Engelse cockerspaniël

Engelse cockerspaniel

Engelse cockerspaniël.

Engelse cockerspaniël is een klein jachthondenras dat gemiddeld ongeveer 13-15 jaar leeft. Functies, karakterbeschrijving. Voorwaarden voor het houden van Engelse Cocker Spaniels . In het materiaal RIA Novosti .

Engelse cockerspaniel
Engelse cockerspaniel

Engelse Cocker Spaniël.

De Engelse Cocker Spaniel is een hondenras dat bekend staat om zijn uithoudingsvermogen. Opvallende uiterlijk en het vermogen om snel jachtvogels op te sporen. Dit helpt haar gevoelige neus en scherp zicht. Het ras werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht . Maar Cocker Spaniels zijn al lang geliefd als huisdier.
Andere soorten spanielen zijn ook vergelijkbaar met Cockers, evenals miniatuurpoedels. Kerry Beagles en Italiaanse kortharige honden.

Oorsprong van het ras.

Het ras werd aan het begin van de 19e eeuw kunstmatig gefokt voor de jacht op vogels. Officieel werd dit type hond geregistreerd aan het einde van de 19e eeuw. Toen het aantal Cocker Spaniels enkele honderden bereikte. Het dier werd erg populair in aristocratische families. Hele zwermen spanielen werden gebruikt bij de vogeljacht om kwartels. Houtsnippen en eenden op de vleugel groot te brengen (het voorvoegsel “cocker” in de naam . Van de Engelse houtsnip – watersnip, houtsnip). In die tijd werden strikte normen ontwikkeld. Die het mogelijk maakten om het ras in twee decennia volledig te vormen. Veel van zijn tekens (bijvoorbeeld een verkorte staart) stammen uit onze tijd.

De naam van het ras komt van het woord “espaigneul”. Wat “Spaanse hond” betekent (volgens één versie komt het ras uit dit land). De Cocker Spaniel won echter aan populariteit in het Verenigd Koninkrijk , waarna het woord “English” aan de naam werd toegevoegd. In Rusland verscheen dit type hond voor het eerst na de revolutie. Maar pas in de jaren 70 won de Engelse Cocker Spaniel de sympathie van Sovjetburgers.

Externe functies.Engelse cockerspaniël.

Het uiterlijk van deze honden weerspiegelt hun jachtverleden. De groei van Engelse Cocker Spaniels is zelden groter dan 40 cm. Gewicht in de regel niet meer dan 15 kg.

dat lijkt op een klein vierkant, ziet er evenredig en netjes uit. De kaken zijn massief. De ogen zijn donkerbruin of bruin, niet uitpuilend. Een van de karakteristieke kenmerken van Engelse spaniels zijn lange. Hangende oren bedekt met zachte pool. Rasechte vertegenwoordigers van het ras hebben een sterk lichaam. Ledematen zijn recht en sterk, wat ideaal is voor het jagen op vogels. Het achterste kniegewricht kan in een grote hoek worden gestrekt. Wat zorgt voor een sterke duw en snelle acceleratie tijdens de run. Dit ras is sierlijk in beweging.
De staart van huisdieren wordt traditioneel ingekort (gestopt). Maar bij sommige vertegenwoordigers van het ras blijft deze intact. Nu laten tentoonstellingsnormen het toe.
Meestal hebben Engelse Cocker Spaniels een roodachtige. Effen kleur, maar er zijn ook individuen met chocolade. Lever-, zwarte, rode en zelfs gevlekte zwart-witte of witte en gouden jassen.

