling begin van koliek. Huilen en janken dat niet lijkt te stoppen. Een moederhond met deze vorm van worm zal moeite hebben met het produceren van melk voor haar pups. Andere volwassen honden kunnen zwelling in hun buik hebben die wordt gevolgd door braken. Hun uitwerpselen zullen er vreemd uitzien (zwart met bruine en mogelijk oranje wervelingen) en je zult de wormen in hun uitwerpselen kunnen zien bewegen. Mocht deze worm zich in de longen nestelen. Dan zal je hond ook gaan hoesten.(Wormen hond symptomen)

Pinwormen (Enterobius).(Wormen hond symptomen)

– Dit zijn de kleine witte soort wormen die meestal worden overgedragen door middel van besmet water of voedsel. Deze kleine parasieten zullen zich in de maagstreek van de hond verplaatsen en uiteindelijk zullen ze uit de achterkant van uw hond komen. Deze komen zeer vaak voor en kunnen elke intense jeuk in de buurt van de anus veroorzaken. Hoewel dit een soort worm is. Zijn ze niet echt schadelijk. Maar toch behoorlijk vervelend voor je beste vriend.

Symptomen- Omdat dit type worm intense jeuk veroorzaakt. Zal je waarschijnlijk zien dat je hond zijn billen over de vloer sleept om te proberen de jeuk te verlichten!(Wormen hond symptomen)

Haakwormen (Ancylostoma en Uncinaria).

– Deze krijgen hun naam omdat ze zich aan de darmwanden van je hond vasthaken en dodelijk kunnen zijn voor jongere honden. Meestal zal dit type worm dodelijk zijn voor pops. Honden kunnen dit type worm krijgen door middel van de larvale die de huid binnendringt. Pups kunnen deze vervelende kleine worm ook van hun moeder krijgen.

Symptomen- Dit type worm zal letterlijk het leven van uw hond zuigen door middel van zijn bloed. enkele opvallende tekenen dat uw hond ze heeft, zullen een verlies van voedingsstoffen en bloedarmoede zijn. Dit zal snel gebeuren en het zou moeilijk zijn om het niet op te merken als uw hond er extreem ongezond uit begint te zien.

Je zult de binnenkant van hun neus zien; oren, lippen en andere dergelijke gebieden worden extreem bleek. Hun uitwerpselen worden erg teerachtig en donker van kleur. Als de worm naar de longen gaat. Zult u merken dat uw hond hoest. Als je ervoor kiest om niet direct aandacht voor je hond te krijgen zal hij het zeker niet overleven.

Hartwormen (Dirofilaria immitis).(Wormen hond symptomen)

– Dit is veruit de meest ernstige vorm van worm voor je hond. Je hond kan dit type worm krijgen door middel van muggen en ze kunnen het meest dodelijk zijn. Er zijn maar een paar van dit type worm nodig om de hartspieren van uw hond snel te vernietigen. In de vroege stadia van dit type besmetting zal uw huisdier waarschijnlijk geen symptomen vertonen en dat maakt ze nog dodelijker.

Symptomen- Meestal zal het eerste teken van de hartworm een zeer vervelende hoest zijn. Alsof ze al vijftig jaar vier pakjes per dag roken. Ik weet zeker dat je je kunt voorstellen dat dit vaak gepaard gaat met kortademigheid en mogelijk zelfs flauwvallen. Tegen de tijd dat het zo ver is gekomen. Zal je hond erg zwak zijn met hoge bloeddruk en congestief hartfalen. Als uw hond zo ver komt zonder behandeling dan zijn de dagen van uw hond geteld.(Wormen hond symptomen)

Het komt erop neer dat de tekenen dat uw huisdier wormen heeft. Kunnen variëren van mild en nauwelijks merkbaar tot zeer extreem. Hoewel het misschien lijkt alsof er veel wormen zijn die proberen uw hond te krijgen. Is de waarheid dat sommige hiervan te voorkomen zijn en uiterst effectieve behandelingen voor uw huisdier zijn. Het is uiterst belangrijk dat u een goed begrip heeft van de symptomen van de verschillende wormbesmettingen. En dat u preventieve maatregelen en een hartwormmedicijn gebruikt voor het leven van uw huisdier.(Wormen hond symptomen).