Hond loops

Hond loops

Hond loops.

Hond loops bij een hond is het bewijs dat de hond geslachtsrijp wordt. en klaar is voor bevruchting en het baren van nakomelingen. Dit cyclische fenomeen herhaalt zich gedurende bijna het hele leven van het dier. Het is tijdens deze periode dat het dier fysiologisch klaar is voor bevruchting en conceptie van nakomelingen.

Hond loops

Het is nuttig voor eigenaren om te weten over de timing van het begin van dit proces. De kenmerken van hond loops, mogelijke pathologieën. Hiermee kunt u de zwangerschap van de hond van tevoren plannen en onvoorspelbare incidenten voorkomen. Waardoor u de puppy’s vervolgens in goede handen moet bevestigen.

Laten we eens kijken wat hond loops is en wat er op dit moment met het dier gebeurt.

Eerste hond loops bij een hond.

Op de vraag hoeveel maanden de eerste hond loops bij honden begint. Geven dierenartsen geen definitief antwoord: leeftijd kan variëren. Dit komt alleen door de individuele fysiologie van de hond zelf en kan ook afhankelijk zijn van het ras:

bij vertegenwoordigers van kleine en decoratieve rassen kan de eerste hond loops al na 6-8 maanden voorkomen. Teckels beginnen bijvoorbeeld vanaf 6 maanden activiteit te vertonen. Iets soortgelijks gebeurt bij de Pommers een Duitse Spitz rassen.

Als het meisje groter is. Kan een dergelijk proces in haar lichaam beginnen na 8-10 maanden. Bijvoorbeeld. Van cocker spaniels. Fox terriersofgolden retrieverszijn later: dergelijke honden beginnen te lopen van 9-10 maanden. En vrouwtjes vanhet St. Bernard-ras, de Kaukasische herdershonden andere grote rassen kunnen alleen in hond loops verschijnen op de leeftijd van 10-12 of zelfs 15 maanden.

Fysiologische volwassenheid.

Bovendien kan de timing van de eerste hond loops afhangen van de gezondheidstoestand en fysiologische volwassenheid. Trouwens. Het is de laatste omstandigheid die de bereidheid van de eerste daad van paring sterk beïnvloedt. Wanneer fysiologische en seksuele volwassenheid volledig is gekomen. Alleen dan kunnen we gezonde en talrijke nakomelingen verwachten.

Om deze reden wordt het niet aanbevolen om enthousiast op zoek te gaan naar een bruidegom voor een hond wanneer hond loops voor de eerste keer optreedt. Hoogstwaarschijnlijk zullen de baby’s van zo’n baby zwak zijn en mogen er niet meer dan 3-4 personen in het nest zijn, en soms slechts één foetus. Bovendien zijn bij de paring tijdens de eerste hond loops pathologische bevalling of complicaties tijdens de zwangerschap als gevolg van onvoldoende fysiologische volwassenheid heel goed mogelijk.

Eigenaren van alle hondenrassen moeten onthouden over een dergelijke functie als verborgen hond loops. Voor het eerst kan het onopgemerkt voorbijgaan. Zonder zichtbare tekenen of met milde symptomen.

Over het algemeen is het beter voor puppy eigenaren om van tevoren een dierenarts te raadplegen en erachter te komen wanneer hond loops meestal begint bij honden van dit ras. Van hoe competent de eigenaar in deze kwestie is. Hangt zonder overdrijving af van de gezondheid van de hond. Wetende op welke leeftijd de hond de eerste hond loops heeft. Je kun  deze nauwlettend observeren om dit moment niet te missen.

Hoe lang duurt hond loops bij hond?

Met betrekking tot de duur van dit seksuele fenomeen zijn er geen ernstige meningsverschillen . Ongeacht ras en andere tekenen en omstandigheden. De duur van hond loops is traditioneel 20-22 dagen.

In het bijzonder is het onmogelijk om vooraf te bepalen hoeveel dagen de hond loops van de hond duurt. Elke hond heeft zo’n functie afzonderlijk. De duur van dit proces wordt beïnvloed door de fysiologische toestand van het dier. Het type ras, de hormonale achtergrond. Leeftijd en enkele andere factoren. De duur wordt ook beïnvloed door de toestand van het voortplantingssysteem van de hond.

In sommige gevallen, bij te jonge honden of met kleine pathologieën van het voortplantingssysteem. Bereikt het aantal dagen waarin hond loops optreedt 28.

