Cane Corso karakter

Cane Corso karakter

Cane Corso karakter.

Cane Corso karakter (Italiaans: Cane Corso; Cane corso Italiano is een groot hondenras. De erfgenaam van de vechthonden van de oude Romeinen. Eeuwenlang dienden ze de boeren van Zuid-Italië op jacht. In het veld en bewaakte huizen. Ze worden beschouwd als een van de meest intelligente en gehoorzame leden van de Mastiff-groep.(Cane Corso karakter).

Cane Corso karakter

Geschiedenis van het ras.(Cane Corso karakter).

Hoewel het ras oud is, werden de honden die we vandaag kennen gevormd in de jaren 190 en 80. Oorspronkelijk gebruikt om het type hond dan een enkel ras te beschrijven. Betekenden de Italiaanse woorden: ‘stok’ (hond) en ‘corso’ (krachtig of sterk).

Er zijn documenten uit 1137 waar de term cane corso wordt gebruikt als beschrijving van kleine mastiffs. Ja. De honden zelf komen uit een groep molossoïden of mastiffs. Er zijn veel honden in deze groep en alle leden zijn groot. Krachtig, traditioneel gebruikt als waak- en waakhonden.

Molossoïden werden veel gebruikt in het Romeinse leger en met zijn hulp kwamen ze naar andere landen, waardoor veel moderne rassen ontstonden. Natuurlijk waren ze populair in de landen die nu op het grondgebied van het moderne Italië liggen.(Cane Corso karakter).

Na de val van het Romeinse Rijk werden veel verschillende soorten mastiffs gevormd (Engelse Mastiff. Bullmastiff. Napolitaanse Mastiff), waarvan er één in 1137 Cane Corso werd genoemd. Het was een grote en harde hond die werd gebruikt om huizen en landen te bewaken. Bovendien waren ze een van de weinige rassen die in staat waren om met wolven om te gaan.(Cane Corso karakter).

Als Noord-Italië een ontwikkeld en dichtbevolkt deel was. Dan verschilde Zuid-Italië niet veel van het deel dat onder de Romeinen was. Er waren boerderijen en uitgestrekte velden die grote. Wrede honden nodig hadden om ze te beschermen tegen wolven en wilde zwijnen. Zuid-Italië werd het centrum van rasontwikkeling en cane corso wordt geassocieerd met provincies zoals Calabrië. Sicilië en Puglia, waar ze veel lokale namen hadden.(Cane Corso karakter).

Cane Corso kindvriendelijk.

Technologische en sociale veranderingen drongen langzaam door in dit deel van het land en honden bleven een onveranderd onderdeel van het boerenleven tot het einde van de 18e eeuw. Maar de industrialisatie bereikte daar ook, die tegelijkertijd de oude methoden en honden begon te verdringen.

Roofdieren verdwenen vóór het begin van de stad en modernisering, De boeren bleven hun favoriete hond houden, ondanks het feit dat deze groot was en de behoefte aan een dergelijke grootte al was verdwenen. Door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werd het ras zeldzaam. Wordt nog steeds gevonden in Zuid-Italië.(Cane Corso karakter).

Maar de oorlog is een zware klap voor de bevolking. Veel boeren vertrekken naar het leger. Het aantal boerderijen neemt af. De economie daalt en ze kunnen zich zulke grote honden niet meer veroorloven.

Maar de vijandelijkheden raakten dit deel van het land nauwelijks. En de naoorlogse groei houdt de bevolking in stand.(Cane Corso karakter).

Tweede Wereldoorlog deelt een verpletterende klap uit aan het ras.

Nogmaals, mannen gaan naar het leger, de economie van de regio wordt vernietigd en het fokken van honden is bijna gestopt. Het ergste van alles is dat er in het hele land wordt gevochten en vooral in Zuid-Italië sterk is. Een aanzienlijk deel van de honden sterft als ze hun huis en familie beschermen.

Beschouwd als verouderd, door de jaren 1970 cane corso was bijna uitgestorven, alleen voorkomen in de meest afgelegen gebieden van Zuid-Italië. De meeste eigenaren van deze honden zijn oude mensen die ze in hun jeugd herinneren en het ras niet in de vergetelheid laten verdwijnen.(Cane Corso karakter).

