Rustige hondenrassen middelgroot

Rustige hondenrassen middelgroot

Rustige hondenrassen middelgroot.

 

Rustige hondenrassen middelgroot ! Een hond is een leuke stoute in huis, dat brengt veel vrolijkheid. Maar het hebben van een huisdier alleen voor het plezier van gezelligheid is onverantwoord. Je moet begrijpen dat een viervoeter niet alleen liefde en zorg nodig heeft, maar ook zorg. Opvoeding en dagelijkse gehoorzaamheidstraining.

Rustige hondenrassen middelgroot
Rustige hondenrassen middelgroot

Voor- en nadelen van middelgrote hondenrassen.

Middelgrote honden zijn veelzijdig. Ze kunnen worden gehouden in een klein stadsappartement , een privéhuis. Veel rassen zullen zich geweldig voelen buiten in een volière en hok.

Bij de beslissing om een ​​trouwe viervoeter te nemen.  Het is noodzakelijk om te beslissen wie het gezin nodig heeft: een huisdier dat zal genieten van zijn aanwezigheid, een bewaker en beschermer van het huis en het kind. Of een werkhond die de eigenaar zal vergezellen op de jacht.

De meest populaire keuze voor stadsbewoners zijn sier en schildwachtrassen . Ze zijn charmant, sociaal en zullen, indien nodig, hun meester verdedigen.

Voordelen van middelgrote hondenrassen.

  • Hoge levensverwachting in vergelijking met grote en miniatuurhonden.
  • Vervult perfect de rol van gezelschapsdier . Ze zijn zeer actief en laten de eigenaar niet thuis. Honden van middelgrote rassen hebben meer lichamelijke Activiteit en lange wandelingen nodig.
  • Goede gezondheid. Middelgrote honden zijn niet vatbaar voor het fokken van chronische ziekten en worden zelden ziek.
  • Het kind verantwoordelijkheid bijbrengen. Het huisdier heeft aandacht. Zorg en regelmatige wandelingen nodig. Kinderen die de hond uitlaten. Leren lief te Zijn voor alle dieren.
  • Er zullen geen nadelen zijn voor middelgrote rassen. Als de eigenaar de opvoeding en training van het huisdier verantwoord benadert. Verhoogde activiteit kan een nadeel zijn voor zittende mensen. Wat een afgemeten levensstijl met zich meebrengt.

Australische herder (Australië).

Australische herder-Rustige hondenrassen middelgroot.
Australische herder-Rustige hondenrassen middelgroot.

Ze staat bekend om haar intelligentie en vriendelijkheid . De hond kan gemakkelijk overweg met andere dieren. Aussies worden vaak gefokt vanwege hun aantrekkelijke gemarmerde vachtkleur en heterochromie van de ogen is niet ongewoon. Het ras is geschikt voor beginners. Maar bij het houden is het belangrijk om aandacht te besteden aan de dagelijkse lichamelijke activiteit. De gemiddelde prijs is 1600 euro .

Australian Cattle Dog (Heeler).

Australian Cattle Dog-Rustige hondenrassen middelgroot.
Australian Cattle Dog-Rustige hondenrassen middelgroot.

Ze zijn uitstekende metgezellen, maar vereisen serieuze fysieke activiteit. Honden zijn gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden. Korte harde vacht hoeft niet getrimd te worden . Ze vertonen zelden agressie , geschikt om samen met andere huisdieren te houden. De kosten zijn vanaf 800 euro .

Australische kelpie.

Australische kelpie-Rustige hondenrassen middelgroot.
Australische kelpie-Rustige hondenrassen middelgroot.

Wendbare en actieve hond van gemiddelde grootte.  Gefokt om in de wei te werken. Tegenwoordig worden vertegenwoordigers van het ras vaker gebruikt als metgezel en voor competitie. Ze hebben een levendige geest, vindingrijkheid. Dus ze lenen zich goed voor training . Een puppy koop je al vanaf 800 euro .

Oostenrijkse windhond.

Een zeldzaam ras dat wordt gebruikt voor de jacht. Honden zijn van gemiddelde lengte en gespierd gebouwd, in staat om snel te rennen. Tijdens het trainen kunnen ze koppig zijn, dus worden ze niet aanbevolen voor beginners. Grote kwekerijen zijn gevestigd in Oostenrijk, de prijs is vanaf 2000 euro.

Oostenrijks broedhuwelijk (Stiermarkse hond)

Zeldzaam jachthondenras van gemiddelde grootte. Ze worden niet aanbevolen om als huisdier te hebben. Omdat dieren zware lichamelijke inspanning nodig hebben. Ze lenen zich goed voor training, maar vanwege het vermogen om onafhankelijke beslissingen te nemen, zijn moeilijkheden mogelijk. U kunt alleen in Oostenrijk een puppy kopen.

