Maremma hond

Maremma hond.

De Maremma hond herdershond wordt al lang beschouwd als een trouwe vriend van mensen. Italiaanse herders konden voor het eerst niet alleen het mooie uiterlijk van het dier waarderen. Maar ook de nuttige karaktereigenschappen in de beveiligingsbranche. Overdag bewaakten herders geiten en schapen tegen de aanval van roofdieren. Vele jaren zijn verstreken en trouwe viervoeters zijn nog steeds klaar om hun leven te geven en degenen te beschermen die iedereen met hun hart liefheeft.

Maremma hond
Maremma hond

Geschiedenis van de oorsprong van het ras.

De geschiedenis vertelt dat zo’n hondenras voor het eerst verscheen op het land van Italië. Ze werden naar deze regio gebracht door Aeneas, die uit Troje vluchtte. Wetenschappers vertrouwen de legendes niet echt. En daarom is de officiële versie van het uiterlijk van dit hondenras gebaseerd op het feit dat de voorouders van moderne Abruzzese herders gewone Aziatische herders waren.

Er wordt aangenomen dat ze de Arische nomaden vergezelden die vanuit de Tibetaanse bergen naar Europa trokken. De vermelding in de eerste geschreven betrouwbare bronnen stuurt de mensheid terug naar de eerste eeuw na Christus. Waar ze al een belangrijke beschermende missie hadden.

De naam van de Italiaanse herdershond wordt geassocieerd met twee steden in Italië:

Maremma hond. Inwoners van de steden werden verliefd op sneeuwwitte mooie honden als gevolg hiervan was er veel controverse over welke naam te geven aan trouwe verdedigers. Niet tot een consensus komen, vonden mensen een compromis en noemden het ras “Maremma-Abruzzaya”.

Italië is niet het enige land dat door deze honden is veroverd. Na een zeer korte tijd sprak heel Europa zijn bewondering uit voor de aanhankelijke natuur en het prachtige uiterlijk van dergelijke herders. Ondanks de universele liefde werd de Maremma-Abuzza Herdershond. Als een apart hondenras, pas in 1956 erkend door de International Dog Cynological Organization.

Op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat de Italiaanse herdershond een zeer groot en zwaar te tillen dier is. Maar dat is het niet. Ze zijn zeer wendbaar en verbazingwekkend mobiel.

Kunnen een zeer lange afstand rennen zonder rust of een steile bergbocht beklimmen. De tanden van dit ras zijn groot en vormen een lagere beet. De oren van het dier hangen aan de zijkanten van het hoofd in de vorm van de letter “V”. Hun kenmerk is dat ze altijd worden neergelaten en naar beneden kijken. Ze hebben een grote schoft, die dicht begroeid is met wol, de massieve nek gaat soepel over in een breed borstbeen.

Deze honden hebben grote poten die in een bundel zijn verzameld. De hele hond is erg gespierd en heeft een vacht van gemiddelde elasticiteit. Krachtige achterpoten gaan over in de staart, die altijd naar beneden kijkt en de eigenschap heeft om contractiele bewegingen te maken met een bepaalde emotionele achtergrond van de herdershond.

Grootte en gewicht. Maremma hond.

De Italiaanse herdershond heeft een grote lichaamsbouw. De hoogte in lengte kan oplopen tot 75 cm. Dit is als we het hebben over een vrij groot mannetje in zijn uiterlijk. Herdersmeisjes zijn niet langer dan 65-70 cm. Het gemiddelde gewicht van individuen varieert van 36-44 kg.

Kleur en type vacht.

Meestal hebben honden een sneeuwwitte vachtkleur. Voorheen werd dit voordeel gebruikt bij de bescherming van vee. De herder kon altijd. Zelfs in de donkerste nacht, een herdershond zien. Nu maakt de witte kleur de Italiaanse vrouw erg mooi en ontroerend. Rond de ogen van de hond moet een kleine rand van zwart haar zijn.  Hiermee kunt u de ogen benadrukken, ze groter en expressiever maken. Minder vaak komen herdershonden rokerig of wit meer vatbaar voor grijs.

Gezondheid &Ziekte -Maremma hond-.

Honden zijn niet vatbaar voor erfelijke ziekten. Als een persoon besluit om zo’n herder te beschermen. Hij moet  weten dat de hond niet vatbaar is voor veel ziekten. Het is vooral goed dat er bijna geen ziekten zijn die genetisch zijn vastgelegd. Het ras heeft een uitstekende erfelijkheid. Dit wordt verklaard door het feit dat het geslacht van honden zijn oorsprong vindt in de eerste eeuwen van onze jaartelling. Van de verworven aandoeningen kan worden opgemerkt dat dieren vatbaar zijn voor ziekten van de gewrichten en het skelet als geheel. Een verbazingwekkend kenmerk van de Maremma’s is dat ze zelfstandig beslissingen nemen over hun dood.

Wanneer de leeftijd van de hond geschikt wordt, stopt hij gewoon met eten en drinken. Niet bestand tegen overbelasting, vervaagt het lichaam. Het is onmogelijk om de Italiaanse herdershond van deze beslissing af te houden. Dit natuurlijke kenmerk werkt alleen als we het hebben over de natuurlijke dood.

Levensduur – Maremma hond.

Het karakter van een viervoeter is erg moeilijk. Er is één eigenschap van haar personage die haar titel als jager bevestigt. De herdershond kan de vijand heel snel aanvallen. Toen de herders de kudde naar de weide brachten. Verdwaalde de hond tussen hen en wachtte rustig op het einde van de dag.

Als een roofdier in de buurt van de kudde kwam. Sprong de herdershond snel uit het struikgewas van witte schapen en, grommend, besprong de dader. Ooit was er een geval waarin een hond een beer 3 uur wegdreef van de kudde.

De maremma hond Herdershond controleert perfect het territorium langs de omtrek. Niemand zal zich verbergen voor zijn blik. In de buurt met een persoon is de hond pretentieloos en stemt hij gemakkelijk in met een riem.