De duur van de cyclus kan soms iets langer zijn

. Tot 25-28 dagen met hond loops in grote rassen. En iets minder – ongeveer 20-25 dagen – de duur van hond loops bij honden van middelgrote en kleine rassen.

Deze indicatoren zijn volledig gestabiliseerd samen met het begin van fysiologische volwassenheid. Gemiddeld duurt hond loops zo lang als het lichaam nodig heeft om hormonen te produceren en te bevruchten. Maar om de hond bij de eerste tekenen te overkomen, is het niet waard. Het zal pas op de 8-9e dag volledig klaar zijn voor conceptie. Tot die tijd zullen pogingen van mannen worden afgewezen. De piek zal plaatsvinden op ongeveer de 10-17e dag van hond loops. En tegen de 22e-23e dag van deze cyclus wordt het vrouwtje opnieuw onverschillig voor haar cavaliers.

Nadat we hebben uitgezocht hoe lang hond loops bij honden duurt. Laten we verder gaan met de periodiciteit ervan.

Frequentie van hond loops.

Seizoens gebondenheid heeft geen invloed op de hormonale pieken in het lichaam van de hond, maar elk individu heeft bepaalde maanden en zelfs een tijd van het jaar voor hond loops.

Omdat elke teef twee keer per jaar loopt (in zeldzame gevallen is het 3 keer per jaar mogelijk. Tegen de achtergrond van hormonale verstoringen en ontstekingsprocessen). Is de frequentie tussen de eerste en tweede hond loops meestal 4-6 maanden. De uitzonderingen zijn oudere honden en vertegenwoordigers van sommige rassen: bijvoorbeeld husky’s. Husky‘s, basenji. Hun interval tussen elke cyclus kan een jaar zijn.

Bovendien komt hond loops eenmaal per jaar voor bij sommige hulphonden die worden blootgesteld aan verhoogde fysieke inspanning. Bij veel dieren die in volières worden gehouden, is de veelheid van hond loops ook eenmaal per jaar.

Hond loops eindigt op de leeftijd van 10-14 jaar. Maar dit cijfer is bij benadering en hangt af van welk ras teef. Met welke frequentie ze gedurende haar hele leven cycli had. Hoe vaak ze puppy was. Over het algemeen komt hond loops voor zoveel jaren als de fysiologie je toestaat om nakomelingen te baren. Daarom kan de vraag op welke leeftijd hond loops stopt geen uitsluitsel geven.

Vervolgens zullen we kijken naar de fasen van hond loops en hoe lang ze duren.

4 fasen van Oestrus.

Om de hond loops nauwkeuriger te bepalen. Om de juiste periode voor het incident op tijd te identificeren. Is het noodzakelijk om een kalender bij te houden waarin alle informatie over de cyclus wordt genoteerd. Inclusief de volgende informatie:

Leeftijd (maanden) van de eerste Oestrus;

Hoeveel dagen de hond loopt tijdens Oestrus;

De frequentie van de cycli en hun aantal per jaar.

Naast het bijhouden van een kalender met dergelijke gegevens. Is het wenselijk dat de eigenaar zijn pupil observeert. Te beginnen bij de eerste hond loops. Om veranderingen in haar gedrag in verschillende fasen van de cyclus op te merken. Er zijn er slechts vier en elk van hen vertoont speciale tekenen in het gedrag en de bereidheid van de hond om te paren.

Het moet duidelijk zijn dat de duur van de fasen kan variëren afhankelijk van het ras. Omdat bijvoorbeeld bij grote rassen hond loops enkele dagen langer duurt.

Pr hond loops.

Dit is de eerste fase. Waarin de eerste tekenen van de bereidheid van de hond voor contact met het andere geslacht net opkomen. De teef begint op dit moment geïnteresseerd te zijn in mannen. Maar wanneer ze intimiteit proberen te creëren. Vertoont ze agressie of rent ze weg. De hond probeert vaak op de staart te zitten. Gehoorzaamt de eigenaar niet goed. Volgt met tegenzin commando’s op. Pr Oestrus duurt 1 tot 7-10 dagen. Afhankelijk van de kenmerken van het ras. De leeftijd en de hormonale achtergrond. Op de 3-4e dag van dit stadium van hond loops begint bloederige afscheiding te verschijnen.

Hond loops.

De periode van piekactiviteit. Wanneer de teef al klaar is om te paren. Ze toont niet alleen interesse in mannen. Maar is ook klaar om ze binnen te laten. De fase van hond loops duurt 6-9 dagen. Afhankelijk van het ras (zoals we ons herinneren. Kan de duur van hond loops bij grote.

