Belgische herdershond

Belgische herdershond

Belgische herdershond.

Belgische herdershond ! Dit ras is erg zorgzaam, waakzaam, aanhankelijk en slim. De elegante Belgische herdershond is een sterke zwarte hond, stevig maar niet zwaar en zeer soepel. Je kunt ze ook op hakken zien knabbelen omdat ze een sterk kudde-instinct bezitten.

Belgische herdershond
Belgische herdershond

Rasgroep: Hoeden

Gewicht: 60-65 lbs

Hoogte: man: 24-26, vrouwelijk: 22-24 inch

Overzicht – Belgische herdershond.

De Belgische herdershond, ook wel bekend als de Belgische Groenendael, is vernoemd naar een dorp in België. Deze honden zijn één van de vier verschillende Belgische Herdershonden. Alle Belgische herdershonden zijn gefokt uit stoere werkhonden, die garanderen dat de huidige rassen compatibel getalenteerd zijn op het veld. Nicholas Rose, een fokker uit Groenendael ontwikkelde de eerste Belgische Herdershond. Aangezien dit ras zo intelligent en beschermend is, zijn ze gebruikt als herdershonden en in beide wereldoorlogen. Ze worden ook gebruikt voor drugsdetectiedoeleinden, opsporing en redding, schutzhund en om een metgezel voor het gezin te zijn.

Temperament – Belgische herdershond.

U zult merken dat Belgische herders uiterst intelligent, waakzaam en gevoelig zijn voor alles wat er om hen heen gebeurt. Deze honden vormen ook zeer sterke banden met hun eigenaren en families. Het is belangrijk dat dit ras voldoende gesocialiseerd is als ze nog puppy’s zijn, actief genoeg zijn en voldoende menselijke interactie hebben. Dit ras zal het niet goed doen wanneer het voor langere tijd alleen wordt gelaten. Ze vinden het heel moeilijk om met rust gelaten te worden. Deze honden kunnen op jonge leeftijd onredelijke angsten doormaken en angsten ontwikkelen over bepaalde objecten en plaatsen die eerder geen probleem waren. Belgische herdershonden houden ervan om hun eigenaren te behagen, maar kunnen ook dominant zijn en hebben een ervaren eigenaar nodig. Deze honden vereisen veel activiteit en interactie met hun families – ze zullen een taak nodig hebben om te doen

Zorg = Belgische herdershond.

Dit ras heeft een dagelijkse borstelbeurt nodig om zijn steilharige vacht in een goede conditie te houden. Het is belangrijk om hun vacht helemaal naar beneden te borstelen om te voorkomen dat er klitten ontstaan. Je zult merken dat deze honden meer verharen tijdens de warmere seizoenen en dat ze tijdens deze periodes meer verzorging nodig hebben.

Opleiding

Deze honden hebben een bekwame trainer en een stevige training nodig. De Mechelse herdershond is een zeer intelligent ras en ze zijn er erg op gebrand om hun eigenaren te behagen. Dit ras doet het verbazingwekkend goed in gehoorzaamheidstraining, en ook in werksporten, omdat ze oorspronkelijk zijn gefokt om herdershonden te zijn. Deze honden houden ervan om hun baasjes te plezieren; zal niet goed reageren op een negatieve trainingsomgeving. De Belgische Herdershond zal veel beweging nodig hebben, en ook interactie met mensen.

Gezondheidsproblemen.

Over het algemeen is de Mechelse Herdershond een zeer gezond ras in vergelijking met andere rassen. De belangrijkste ziekten waaraan ze lijden zijn heupdysplasie, epilepsie, schildklieraandoeningen en oogstaar.

Intelligente hond. (Belgische herdershond)

De Belgische Mechelse herder is een grote intelligente hond die veel ruimte nodig heeft. Ze zijn niet geschikt voor een appartement omdat ze een grote.  Goed omheinde behuizing nodig hebben om ze te laten oefenen. Ze zijn een elegante, goed gespierde hond, intelligent en enthousiast om te werken. Belgische herdershonden zullen het gezin bewaken en een geweldige waakhond vormen. Ze zijn goed met oudere kinderen, maar misschien niet goed met de vrienden van je kinderen. Slechts een herinnering. Laat nooit een jong kind zonder toezicht met een puppy of hond voor een langere tijd. Ze nemen misschien niet mee naar andere honden en huisdieren, maar kunnen vaak worden gesocialiseerd om ze te accepteren.(Belgische herdershond)

*Geschatte volwassen grootte.

De geschatte volwassen grootte.  (twee jaar of ouder) van de mannelijke Belgische Mechelse herder is ongeveer 24 tot 26 inch tot de schoft (hoogste punt van de schouder) en weegt ongeveer 65 tot 75 pond. Vrouwtjes zijn ongeveer 22 tot 24 inch bij de schoft en wegen ongeveer 55 tot 65 pond.

*Speciale gezondheidsoverwegingen.

Alle hondenrassen hebben bepaalde erfelijke gezondheidsproblemen die verband houden met dat specifieke ras en de Belgische Mechelse herder is geen uitzondering. Zoek naar epilepsie (vaak bij honden), oogproblemen, heupdysplasie bij honden (genetische losheid in het heupgewricht die kan leiden tot artritispijn en kreupelheid) en overmatige verlegenheid.(Belgische herdershond)

* Verzorging.

De Belgische Mechelse herder heeft een makkelijke korte haarvacht. Ze moet zelden worden gebaad. Omdat dit haar vacht ontdoet van zijn beschermende oliën. Belgische herdershond moet minstens wekelijks worden geborsteld. Belgische herdershond is een lichte verharer en borstelen zal helpen om je huis vrij te houden van afgeworpen haar. Borstelen zal haar helpen een schone en gezonde vacht te behouden en ook helpen om haar gezondheid beter in de gaten te houden en uw emotionele band met uw huisdier te versterken.(Belgische herdershond)

Haar tanden moeten minstens twee keer per week worden gepoetst met tandpasta en tandenborstels die zijn ontworpen voor honden. Poetsen verwijdert de ophoping van tandplak en tandsteen die gaatjes (zelden) en parodontitis kan veroorzaken. Parodontitis bij honden kan leiden tot pijn, verlies van tanden, slechte adem en andere ernstige ziekten.

Haar teennagels moeten mogelijk worden onderzocht op groei en regelmatig worden geknipt. De teennagels van de achterpoten groeien langzamer dan de teennagels van de voorpoten. Over het algemeen is een trimmer van het guillotinetype het beste voor dit karwei en competente instructies om dit te bereiken zijn te vinden op het net.

*Levensduur.

Ze kunnen tussen de 12 en 14 jaar leven met de juiste voeding, medische zorg en uitstekende leefomstandigheden.

*Geschiedenis. De Belgische Mechelse herder is een ras van de Belgische herdershond uit België. De American Kennel Club erkende dit ras op 10 juli 1990. Tegenwoordig worden deze honden gebruikt voor militair en politiewerk omdat ze snelle leerlingen zijn, bereid om te werken, intelligent en agressief