Als resultaat van de experimenten van fokkers verschenen spanielen met de kleur van roan, wat een ongelijke kleur betekent. Ze zien er heel ongewoon uit, alsof er een andere. Lichtere kleur bovenop de hoofdkleur wordt gelegd. Er zijn Cocker Spaniels van de volgende roans:

Eenblauw (een van de zeldzaamste hondenkleuren);

2lever;
3gouden;
vierpastel.
Vrijwel alle bestaande kleuren van Engelse Spaniels mogen getoond worden. De enige uitzonderingen zijn honden met een uitgesproken gekrulde vacht, omdat deze traditioneel recht. Zacht en zijdeachtig moet zijn, of juist met blote huid.
hond karakter
Cocker Spaniels zijn speelse, actieve, levendige en loyale honden die zich goed bewust zijn van de emoties van hun baasje. Ze zijn heel gemakkelijk te wennen aan gehoorzaamheid. Maar een hond van dit ras zal slechts één eigenaar gehoorzamen: hij zal de bevelen van andere mensen niet accepteren. Zelfs niet van degenen die hij sinds zijn kindertijd kent. Omdat hij ze als gelijk aan zichzelf zal beschouwen.
Vertegenwoordigers van het ras kunnen goed overweg met alle gezinsleden. Maar als de hond plotseling gekwetst wordt of met aandrang wordt bevolen om iets te doen. Hij zal  agressief worden en zal hij zo’n houding nooit tolereren.
Spaniels zijn geweldig met andere dieren (zoals katten, honden of aquariumvissen). De uitzonderingen zijn kleine exotische vogels en kleine knaagdieren. Waar de hond vanwege zijn oorsprong aan gewend is te jagen.
Cockers houden ervan om met honden en andere rassen over straat te lopen, ze beginnen alle actieve spelletjes. Ze rijden graag met mensen in auto’s en laten hun snuit uit het open raam zien.

Raskenmerken.

De Engelse Cocker Spaniel combineert perfect kwaliteiten als goedheid. Hoge intelligentie en sluwheid. Een jachtverleden had een grote invloed op zijn karakter: voor velen lijkt hij misschien te energiek. Aangezien hij overal prooien ziet.(Engelse cockerspaniël)
Een Cocker Spaniel kan een standpunt innemen in een vliegend vliegtuig of zich volkomen onvoorspelbaar gedragen door een interessante geur te ruiken. Deze honden behoren tot de gemakkelijkst te trainen honden. Ze hebben niet de inherente behoefte om bij veel rassen in de gunst te komen. Omdat deze dieren er de voorkeur aan geven op gelijke voet te staan ​​met een persoon. Zoals met een van de leden van hun kudde. En al zijn bevelen als kameraad te vervullen.

Voordelen.(Engelse cockerspaniël).

Engelse spaniels zijn erg actief, dus ze zijn geschikt voor mensen die van spelletjes, frequente wandelingen in de frisse lucht en jagen houden.
Het zijn ook ongelooflijk vrolijke en vriendelijke honden, altijd klaar om hun baasje te ondersteunen. De Cocker Spaniel wordt een echte toegewijde vriend voor mensen.
Uithoudingsvermogen is een van de belangrijkste voordelen van Engelse Cocker Spaniels.
Volgens veel cynologen is de Engelse Spaniel een van de drie meest intelligente en intelligente rassen.

Minpuntjes. Engelse cockerspaniël.

Een van de belangrijkste nadelen van Engelse spaniels is vervellen. Dergelijke honden verharen vaak en sterk: tijdens deze periode is het noodzakelijk om de Cocker Spaniel elke dag te kammen en speciale aandacht te besteden aan haarverzorging. Meestal is dit seizoensgebonden. Maar om ervoor te zorgen dat het niet het hele jaar door wordt. Moet het huis een hoge luchtvochtigheid hebben en mag de lucht niet te droog worden.(Engelse cockerspaniël)

Ook kan de hond bij afwezigheid van de eigenaar zich destructief gedragen. Niet alle commando’s en instructies opvolgen.
Activiteit lijkt misschien een gebrek aan ras voor een passief ingestelde persoon die niet van frequente wandelingen en spelletjes in de natuur houdt. Het is belangrijk om met deze functie rekening te houden bij het kiezen van een huisdier.
Een ander nadeel van de Engelse Cocker Spaniel is de neiging tot overgewicht. Honden van dit ras kunnen hun hunkering naar voedsel niet beheersen.(Engelse cockerspaniël)

Onderwijs en training.Engelse cockerspaniël.

