Hond tanden poetsen

Hond tanden poetsen scaled

Hond tanden poetsen.

Hond tanden poetsen
Hond tanden poetsen

Wel of niet tanden poetsen hond. !Een studie toont aan dat tandziekte ongeveer 80 procent van de honden en katten ouder dan drie jaar treft. Gecompromitteerde mondgezondheid vormt altijd een groter risico op toxineabsorptie in de bloedstroom die ziekte veroorzaakt. De volledige en juiste tandheelkundige zorg is niet alleen van cruciaal belang voor de mondhygiëne van uw huisdier, maar is ook cruciaal voor de algehele gezondheid en het welzijn.

Het handhaven van een goede mondhygiëne kan voorkomen dat uw huisdier pijn, verlies van tanden en secundaire gezondheidsproblemen veroorzaakt door bacteriële infecties, zoals hart-, lever- en nierproblemen, ervaart.

We hebben een paar van de belangrijke redenen ingetrokken die de noodzaak verklaren om goed voor het gebit van uw huisdier te zorgen:

Mondverzorging kan helpen om van een slechte adem af te komen.

We houden allemaal van onze geliefde dierenvriend, maar hoe zit het met de sterke ademhalingsgeur; nagenoeg! Minimale ademhalingsgeur is acceptabel, maar een krachtige orale geur is een teken van een ernstige tandheelkundige ziekte. Regelmatige gebitscontroles en dagelijks poetsen kunnen de bacteriële groei in de mondholte van uw huisdier verdrijven en een slechte adem effectief verwijderen.

Tandziekte kan grote gevolgen hebben.

Net als bij mensen is het belangrijkste mondgezondheidsprobleem bij huisdieren parodontale ziekte, ook bekend als tandziekte. Het is in feite een infectie van weefsels die de tanden van uw huisdier vasthouden, wat het gevolg is van tandplakopbouw op tanden en tandvlees als gevolg van slechte poets- en flostechnieken. Als het niet op tijd wordt behandeld, kan het bloedend tandvlees, pijn tijdens het kauwen veroorzaken en vaak leiden tot tandverlies.

Regelmatige tandheelkundige beoordeling kan u helpen geld te besparen.

Onze huisdieren hebben de kwaliteit van het verbergen van pijn en andere tekenen van ziekte geërfd. Anatomisch gezien is meer dan de helft van de gebitsstructuur van uw huisdier uit het zicht dat onder de tandvleeslijn ligt, waardoor het moeilijk is om een tandheelkundige ziekte te herkennen, tenzij deze nauwkeurig wordt onderzocht. Sommige eigenaren van huisdieren houden er niet van om te besteden aan preventieve procedures wanneer ze geen ziekte zien, niet beseffend dat hun huisdier mogelijk pijn en andere tandheelkundige ziekten heeft, waardoor ze meer betalen voor de dierenartsrekeningen als ze hun huisdier niet regelmatig meenemen voor tandheelkundige controles, zelfs als alles van buitenaf in orde lijkt.

Vermijd pijnlijke situaties.

Huisdieren hebben dezelfde pijn als wij als wij als we lijden aan een tandheelkundige ziekte. Het zorgwekkende hier is dat huisdieren niet weten waarom ze pijn doen. Daarom, als u voor de mondgezondheid van uw huisdier kunt zorgen. Kunt u voorkomen dat ze door de pijn gaan die soms ondraaglijk kan zijn.

Houd ernstige ziekten uit de buurt.

Huisdieren gaan vakkundig om met hun pijn en ziekte. Je zult je niet realiseren over hun gebitsaandoening tot de tijd dat het zich over zijn mondholte heeft verspreid en meer schade en lijden veroorzaakt. Het nemen van uw huisdier voor regelmatige mondelinge examens kan u helpen elke mondziekte vanaf het begin te detecteren voordat het moeilijk wordt om mee om te gaan.

Geen uitvallen van tanden.

Naast het kauwen van voedsel. Zijn er verschillende andere activiteiten die huisdieren dagelijks uitvoeren met behulp van hun tanden. Zoals het dragen of oppakken van voorwerpen, het spelen van spelletjes enzovoort. Als uw huisdier geen regelmatige tandheelkundige zorg krijgt. Kan een kleine mondkwaal overgaan tot een gevorderde parodontale ziekte. Wat kan leiden tot tandverlies.

De lege ruimte in de mondholte kan een permanent huis blijken te zijn voor verschillende ziektekiemen die verschillende soorten mondziekten veroorzaken. Dit kan de voedselinname van uw hond en andere activiteiten die hij gebruikte om zijn tanden te gebruiken ernstig belemmeren.

Tandheelkundige aandoeningen kunnen leiden tot gewichtsverlies.

Met de voortdurende tandheelkundige ziekte kan de voedselinname van uw huisdier aanzienlijk worden verminderd. Of hij kan volledig stoppen met het hebben van voedsel. Omdat het extreem pijnlijk voor hem kan zijn om erop te kauwen. Dit resulteert al snel in gewichtsverlies en leidt vaak tot een aangetast immuunsysteem omdat ze niet in staat zijn om aan hun dagelijkse voedingsbehoefte te voldoen met hun minimale of geen voedselinname. Een verzwakt immuunsysteem betekent dat uw huisdier ook vatbaar is voor andere ziekten.

Uw huisdier kan gevoelig worden voor kaakfracturen.

Als onze huisdieren geen regelmatige tandheelkundige zorg krijgen. Zullen ze waarschijnlijk abnormale tandheelkundige aandoeningen ontwikkelen. Zoals abcessen of parodontale aandoeningen. Dergelijke ziekten maken het kaakbot van onze huisdieren geleidelijk erg zwak en fragiel. Zelfs de eenvoudigste activiteiten zoals knapperige brokjes of van een tafel springen kunnen resulteren in een kaakfractuur.

Reguliere tandheelkundige zorg houdt extracties weg.

De ernstige parodontale ziekte veroorzaakt schade aan botten die werken als ondersteunende structuur van tanden. Wanneer bot- en tandvleesweefsel wordt vernietigd. Is het onmogelijk om de zieke tand te genezen en is tandverwijdering de enige uitweg. Het dagelijks poetsen van de tanden van uw huisdier en een regelmatig bezoek aan de tandarts van uw huisdier kan een einde maken aan een tandheelkundige ziekte die doorgaat naar een stadium dat extractie vereist.

Slechte tandheelkundige gezondheidseffecten het hele lichaam.

Mondziekte beperkt zich niet tot het veroorzaken van nadelige effecten op de tanden of mondholte van uw huisdier. Maar het kan ook de algehele gezondheid van uw huisdier schaden. Na het infecteren van de tanden en tandvleesweefsels van uw huisdier. Bewegen bacteriën en andere ziektekiemen zich in de bloedbaan en reizen ze door het hele lichaam en veroorzaken ze schade aan belangrijke organen zoals de lever, het hart en de nieren.

Conclusie.

Uiteindelijk is het handhaven van een goede mondhygiëne en het regelmatig meenemen van uw huisdier voor een mondelinge beoordeling de sleutel om te voorkomen dat uw huisdier lijdt aan een ernstige ziekte. Bespreek het met uw dierenarts en stel een curatief plan op om de kans op een mondziekte te minimaliseren en uw huisdier een kwaliteitsvol leven te geven zo lang als mogelijk is.