Een van deze mensen was Giovanni Bonnetti, hij realiseerde zich dat zonder popularisering en organisatie van clubs het ras zou worden vergeten.

In 1973 leerde hij over Dr. Paolo Breber, een hondenliefhebber en kenner. Bonnetti waarschuwt hem dat er in Zuid-Italië nog een oud type Italiaanse mastiff (geenNapolitaanse mastiff) bestaat.

Dr. Breber begint documenten en schilderijen te verzamelen, historische bronnen over deze honden. Hij publiceert artikelen in hondentijdschriften en verzamelt gelijkgestemden om zich heen.(Cane Corso karakter).

In 1983 was de dreiging van uitsterven voorbij en waren er al genoeg eigenaren en fokkers om de eerste club op te richten – de Society of Cane Copco Dog Lovers (Societa Amatori Cane Corso – SACC), die blijft werken met het doel om het ras te erkennen door grote hondenorganisaties.

Cane Corso verboden.

De club stond toe dat honden zonder stambomen in het register werden opgenomen, alleen qua uiterlijk en karakter vergelijkbaar met cane corso. Dit maakte het mogelijk om de genenpool aanzienlijk uit te breiden en de kwaliteit van honden te verbeteren.(Cane Corso karakter).

Hoewel ze eeuwenlang de helpers van boeren waren, zijn moderne cane corso waak- en waakhonden. In 1994 wordt het ras volledig erkend door de Italiaanse Cynologische Club en in 1996 door de Fédération Cynologique Internationale.(Cane Corso karakter).

Sinds de jaren 1990 worden honden over de hele wereld vervoerd, waar ze bekend staan als uitstekende waakhonden. Helaas hebben ze ook een negatieve reputatie en in sommige landen vallen ze onder het verbod.

Interessant is dat het verbod is gebaseerd op geruchten. Soms zijn vertegenwoordigers van het ras niet eens in het land waar het verboden is.

Interessant is dat cane corso’s worden beschouwd als een van de beste bewakers. Omdat ze meer worden bestuurd dan andere soorten mastiffs. Egelijkertijd hun grootte en kracht behouden. In 2008 erkende de United Kennel Club (UKC) het ras genaamd Cane Corso Italiano en verwees ernaar als een beschermende waakhond.

In tegenstelling tot veel moderne rassen. Wordt cane corso nog steeds veel gebruikt voor veiligheidsdoeleinden. Ze zijn gestopt met jagen op wolven en wilde zwijnen. De meesten van hen bewaken huizen en privé-eigendom, hoewel sommigen slechts metgezellen zijn. Ze bleken aangepast voor het leven in de stad, maar alleen als de eigenaar ze traint en laadt.

Rasbeschrijving.

Cane Corso zijn vergelijkbaar met andere leden van de Molossus-groep, maar eleganter en sportiever. Dit zijn grote honden. Bij de schoft bereiken 58-66 cm en wegen 40-45 kg. Mannetjes 62-70 cm en wegen 45-50 kg. Grote mannetjes kunnen 75 cm bereiken bij de schoft en wegen 60 kg.

Dit ras is gespierd en krachtig, maar niet zo squat en massief als andere mastiffs. De hond moet in staat lijken om met de aanvaller om te gaan, maar ook een energieke hond die in staat is om te jagen. De staart bij honden wordt traditioneel gestopt, in het gebied van 4 wervels, laat een korte stomp achter.

Deze praktijk raakt echter uit de mode en is in Europa ook bij wet verboden. De natuurlijke staart is erg dik, van gemiddelde lengte, hoog gehouden.

Het hoofd en de snuit zijn krachtig, gelegen op een dikke nek, het hoofd zelf is groot ten opzichte van het lichaam, maar veroorzaakt geen onbalans. De overgang naar de snuit is uitgesproken.Die zijn net zo duidelijk als bij andere mastiffs.

De snuit zelf is lang zoals voor Molossoïden. Kort ten opzichte van andere hondenrassen. Het is erg breed en bijna vierkant.

De lippen zijn dik, verslappend en vormen spaanders. In het begin werd de meeste cane corso geboren met een schaarvormige beet, maar nu hebben velen een lichte snack.

De ogen zijn middelgroot. Enigszins bol met een donkere iris.

De oren worden meestal gestopt in de vorm van een gelijkzijdige driehoek. Waarna het lijkt alsof de hond helemaal geen oren heeft.