Middelgrote en kleine hondenrassen variëren. Wat de fasen beïnvloedt). En op dit moment krijgt de ontlading een doorschijnend uiterlijk met een roze tint. Het is deze periode die het beste is om te paren. De hond zeurt vaak. Hurkt, ligt constant op zijn buik. Verschuift zijn staart naar de zijkant.

Metoestrus.

Tijdens de periode van metaestrus (of diestrus) neemt de activiteit van de af. Het reageert bijna niet op de aanwezigheid van mannetjes. Het karakter wordt in balans. Deze fase valt op de 17-23e dag vanaf het begin van de eerste tekenen van hond loops. Op dit moment is paring ongewenst, omdat de kans op bevruchting elke dag lager wordt. Ovulatie vindt niet langer plaats en conceptie is bijna onmogelijk.

Anestrus.

Deze fase is de periode tussen hond loops. Meestal duurt het 4 tot 7 maanden. Afhankelijk van leeftijd en fysiologische kenmerken. Tijdens deze periode van hond loops is er geen afscheiding. Het karakter van de hond zonder plotselinge veranderingen.

Hondengedrag tijdens hond loops.

De teef verliest, vanaf de eerste dag van de seksuele cyclus. Snel de controle over haar zelfbeheersing. Wat moet de eigenaar allereerst weten om ongewenste paring te voorkomen?

Het gedrag van de hond kan precies het tegenovergestelde veranderen: altijd kalm en meegaand. Het wordt overmatig energiek op de dagen van hond loops.

Interesse in familieleden van het andere geslacht verandert ook buitengewoon: dan wil ze niemand zien. Dan worden mannen plotseling de enige wezens die ze nodig heeft.

De eetlust is ook onstabiel en verschillende honden hebben hun eigen weg. Sommigen hebben zoveel mogelijk voer nodig. Anderen kijken niet eens naar hun kom.

Verstoringen in het werk van het urinewegstelsel zijn een bijna verplicht teken.

Nu iets meer over deze en enkele andere veranderingen in het gedrag van het dier. Het is noodzakelijk om dit op zijn minst te weten om een idee te hebben van wat te doen als hond loops is begonnen.

In deze context moet u onmiddellijk aandacht besteden aan drie van dergelijke facetten van de gedragsfactoren van de:

Veranderingen in relaties met mannen.

Veranderingen in relaties met andere vrouwen.

Ook ! veranderingen in de relatie met de eigenaar.

In relatie tot reuen toont de teef tijdens hond loops interesse. Afhankelijk van de fase van de cyclus. In de beginfase (tot 10 dagen) toont ze niet veel genegenheid en kan ze zelfs weglopen van vervelende vriendjes. In sommige gevallen kan hij agressie tonen tegenover de heer. Hoewel hij niet vies is van kennismaking.

Alleen in de piekfase van hond loops zal de hond klaar zijn om loyaliteit te tonen en het vriendje binnen te laten. Bovendien wordt het vrouwtje tijdens deze periode zo meegaand en klaar voor paring dat zelfs zijzelf het initiatief begint te nemen.

Met langdurige geluiden kan ze reu  naar zich toe roepen.

Sommige rassen (zoals husky’s) zijn klaar voor allerlei trucs om een partner te vinden. Ze ontsnappen uit omheiningen. Kunnen onder hekken graven. De riem afbreken of er gewoon aan knagen.

In de laatste fase gaat hond loops gepaard met relatieve rust. Soms zijn er emotionele uitbarstingen onder invloed van vervagende hormonen. Maar ze zijn steeds minder op de datum van voltooiing van de cyclus. Mannetjes tijdens deze periode zijn bijna niet geïnteresseerd.

Voor andere vrouwtjes is de situatie ingewikkelder. Vaak kan de hond in alle fasen van de hond loops agressie vertonen tegenover zijn concurrenten. En bijna niets houdt haar tegen . Noch de grootte, noch het aantal rivalen.

De relaties met de eigenaren zijn niet minder gespannen. Het maakt niet uit hoe getraind de teef is. Meestal manifesteert hond loops zich door ongehoorzaamheid. Zelfs op haar bijnaam reageert ze misschien niet de eerste keer. Met betrekking tot de eigenaar kan de hond op verschillende manieren reageren:

Met al zijn uiterlijk om liefde. Vriendelijkheid, aandacht te tonen.