Oostenrijkse Pinscher.

Nog een zeldzaam ras gefokt in Oostenrijk. Uiterlijk zijn dit middelgrote honden tot 50 cm hoog. In eerste instantie werden pinschers gefokt om in de wei te werken. Tegenwoordig worden ze alleen als metgezel gebruikt. Ze hebben een vriendelijk karakter. Maar kunnen achterdochtig zijn tegenover vreemden. Het nadeel is frequente en sterke vervelling.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Azawakh of Toeareg Hound.

Deze gracieuze hond is bij uitstek geschikt voor het leven in warme omstandigheden – droge spieren bevinden zich onder een speciale hoek om maximale koeling te garanderen. Het ras is moeilijk in een appartement te houden, het vereist veel fysieke activiteit en bewegingsruimte. Vroege socialisatie en training vanaf 2 maanden wordt aanbevolen. De gemiddelde prijs is 1000 euro.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Aidi of Atlas herdershond. Rustige hondenrassen middelgroot.

Dit ras werd in Marokko gefokt om schapen en geiten te bewaken. Later werd de hond gebruikt om huizen te bewaken. Het dier is van gemiddelde grootte, maar er worden vaak grote vertegenwoordigers gevonden. Aidi wordt niet aanbevolen om als huisdier te hebben, ze geven de voorkeur aan eenzaamheid en vrijheid . In hun thuisland wordt het vaak in een halfwilde vorm gevonden. Er wordt aangenomen dat het onmogelijk is om deze hond volledig te onderwerpen.

Alpine Teckelhond. Rustige hondenrassen middelgroot.

Een kleine gedrongen hond met een kenmerkend langwerpig lichaam. In tegenstelling tot de teckel heeft hij een bredere opstelling van ledematen en vergrote oren . Het ras wordt nog steeds gebruikt om op gewonde dieren te jagen, de hound doet het prima in een groep. De hond is pretentieloos qua inhoud, maar de harde vacht moet regelmatig worden gekamd. Vanwege de langwerpige vorm van het lichaam zijn ze vatbaar voor ziekten van de wervelkolom. De kosten zijn vanaf 2000 euro.

Alaskan Klee Kai.

Het middelgrote hondenras wint nog steeds aan populariteit. Uiterlijk zien ze eruit als een kleinere kopie van de Husky. Houd er bij het kiezen van een Klee Kai als huisdier rekening mee dat ze veel nodig hebben en vaak verharen. Plus – vriendelijk karakter en gebrek aan agressie naar mensen toe. Een puppy kan gekocht worden vanaf 2700 euro.

Amerikaanse indische hond.

Uiterlijk lijken ze op een mengsel van een wolf en een herdershond, maar onderscheiden zich door een lichte lichaamsbouw. De hond is gefokt om woningen te beschermen, hij voelt zich ongemakkelijk in het appartement – volière houden wordt aanbevolen. Hij behandelt mensen en andere dieren rustig, maar toont alertheid bij harde geluiden.

Amerikaanse pitbull.

Dit is een vrij jong gezelschapshondenras. Bulldogs werden gebruikt voor de fokkerij, wat hun uiterlijk direct beïnvloedde. Dit is een middelgrote gedrongen hond, ideaal om in een privéwoning of groot appartement te wonen. Ondanks hun reputatie zijn stieren kalm met kinderen en andere dieren. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, maar vereisen vroege socialisatie en een goede opvoeding. De kosten zijn vanaf 1500 euro.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Amerikaanse bullnez.

Een jong ras van middelgrote honden, gefokt door een Amerikaanse fokker in 1989. De honden zijn gezond en vriendelijk van aard. Bullneses zijn erg actief, speels en sociaal. Geschikt als eerste huisdier voor beginners, omdat er geen complexe verzorging nodig is. Er zijn ook nadelen – snurken tijdens de slaap, korte levensverwachting .

Amerikaanse Cocker Spaniël. Rustige hondenrassen middelgroot.

Een zeer actieve en nieuwsgierige middelgrote hond, ideaal voor het leven in een stedelijke omgeving. De Amerikaanse Spaniel is gemakkelijk te leren commando’s, maar kan een echte manipulator worden. Dikke en ruige vacht vereist regelmatige verzorging, anders wordt het slordig, klitten ontstaan. Het ras heeft een genetische aanleg voor ziekten van de ogen en oren , wat belangrijk is om te overwegen bij het kiezen van een fokker. Prijs vanaf 550 euro.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Amerikaanse pitbullterriër.