Cane Corso agressief.

Net als bij de staart raakt deze praktijk uit de mode en is soms verboden. Natuurlijke oren zijn driehoekig van vorm, hangend. De algemene indruk van de hond: oplettendheid, snelheid en kracht.

Een jas met een korte, zachte ondervacht en een grof topshirt. De vacht is kort. Stevig en glanzend.

De kleur is divers: zwart, loodgrijs. Leisteengrijs, lichtgrijs, lichtrood, murugi, donkerrood, gestroomd. Honden van gestroomde en rode kleuren hebben een zwart of grijs masker op de snuit, maar het mag niet verder gaan dan de ooglijn.

Sommige hebben zwart en op de oren, maar niet in alle normen is het toegestaan. Veel honden hebben kleine witte vlekken op de borst, poten en achterkant van de neus. Die volgens de standaard zijn toegestaan.

Cane Corso karakter.

Het personage is vergelijkbaar met de personages van andere waakhond rassen. Ze zijn beter beheersbaar en niet zo koppig.Ze zijn populair vanwege hun loyaliteit. eindeloos toegewijd aan het gezin en zullen niet aarzelen om hun leven ervoor te geven. Wanneer een puppy opgroeit met een gezin. is hij aan iedereen gelijk gehecht.

Als hij door één persoon wordt opgevoed. houdt de hond van hem. Corso houdt ervan om bij familie te zijn. Maar zijn onafhankelijk en kunnen het grootste deel van hun tijd in de tuin doorbrengen als er een plek is om te rennen.

Met de juiste opvoeding en socialisatie zijn ze vrij kalm over vreemden, maar blijven ze afstandelijk. Ze negeren de benadering van vreemden, vooral als ze in het gezelschap van de eigenaar zijn.

Training en socialisatie is echter uiterst belangrijk voor dit ras, omdat hun voorouders al honderden jaren waakhonden zijn. Ze kunnen agressief zijn, ook tegen een persoon.

Sommige fokkers en eigenaren beschouwen de Cane Corso als de beste waakhond ter wereld. Ze hebben niet alleen een sterk beschermend instinct, zowel met betrekking tot het gezin als het territorium, maar ook een kracht met een bereidheid om elke tegenstander te verslaan. Het is in staat om potentiële overtreders met één soort af te schrikken. Omdat het ongelooflijk beangstigend is.

Cane Corso kleuren.

Honden die zijn opgegroeid in een gezin met kinderen nemen ze meestal rustig waar en kunnen goed met elkaar opschieten. Ze kunnen hun spellen echter verkeerd inschatten als agressie en zich haasten om hun eigen spellen te verdedigen. Ondanks de hoge pijngrens en de tolerantie van onbeschoftheid van kinderen, hebben ze een grenspunt en hoeven ze het niet te overschrijden. Over het algemeen zijn ze goed met kinderen, maar alleen met de juiste socialisatie en het concept dat de hond pijn doet.

Eén aspect van de relatie tussen Cane Corso en mensen moet worden benadrukt. Dit is een zeer dominant ras, elke vertegenwoordiger zal regelmatig proberen de plaats in te nemen van de leider in de roedel en zal bij de minste concessies doen.

Het is uiterst belangrijk dat elk lid van het gezin een dominante positie inneemt over deze hond. Anders wordt ze aanmatigend. Zo’n hond respecteert zijn eigenaar niet en kan zich uitdagend gedragen. Het is om deze reden dat het ras niet wordt aanbevolen voor onervaren eigenaren die nog niet eerder honden hebben gehad.

Ze tolereren meestal geen andere dieren. Ze tolereren andere honden totdat ze paden kruisen en er geen beperkende riem is. De meeste vertegenwoordigers van het ras houden niet van andere honden en hun gezelschap. Vooral hetzelfde geslacht met hen.

Stel je nu de grootte van deze hond voor en hoe hij naar de ander rent. Ze zijn zo sterk en groot dat ze met weinig tot geen moeite een andere hond kunnen doden. En hun hoge pijngrens maakt terugslag bijna nutteloos.

Cane Corso problemen.

Ja, er zijn problemen met andere honden, maar met dieren… nog groter. Een van de gevaarlijkste jagers in Europa, cane corso heeft een krachtig jachtinstinct. Ze zullen elk dier achtervolgen, ondanks de grootte.