Kan commando’s negeren. Ongehoorzaamheid tonen. Dit komt vooral tot uiting in de tweede fase van hond loops.

Tijdens deze periode kan het dier de eigenaar zonder toestemming laten lopen en hem (met bijna honderd procent waarschijnlijkheid!) aan de lijn slepen naar de plaatsen van accumulatie van andere familieleden. Vooral als er een mannetje is.

Angst is een van de belangrijke tekenen in het gedrag van een teef tijdens het begin van hond loops. Het dier probeert altijd iets op te snuiven. Rond te kijken in het huis of de volière, te huilen.

Frequent urineren is een ander dergelijk kenmerkend teken. De hond markeert vaak zijn pad. Dus soms moet je letterlijk om de 50 meter stoppen.

Tijdens deze periode zijn tekenen van vindingrijkheid en vindingrijkheid vooral uitgesproken. De hond kan volledige volgzaamheid, kalmte tonen. Al was het maar om van de riem te worden bevrijd.

Ten tijde van hond loops is het beter om de standaard trainingsmethoden te verlaten en geen nieuwe commando’s te leren. Tijdens deze periode is het beter om eerder uit het hoofd geleerde commando’s te herhalen en de cursus te beëindigen met reeds uitgewerkte vaardigheden en lof.

Oestrus
Oestrus

Mogelijke problemen en gevolgen van hond loops.

Uitwerpselen.

Een van de belangrijkste, maar niet bijzonder kritieke. Problemen waarbij hond loops zich manifesteert. Zijn de rode plekken van afscheiding op de vloer in het huis. Over drie weken worden ze overal gedetecteerd. Op dit moment kunt u speciale onderbroeken voor honden gebruiken. Met vervangbaar maandverband.

Verborgen hond loops.

Een volledig tegenovergestelde probleem kan zich voordoen, wanneer, volgens alle tekenen en data. Hond loops passeert en ontlading nergens wordt waargenomen. Dit is het geval wanneer er een verborgen formulier is. Een dergelijke hond loops duurt net zo lang als normaal en de veranderingen in het gedrag van de teef zijn vergelijkbaar. Soms kan dit worden veroorzaakt door afwijkingen in de fysiologie of ziekten van de voortplantingsorganen. In ieder geval zal het redelijk zijn om een dierenarts te raadplegen.

Verstoring van de cyclus.

Schendingen van de seksuele cyclus bij teven kunnen zich manifesteren door afwijkingen in de frequentie van hond loops en in het volume van de ontlading. De oorzaken van dergelijke aandoeningen zijn ontstekingsziekten. Genitale infecties van bacteriële en schimmeloorsprong. Hormonale stoornissen.

Frequent urineren.

Het is nogal een natuurlijk fenomeen wanneer een teef tijdens de cyclus vaak om een kleine behoefte vraagt. Tijdens een wandeling heeft ze een frequente drang om te plassen.

Er kunnen twee redenen zijn voor dit gedrag:

Het markeren van het grondgebied en zijn pad.

Het verschijnen van urologische ziekten.

Als aan het einde van de tweede . Het begin van de derde fase. De frequentie van urineren afneemt. Dan is er absoluut geen reden tot bezorgdheid. Als een dergelijk beeld aanhoudt. Moet u worden onderzocht door een dierenarts.

Ongewenste zwangerschap.

Dit probleem is meestal een fout van de hondeneigenaar. Wanneer er een vergissing is. Gebrek aan isolatie van mannen.

Om dergelijke gevolgen te voorkomen. Moet u de elementaire regels volgen:

Houd de hond aangelijnd;

In geval van aantasting door mannen. Neem haar in zijn armen of neem haar snel mee naar huis.

Draag speciale slipjes voor een wandeling.

Veilig isoleren in de volière.

De fout is de beslissing van sommige eigenaren om speciale hormonale medicijnen te gebruiken die hond loops en voorbehoedsmiddelen stoppen. Dit zal, wanneer het systematisch wordt gebruikt. Onherstelbare schade aan het dier toebrengen.

Valse puppyschap.

Dit probleem manifesteert zich in de fase van diestrus en wordt veroorzaakt door schendingen van de fysiologie van de hypothalamus en eierstokken. De hond vertoont tekenen van moederinstincten, het volume van de buik neemt toe. Gedragsveranderingen treden op. De borstklieren zwellen op. Melk kan verschijnen.

Als deze symptomen na 2-4 weken niet vanzelf verdwijnen. Moet u contact opnemen met de hulp van een dierenarts.