Het ras werd verkregen door terriërs en Engelse buldoggen te kruisen. Tegenwoordig worden pitbullterriers actief gebruikt voor politiediensten, maar vaker worden ze begonnen als familievriend. De hond wordt gekenmerkt door speelsheid, een combinatie van uitgesproken vechtkwaliteiten en evenwicht. Ondanks hun formidabele uiterlijk behandelen ze kinderen met liefde en zijn ze altijd toegewijd aan hun meester. Een puppy koop je al vanaf 800 euro.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Amerikaanse Staffordshire Terriër.

Honden van dit ras hebben aangeboren moed, intelligentie en vastberadenheid. Tegelijkertijd zijn dit gevoelige dieren die menselijke aandacht nodig hebben. Amstaff is geschikt om in een stadsappartement of huis te wonen, maar lichamelijke activiteit is een must. Ze hebben een lage drempel voor prikkelbaarheid, vroege socialisatie en training kunnen de nodige controle bereiken. De gemiddelde prijs is 1000 euro.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Basenji. Rustige hondenrassen middelgroot.

Dit is een middelgroot hondenras met een uitstekende gezondheid en een goede immuniteit. Ze worden gekenmerkt door onbevreesdheid en zelfvertrouwen, wat belangrijk is om te overwegen bij het trainen. Een onderscheidend kenmerk van de basenji is de afwezigheid van blaffen, waardoor ze steeds vaker als huisdier en metgezel worden genomen. Bij het kiezen van een puppy is het belangrijk om aandacht te besteden aan de stamboom, aangezien er speciale eisen worden gesteld aan de vachtkleur, zelfs kleine defecten kunnen leiden tot afkeuring op de show. De kosten zijn vanaf 2000 euro.

Basset hound.

Deze middelgrote Engelse honden zijn gemakkelijk te onderscheiden door hun krachtige langwerpige lichaam en flegmatisch karakter, droefheid in hun ogen. In feite zijn dit actieve en zeer leergierige dieren die zijn gefokt voor de jacht. Ondanks de eigenaardigheden van de lichaamsbouw, kunnen ze tijdens het hardlopen hoge snelheden bereiken. De nadelen zijn onder meer luid en doof geblaf, waarvan de puppy moet worden gespeend vanaf het moment dat ze in huis verschijnen. Puppy’s zijn te koop vanaf 700 euro.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Belgische Herders.

Dit is een rasgroep van middelgrote werkhonden, waaronder de Groenendaeler, Laekenois, Mechelaar en Tervuren. Ze hebben een ander uiterlijk, maar gemeenschappelijke karaktereigenschappen – snelle humor, leervermogen, toewijding. Honden zijn gemakkelijk te houden en te verzorgen, maar vereisen serieuze fysieke activiteit. De Belgische Herder is geschikt voor beginners, maar training is verplicht vanaf de puppytijd. Prijs vanaf 1500 euro .(Rustige hondenrassen middelgroot).

Bergamasco.

De Bergamo-herdershond is een geboren herdershond afkomstig uit de Alpen. Uiterlijk lijken ze op de Hongaarse puli, de wol is verzameld in vele koorden zodat de huid bijna onzichtbaar is. Ondanks de werkkwaliteiten houdt het huisdier niet van actieve ladingen. Dus worden ze vaak gefokt als een metgezel voor stedelijke omstandigheden. Bergamasco leent zich goed voor training. Kan goed overweg met kinderen en andere dieren.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Brak. Rustige hondenrassen middelgroot.

Middelzwaar jachthondenras gefokt in het VK. De Beagle heeft een uniek reukvermogen. Waardoor hij wordt gebruikt voor de jacht op klein wild en het zoeken naar explosieven bij de douane. Ze zijn actief en speels en proberen altijd tijd door te brengen met de eigenaar. Trainen is eenvoudig. Maar bij het houden is het belangrijk om te bedenken dat deze honden van reinheid houden en geen andere dieren tolereren.

Blauwe Lacey.

Dit is een middelgrote herders- en jachthond gefokt in de VS. Het ras is een symbool van Texas. Waar Blue Lacey actief wordt gebruikt om op de boerderij te werken. De ongebruikelijke naam is te danken aan de blauwe kleur van de vacht. Buiten Amerika zijn puppy’s bijna onmogelijk te kopen.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Boykin spaniël.

