Kooiker nadelen

Kooiker nadelen

Kooiker nadelen.

Kooiker nadelen ! De Cocker Spaniel is de kleinste van de spaniels en de sportgroep zelf. Het werd erkend als een AKC in 1878 en is een populaire keuze voor gezinnen en jagers vanwege zijn speelse en energieke gedrag. Zoals elk ras heeft het voor- en nadelen als het gaat om persoonlijkheid en verzorging. Voordat u uw huisdier adopteert, moeten enkele overwegingen worden gemaakt hoe de hond zich zal aanpassen aan uw gezin en omgeving.

Kooiker nadelen
Kooiker nadelen

Kenmerken.

Kooiker nadelen is meestal een zachtaardig dier dat gehoorzaam en respectvol is. Het blaft niet te veel, waardoor het een ideaal huisdier is voor mensen die in hechte gemeenschappen zoals appartementen wonen. Het heeft een zachtaardig gedrag, dus het past zich goed aan ouderen en gezinnen aan. Als onderdeel van de sportgroep maakt hij ook een prachtige jachthond; . Zijn staart was traditioneel verankerd om blessures te voorkomen terwijl hij het spel
van behoeften nastreefde.
Omdat de hond zo energiek is, vereist het regelmatige wandelingen en lichaamsbeweging om negatief gedrag of gevaarlijke gewichtstoename af te weren. Als u in een appartement woont, moet u bijzonder alert zijn op de dagelijkse lichaamsbeweging van uw hond. Hij respecteert het gezag van zijn eigenaar en moet zich vanaf de eerste dag bewust zijn van zijn plaats in het huis. Deze hond heeft jouw leiderschap nodig om zich veilig te voelen en mag geen negatief gedrag vertonen.

Kinderen . Kooiker nadelen.

Cocker Spaniels doen het meestal goed met kinderen, hoewel kleine kinderen misschien iets te uitbundig zijn met het dier en daarom onbedoeld stress of letsel aan de hond veroorzaken. Dit kan ertoe leiden dat je hond verlegener wordt of zelfs bijt op zelfverdediging. Houd deze situaties altijd in de gaten. Oudere kinderen zullen een enthousiaste speelkameraad vinden in de cocker spaniel, die toegewijd en zachtaardig is – . Zo zacht zelfs, dat het niet noodzakelijkerwijs de beste waakhond is vanwege zijn gebrek aan agressiviteit

Training

Je moet je cocker spaniel trainen vanaf de dag dat hij je huis binnenkomt. Hoewel hij koppig kan zijn, reageert de Cocker Spaniel goed op training die afhankelijk is van positieve bekrachtiging in plaats van agressie. Als je te agressief bent tegen de hond en negatieve training of kracht gebruikt, kan hij naar je uithalen. Als je de hond negeert, kan hij negatieve eigenschappen ontwikkelen, zoals kauwen of ander destructief gedrag.
Gezondheid en hygiëne

Samen zal uw cockerspaniël waarschijnlijk genieten van een lang leven met minimale gezondheidsproblemen. Als de staart van uw hond is gecoupeerd, zijn er een paar overwegingen. Dit kan de gang van de hond beïnvloeden, maar kan ook leiden tot agressieve aanvallen van andere honden, die de lichaamstaal van de Cocker Spaniel verkeerd interpreteren door de afgesneden staart. Het haar is langer voor een huishond, korter voor een jachthond. maar beide vachten van lengte zullen regelmatig moeten verzorgen . U moet ook de ogen afvegen vanwege de neiging om te scheuren en ijverig zijn in het vasthouden van de ogen en oren van de hond om mogelijke infecties van de hond te voorkomen.