Het beste van alles is dat Cocker Spaniels lessen leren die verband houden met fysieke activiteit. Bovendien moet de eigenaar een lesje leren in de vorm van een spel, omdat dergelijke honden dol zijn op alles wat wordt geassocieerd met krachtige activiteit. Vanwege de hoge intelligentie van het ras, zal het niet veel tijd kosten om basisdingen in het onderwijs te leren, het belangrijkste is om commando’s te geven die kort en niet repetitief zijn, anders zal het huisdier snel zijn aandacht op iets anders verleggen en zijn interesse verliezen in de les”.
De opvoeding van de Engelse Spaniel zou moeten beginnen met zijn socialisatie. Na 2-3 maanden moet de baby de grenzen van gehoorzaamheid leren en de angst voor vreemden overwinnen. Kleine Engelse Cocker Spaniels houden ervan om hun baasjes te zien eten en worden vaak echte bedelaars. Het is belangrijk om hier niet in te trappen en de hond niet te behandelen met eten van je eigen tafel, zo’n concessie zal het gezag van de persoon in de ogen van de hond verminderen.(Engelse cockerspaniël)
Het imago van de eigenaar speelt een speciale rol in de opvoeding van dit ras, omdat Engelse spaniels graag een leidende positie innemen, dus je moet je autoriteit volhardend, onopvallend en systematisch versterken met bevelen en bevelen.

Fouten.Engelse cockerspaniël.

Bij het opvoeden van een Engelse spaniël moet men rekening houden met zijn aangeboren kenmerken en de volgende fouten vermijden:
eenEentonige, saaie, lange commando’s. Cockers zijn zeer koppige en energieke honden. Daarom, om haar aandacht vast te houden en haar te interesseren, moeten alle bestellingen uitsluitend op een speelse manier worden gepresenteerd.
2Lage autoriteit van de eigenaar. Het huisdier beschouwt een persoon als hetzelfde lid van de “roedel”, zoals hijzelf. Het is erg belangrijk om grenzen te stellen aan de hond.
3Cocker Spaniel-agressie moet niet worden aangemoedigd. Dieren van dit ras zijn opvliegend en kunnen hun emoties op andere dieren en zelfs op mensen neerleggen. Aai ze niet in de hoop ze te kalmeren, want dit heeft het tegenovergestelde effect: de hond zal denken dat dit gedrag acceptabel is.(Engelse cockerspaniël)
vierToestemming om te blaffen. Engelse spaniels zijn erg luidruchtig, dus als je ze niet binnen de perken houdt, wennen ze aan zo’n toegeeflijkheid en laten ze bij elke gelegenheid hun stem horen.

Inhoud en kenmerken van zorg.

Vanwege de bijzondere liefde voor wandelingen en de natuur kunt u de Engelse Cocker Spaniel het beste in een privéwoning houden. Het appartement is echter ook geschikt voor het leven van zo’n hond vanwege zijn kleine formaat en pretentieloosheid.

Basishygiëneprocedures voor spaniels zijn precies hetzelfde als voor vertegenwoordigers van andere rassen. Maar speciale zorg is vereist voor de oren: meerdere keren per week moet je ze onderzoeken en schoonmaken, omdat cockers de neiging hebben tot middenoorontsteking. Het wordt aanbevolen om de haren van binnenuit te plukken, die vuil aantrekken en de luchtstroom beperken. Om de kans op besmetting te verkleinen, is het beter om bij het voeren de oren op te tillen en vast te zetten met een elastische band.
Afhankelijk van de mate van vervuiling moet eens in de één of twee weken een volledig huisdierbad worden gedaan. Vaker baden leidt tot de vorming van roos en huidirritatie. Na het lopen is het voldoende om de poten te wassen of af te vegen met een vochtige handdoek.(Engelse cockerspaniël)
Nagels moeten om de twee weken worden geknipt om ingegroeide nagels of beschadiging te voorkomen. Met dezelfde regelmaat is het de moeite waard om de tanden van een Engelse spaniël te poetsen met een speciale hondenpasta en borstel. Tussen de schoonmaakbeurten door is het beter om botten en speelgoed te gebruiken om tandplak tegen te gaan.
Voor volledige verzorging is het beter om onmiddellijk twee metalen kammen te kopen (de ene moet frequente tanden hebben om de effecten van vervelling tegen te gaan, de andere moet dunne tanden hebben om te kammen); borstel met korte en dichte haren; gewone uitdunschaar en andere – met stompe rechte en gebogen uiteinden; huisdier tondeuse.