Een jong hondenras werd in de VS gefokt om op woerd te jagen. Ze lijken op de Russische spaniël en verschillen er alleen van in kastanjebruine vachtkleur. Dit is een slim en speels dier dat van kinderen houdt en een echt familielid wordt. Het wordt aanbevolen om alleen in de omstandigheden van het appartement te bewaren. Zorg voor de vacht en oren is vereist. De belangrijkste nadelen van het ras zijn een beperkte populatie en het niet kunnen deelnemen aan tentoonstellingen. Aangezien er geen FCI-erkenning is.

Bulgaarse kazerne. Rustige hondenrassen middelgroot

Een zeldzaam en zeldzaam hondenras. Tegenwoordig worden ze zelden als metgezel gehouden, omdat de dieren worden gewaardeerd om hun werkkwaliteiten. Ze zijn gewend om wild te drijven in bergachtige gebieden, waar kazernes zowel individueel als in teamverband uitstekend werk leveren. Ze hebben een hoge intelligentie en onvoorwaardelijke gehechtheid aan mensen. Ze zijn pretentieloos in onderhoud, maar hun dikke. Harde vacht heeft regelmatig verzorging nodig .(Rustige hondenrassen middelgroot).

Bordercollie.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Er wordt aangenomen dat dit het slimste ras ter wereld is . Honden worden gebruikt als metgezel, maar ook om op een boerderij of douane te werken. Ondanks hun onopvallende uiterlijk onderscheiden ze zich door snelle humor. Uitstekend leervermogen en toewijding. Huisdieren zijn vrijheidslievend, dus de ideale plek om te houden is een privéhuis met een groot perceel.

Duitse wachtelhond.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Duitse hond van gemiddelde grootte. Speciaal gefokt voor de jacht op kwartels. Uiterlijk lijken ze op spanielen, de vacht is kastanjebruin of rood. Ze hebben een speels karakter en liefde voor water. Vanwege de constante activiteit zijn lange wandelingen en fysieke oefeningen vereist. Thuis ondergaan puppy’s van grote kennels verplichte tests. Bijvoorbeeld het volgen van wild door bloed en werk in het water.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Welsh terriër.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Het ras is in Wales gefokt om op klein wild te jagen. Tegenwoordig worden deze middelgrote honden zelden voor werk gebruikt. Ze worden gefokt als metgezel, training voor tentoonstellingen. De Welsh Terrier heeft een harmonieuze lichaamsbouw. Een goede gezondheid en een stoere tweekleurige vacht die regelmatig moet worden getrimd. Van nature is dit een actief en scherp dier. Training is vereist vanaf de puppytijd.

Wolfhond van Sarlos.

Nederlands ras van werkhonden, gefokt door Duitse herders te kruisen met een wolf. Ze worden gekenmerkt door een combinatie van zelfstandigheid en genegenheid voor de eigenaar, vooral met reguliere lessen. Vertegenwoordigers van het ras zijn universeel. Ze laten zich goed zien in de dienst, de jacht en als huisdier. Een privéhuis wordt aanbevolen om te houden. Maar wolfshonden passen zich gemakkelijk aan een appartement aan.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Oost-Siberische Laika.

De middelgrote hond, populair bij jagers. Wordt gebruikt voor het hoeden van pelsdieren en voor paardrijden. Laika heeft een evenwichtig karakter en menselijke oriëntatie, ze is gemakkelijk te trainen. Bij het houden is regelmatige lichaamsbeweging belangrijk. Evenals het verzorgen van dicht haar dat twee keer per jaar uitvalt.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Vyzhla.(Rustige hondenrassen middelgroot).

De middelgrote kortharige hond heeft niet alleen uitstekende jachtkwaliteiten, maar ook een mooie uitstraling. Ze heeft een atletische harmonieuze lichaamsbouw, een intelligente uitdrukking in haar ogen en een echt aristocratische manier van doen. De Hongaarse Vizsla kan zowel een jachtassistent als een familievriend worden. De hond kan goed overweg met kinderen, houdt van de aandacht van mensen, maar kan niet goed overweg met decoratieve dieren en vogele.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Hamiltonstövare of Hamilton Hound.

Zeer winterharde en sterke hond, gefokt om op vossen en hazen te jagen. Het heeft een middelgroot, typisch hondenuiterlijk en een actief karakter. Hamiltonstövare is een ideale metgezel, omdat ze gewoon dol is op mensen en kinderen en tolerant is ten opzichte van andere dieren. Verschilt in pretentie in onderhoud, zeldzame gezondheidsproblemen.

Hannover Hound. Rustige hondenrassen middelgroot.

De meest herkenbare hond die op veel schilderijen naast de jagers te vinden is. Voor deze middelgrote kortharige hond is de eigenaar het belangrijkste in het leven, ze tolereren geen scheiding en eenzaamheid. Met een zwakke training en geen ladingen, vertonen ze een neiging tot vernietiging. Met kinderen gedraagt ​​​​de Hannoveraanse hond zich zacht en aanhankelijk en wordt een echte oppas.

