Duitse staande

Duitse staande

Duitse staande.

De Duitse staande is een veelzijdige jager en geweerhond. Dit middelgrote ras heeft een aristocratische gestalte en is een kruising tussen Spaanse honden en Hannover Hound. Het gemiddelde mannetje weegt tussen de 55-70 pond. Staat 23-25 inch, terwijl het typische vrouwtje 45-60 pond weegt en 21-23 inch lang.

Duitse staande

Jas.(Duitse staande).

De Duitse kortharige pointer heeft een korte. Platte. Harde, dichte en grove dubbele vacht. Ze hebben een dichte ondervacht die is begrensd met een sterk lichaamshaar dat dit ras weerbestendig maakt en zeer aanpasbaar aan koude klimaten.

Activiteit.(Duitse staande).

De Duitse kortharige pointer is een zeer energiek atletisch ras dat veel beweging vereist. Vooral tijdens hun jongere jaren. Vanwege hun jachtinstinct moet dit ras idealiter off-leash-activiteiten krijgen in een veilig omheind gebied of een hondenpark. Het is echter belangrijk op te merken dat deze honden de neiging hebben om te rennen en te sporen na geur. En hen hiervan beroven kan leiden tot problematisch gedrag. Verlegenheid of zelfs verdere rusteloosheid.(Duitse staande).

Temperament.

Afgezien van hun fascinatie voor veldjacht. Brengen Duitse kortharige pointers ook graag rustige tijd door aan de zijde van hun meester. Hoewel ze over het algemeen toegewijd zijn aan hun familie. Kunnen deze honden te hoog gespannen zijn voor zeer jonge kinderen. Het is raadzaam dat dit ras samen met kleine huisdieren wordt grootgebracht om te voorkomen dat ze te vijandig tegenover hen staan. Omdat ze jachthondinstincten hebben. Dit ras houdt er niet van om alleen gelaten te worden en kan gefrustreerd of angstig worden als het lange tijd geïsoleerd is.(Duitse staande).

Overzicht.(Duitse staande).

Gefokt om een jachthond te zijn. Wordt de Duitse kortharige pointer algemeen erkend als een veelzijdige jager en all-purpose jachthond met het vermogen om effectief te presteren in zowel land als water. Ze gedijen op menselijk gezelschap en zullen op hun slechtst zijn als ze geïsoleerd worden gelaten.

Zorg.

De Duitse staande is zeer eenvoudig te verzorgen. Ze moeten regelmatig worden geborsteld met een stevige borstel en alleen baden als dat nodig is. Om hun jassen glanzend te houden. Wrijf je het in met een vochtige doek of zeem. Controleer constant de voetzolen. Vooral na het werken of sporten.

Opleiding.(Duitse staande).

De Duitse kortharige pointer vereist een ervaren trainer omdat ze vrij veel formele training nodig hebben. Hun aard is om afzonderlijk met hun handlers te werken. Vanwege dit feit moeten ze worden getraind om te begrijpen dat de trainer de leiding heeft en moet komen wanneer hij wordt gebeld.

Als een van de weinige jachthonden die in bijna elke verantwoordelijkheid voor jachthonden kan uitvoeren.  Kan de Duitse kortharige pointer gemakkelijk worden getraind om deze activiteiten uit te voeren. Maar kan het tijd kosten om het perfect te maken.

Zelfs als ze niet worden gebruikt om te jagen. Zou de Duitse kortharige pointer nog steeds een formele training nodig hebben. Puppyklassen zoals behendigheid. Gehoorzaamheid en andere soorten training zijn geschikt voor dit ras. Omdat een ongetrainde hond onmogelijk te beheren zal zijn.(Duitse staande).

Karakter.(Duitse staande).

De Duitse kortharige pointer behoort tot het sportgroepras begaafd met bovengemiddelde probleemoplossende vaardigheden. Ze zijn gemakkelijk te trainen en doen het geweldig als waakhond en een huisdier.

De Duitse kortharige pointer is een menselijke familie georiënteerde en jagershond. Ze hebben behoorlijk wat beweging nodig en zijn net zo bereid om te jagen als om spelletjes in de tuin te spelen. Ze kunnen de neiging hebben om rond te zwerven en ze staan bekend als ontsnappingskunstenaars. Dus een goed omheinde tuin voor lichaamsbeweging is ideaal. Sommigen zeggen dat een hek van zes voet of hoger noodzakelijk is.