Eetpatroon.

De eigenaar moet de voeding van zo’n hond goed in de gaten houden. U kunt uw hond zowel droogvoer als voer van natuurlijke ingrediënten geven. In dit geval moet het dieet gevarieerd en rijk aan vitamines en voedingsstoffen zijn.

Het menu moet de volgende producten bevatten:

— Vlees (varkensvlees, rundvlees en meestal gevogelte).
—  Boekweit en rijst pap.
— Seizoensgroenten (vooral wortelen, pompoenen en komkommers).
— Vetvrije kwark en kefir.
— Zeevis zonder botten.
— Diverse slachtafval (niet meer dan een keer per week).
Laat uw huisdier in geen geval worstjes, riviervis, peulvruchten. Gebak, gerookt, gefrituurd, vet en gekruid voedsel. Tomatensap, aardappelen, pasta eten.

Haarverzorging.

De vacht van zo’n huisdier is lang, daarom vereist het speciale zorg: constant kammen, grondig wassen met een speciale shampoo. De hond drogen na waterprocedures met een föhn. Van tijd tot tijd moet u de haargebieden op de poten knippen en hergroeide haren op de snuit verwijderen.
Ook moet de eigenaar soms de pluisjes van de wol borstelen. Wat de normale haargroei verstoort.

Hond uitlaten.

Je moet de Engelse Cocker Spaniel vaak en minstens twee uur per dag uitlaten, anders begint het huisdier de opgehoopte energie in het appartement uit te spatten en gedraagt ​​​​het zich ondeugend, agressief.
Gezondheid
In de meeste gevallen hebben Cocker Spaniels geen gezondheidsproblemen. Omdat deze honden winterhard en sterk zijn. Maar sommige ziekten komen nog steeds voor bij vertegenwoordigers van dit ras.
Mogelijke ziekten
Geen enkele Engelse Cocker Spaniel is immuun voor de volgende ziekten:
—otitis (door lange en hangende oren is het binnenoor van de hond gesloten . En zonder de juiste zorg vormen zich bij dit ras snel zwavelpropjes en als gevolg daarvan otitis media);
— voedselallergie.
—Epilepsie.
—lipoom.
—oogziekten (cataract, glaucoom, keratoconjunctivitis, eversie/torsie van het ooglid. Progressieve retinale degeneratie en atrofie, enz.);
—dysplasie,
—discopathie;
—atopie;
—ziekten van het urogenitale systeem;
—melanoma;
—hepatitis;
—hypothyreoïdie.
Hoeveel leven?
Volgens statistieken leven Engelse Cocker Spaniels gemiddeld ongeveer 15 jaar. Met de juiste thuiszorg kan een hond wel 20 jaar oud worden.(Engelse cockerspaniël)

Een Engelse Cocker Spaniel-puppy kiezen.

Voor de jacht moet je een vrouwtje kiezen. Omdat ze sneller leert en de eigenaar onvoorwaardelijk gehoorzaamt. Mannetjes zijn actiever. Nemen misschien geen commando’s aan en lopen vaak graag van huis weg.
Er wordt aangenomen dat het karakter wordt geassocieerd met kleur:

Honden van dezelfde kleur hebben meestal Finse voorouders die vatbaar zijn voor agressie. Een kinder Cocker kan worden gekocht met een bonte of gevlekte kleur.

Prijs .(Engelse cockerspaniël).

Een puppy . Een rasechte vertegenwoordiger van het ras met documenten kost in de regio van 100 – 700 euro. Zonder documenten – van 1300 tot 1500 euro.