Als u de hond alleen laat wandelen, ontvangt u als geschenk een karkas van de kat van een buurman en een verklaring bij de politie. Ja, ze kunnen met een kat leven als ze samen zijn opgegroeid en het als een lid van de roedel zien. Maar dit is een moordenaar van katten die niet onder de gewoonte vallen.

In tegenstelling tot de meeste mastiffs. Die erg koppig zijn en niet bereid om te trainen. Zijn cane corso trainbaar en intelligent. Ze staan bekend om hun verlangen om nieuwe commando’s te leren en uit te voeren en snel van te leren. Ze kunnen meedoen aan verschillende wedstrijden en worden ook gebruikt bij de jacht en bij de politie.

Ze zijn echter verre van een ideale hond.

Ja, ze proberen te behagen, maar ze leven er niet voor. Dit ras reageert om twee redenen: als het er iets voor terugkrijgt en de eigenaar respecteert.

Dit betekent dat de methode van positieve bekrachtiging beter werkt dan wie dan ook, en dat de eigenaar de hele tijd stevig moet zijn en de situatie onder controle moet hebben. Cane Corso zal niet luisteren naar iemand die hij in de hiërarchie als minderwaardig beschouwt.

Met een bekwame eigenaar zullen ze echter veel gehoorzamer en bekwamer zijn dan de meeste waakhonden. Die eigenaren die er niet mee om kunnen gaan. Krijgen een gevaarlijke en oncontroleerbare hond.

In tegenstelling tot andere mastiffs zijn ze erg energiek en hebben ze goede ladingen nodig. In ieder geval dagelijks lange wandelingen, en beter hardlopen. Ze zijn goed aangepast om in hun eigen achtertuin te wonen. Slecht voor honden uitlaatterreinen, vanwege agressie.

Cane Corso puppies.

Als de hond geen uitlaatklep vindt voor zijn energie. Is de kans op het ontwikkelen van gedragsproblemen groot. Ze kan destructief, agressief of blaffend worden.

Aangezien dit een territoriale hond is. Heeft hij geen sterke wens om te reizen. Dit betekent dat ze veel minder van de tuin zullen weglopen dan andere rassen. Het hek moet echter veilig en beveiligd zijn. Er zijn twee redenen waarom een wandelstok corso kan ontsnappen: door een ander dier te achtervolgen en een potentiële indringer weg te jagen van zijn territorium.

Als je een aristocratische hond wilt, dan is dit niet jouw optie. Deze honden houden ervan om de grond te graven, te spelen in de modder en de modder zelf.

Bovendien kunnen ze kwijlen en winderigheid. Hoewel niet op dezelfde manier als bij andere mastiffs. Als je schoon of preuts bent, dan is deze groep honden niets voor jou.

Zorg.

De zorgeisen zijn laag, het is voldoende om regelmatig te kammen. De meeste honden verharen niet veel en met regelmatige zorg gaat rui onopgemerkt voorbij. Eigenaren raden aan om de puppy zo vroeg mogelijk te leren krabben. daden en klauwen trimmen.(Cane Corso karakter).

Gezondheid.(Cane Corso karakter).

Een van de gezondste, zo niet de gezondste. van alle grote rassen. Ze werden uitsluitend voor praktische doeleinden gefokt en genetische afwijkingen werden afgewezen.(Cane Corso karakter).

Hoewel het ras op de rand van uitsterven stond. bleef de genenpoel breed, ook door kruising. Dit betekent niet dat ze helemaal niet ziek worden. ze doen het minder vaak dan andere rassen, vooral gigantische rassen.

De gemiddelde levensduur is 10-11 jaar. wat lang genoeg is voor grote honden. Met de juiste zorg en voeding kunnen ze een paar jaar langer leven.

Het ernstigste probleem dat kan optreden. is de volvulus van de darmen bij een hond. Het komt vooral veel voor bij grote honden, met een diepe borst. Volvulus van de darmen wordt alleen door een dierenarts en dringend verwijderd en kan tot de dood leiden.

Hoewel het niet altijd mogelijk is om het te vermijden. vermindert het kennen van de redenen de kansen meerdere keren. De meest voorkomende reden zijn oefeningen na het voeren. je kunt honden niet onmiddellijk na het voeden uitlaten of je moet porties in drie tot vier breken. in plaats van twee.