Windhond of Engelse windhond.

De kortharige middelgrote windhond van dit ras kan een enorme loopsnelheid bereiken. Wat te danken is aan de ontwikkelde benen en lichte botten. De Greyhound is geschikt om als huisdier te houden. Ze begrijpen de persoon perfect en zijn gemakkelijk te trainen. Haarverzorging is eenvoudig. Er is praktisch geen aanleg voor ziekten. Voor het leven in een stedelijke omgeving zijn twee lange wandelingen per dag voldoende.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Groenlandse hond.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Dit is het oudste sledehondenras. Ze zijn middelgroot, gedrongen en sterk genoeg om lange races in besneeuwde omstandigheden te weerstaan. Uiterlijk lijken ze op een krachtige en donzige wolf met een bruinachtige vachtkleur. In een appartement houden wordt niet aanbevolen vanwege de lange en dikke vacht. De noodzaak van constante fysieke activiteit. Pups met een stamboom kunnen alleen thuis worden gekocht.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Griekse (Helleense) hazenhond.

Een oud ras van middelgrote jachthonden. Buiten Griekenland is het bijna onmogelijk om puppy’s te vinden. In hun thuisland worden ze nog steeds gebruikt om hazen en konijnen te besturen. Uiterlijk is dit een typische Europese hond – een gedrongen en langwerpig lichaam, lange oren, kort haar. Ze zijn perfect aangepast aan de hitte, zelfs bij hoge temperaturen neemt hun uithoudingsvermogen niet af. In de omgang met mensen is de hazenhond vriendelijk, het houden van een appartement wordt niet aanbevolen.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Dalmatiër.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Grote middelgrote hond werd gefokt in Kroatië. Het onderscheidende kenmerk waren zwarte vlekken in kleur, die het kenmerk van het ras werden. Dalmatiërs zijn actieve dieren die veel beweging nodig hebben. Ze worden niet aanbevolen voor beginners vanwege hun moeilijke karakter. Hoog risico op chronische ziekten. Met de juiste aanpak worden honden een echt lid van het gezin, kunnen ze goed overweg met kinderen .

Jamen koelie.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Dit is een middelgroot herdershondenras dat nog steeds erg populair is in Australië. Ze kunnen omgaan met vee van elke grootte. Raken snel gehecht aan een persoon en laten uitstekende resultaten zien in behendigheid. Uiterlijk zijn dit honden van gemiddelde lengte, met een marmeren kleur. Tegenwoordig worden koelies beschouwd als een etnisch ras. Ze zijn uiterst zeldzaam buiten Australië.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Jomon shiba.(Rustige hondenrassen middelgroot).

In tegenstelling tot de Shiba Inu is dit midden Aziatische ras weinig bekend buiten Japan. Uiterlijk lijkt de hond op een miniatuurwolf, heeft een eigenzinnig karakter. Vanwege hun onafhankelijkheid en onbevreesdheid worden ze vaak gebruikt voor de jacht. Om gehoorzaamheid en genegenheid voor de eigenaar te bereiken. Zijn serieuze training en vroege socialisatie vereist. Maar zelfs met de juiste opvoeding kunnen vertegenwoordigers van het ras agressie uiten naar andere dieren, vreemden.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Drathaar, of Duitse ruwharige hond.

Het ras is in Duitsland gefokt voor jachttaken. Honden hebben een stevige vacht die hen beschermt tegen ongunstige weersomstandigheden. Evenals een uniek reukvermogen en uithoudingsvermogen. Drathaars hebben een beheerst en evenwichtig karakter, gericht op de eigenaar. De voordelen van het ras zijn ook een lange levensduur. En een aangeboren gebrek aan agressie naar mensen toe. De gemiddelde prijs is 10.000 . Vergelijkbare rassen zijn kurtshaar en langharr. Ze verschillen alleen qua uiterlijk.(Rustige hondenrassen middelgroot).

Drever, of Zweedse Dachsbracke.

Populair in Scandinavië, een middelgroot jachthondenras met korte poten dat tegenwoordig vaker als huisdier wordt gehouden. Drever combineert moed, onvermoeibaarheid en uitstekende flair. Ze hebben goed ontwikkelde spieren, een harde vacht. Honden hebben een ontwikkelde geest. Ze leren snel nieuwe commando’s. Puppy’s kunnen alleen worden gekocht bij Zweedse kennels.(Rustige hondenrassen middelgroot).