Het kunnen luidruchtige honden zijn. Ze kunnen katten en andere huisdieren achtervolgen. Dus vroege socialisatie is de sleutel. Ze houden van oudere kinderen. Ter herinnering, laat een kind nooit zonder toezicht achter met een puppy of hond.

Geschatte grootte voor volwassenen.

De geschatte volwassen grootte .(Twee jaar oud of ouder) van het Duitse kortharige pointer-mannetje is 23 tot 25 inch naar de schoft (hoogste punt van de schouder). En 55 tot 70 pond. Het vrouwtje varieert van 21 tot 23 inch tot de schoft en 45 tot 60 pond.

Speciale gezondheidsoverwegingen.

De meeste hondenrassen hebben bepaalde erfelijke gezondheidsproblemen die verband houden met dat specifieke ras en de Duitse kortharige pointer is geen uitzondering. Wees op je hoede voor Canine Hip Dysplasia (genetische losheid in het heupgewricht die kan leiden tot artritis pijn en kreupelheid). Epilepsie (gebruikelijk bij honden) en Entropion.(Duitse staander).

(Erfelijke aandoening waarbij het ooglid. Meestal lager. Naar binnen rolt en het hoornvlies irriteert en visuele problemen kan veroorzaken. Chirurgie kan deze aandoening corrigeren. Maar kan de hond diskwalificeren voor shows). Deze ziektelijst is slechts een informatieve richtlijn. Andere ziekten kunnen ook een belangrijke bedreiging vormen. Neem contact op met uw dierenarts voor een volledige lijst.

Ze moet de dierenarts meerdere keren in het eerste jaar bezoeken voor schoten, boosters en controle. Vervolgens moet ze als volwassene jaarlijks de dierenarts bezoeken voor opnamen en controleren. Naarmate ze ouder wordt. Zes jaar en verder. Moet ze twee keer per jaar naar de dierenarts gaan voor controles en opnamen. Zich herinneren. Vermijd het voeren van uw hond snoep.

Grooming.(Duitse staander).

De Duitse Kortharige Pointer heeft een stoere. Korte en dikke vacht. Ze moet regelmatig worden geborsteld. Borstelen zal haar helpen een schone en gezonde vacht te behouden en je helpen haar gezondheid beter in de gaten te houden en je emotionele band met haar te versterken.
Haar tanden moeten minstens twee keer per week worden gepoetst met tandpasta en tandenborstels die zijn ontworpen voor honden. Poetsen verwijdert de ophoping van tandplak en tandsteen die gaatjes (zelden) en parodontitis kan veroorzaken. Parodontitis bij honden kan leiden tot pijn. Verlies van tanden. Slechte adem en andere ernstige ziekten.

De teennagels.

Haar teennagels moeten mogelijk worden onderzocht op groei en regelmatig worden geknipt. De teennagels van de achterpoten groeien langzamer dan de teennagels van de voorpoten. Over het algemeen is een trimmer van het guillotinetype het beste voor dit karwei en competente instructies om dit te bereiken zijn te vinden op het net.

Haar oren moeten eenmaal per week worden gecontroleerd en schoon worden gehouden. Als je haar professioneel laat verzorgen. Zorg er dan voor dat oor reiniging en inspectie deel uitmaakt van het pakket. Er mag geen water of overtollig vocht in de oren van de hond komen en probeer de oren niet te irrigeren.

Oorreiniging is te ingewikkeld en te kritisch om hier te instrueren. Zoek naar haargroei in de gehoorgang. Overtollig oorsmeer of vocht. Als haar oren een afscheiding. Vieze geur hebben of als ze in nood lijkt te zijn en u een infectie of tumor vermoedt. Raadpleeg dan uw dierenarts.(Duitse staande).

Levensduur.

De Duitse kortharige pointer kan tussen de 14 en 16 jaar leven met de juiste voeding. Medische zorg en uitstekende leefomstandigheden.

Geschiedenis.(Duitse staande).

De Duitse Kortharige Pointer komt uit Duitsland waar ze als jachthonden zijn gefokt. Ze kunnen een kruising zijn tussen de Bloedhond. Oud-Spaanse Pointer, Hounds of St. Hubert en de Duitse Pointer. Ze kwamen in 1925 naar de Verenigde Staten. Ze werden voor het eerst geregistreerd door de American Kennel Association in 1930.

Elke hond is een individu. Dus niet alles in deze informatie kan correct zijn voor uw hond. Deze informatie is alleen bedoeld als richtlijn te goeder trouw.(Duitse staande).