Cocker Spaniel

Cocker Spaniel scaled

Cocker Spaniel.

Cocker Spaniel – De feiten die elke eigenaar van dit hondenras moet weten.

De Amerikaanse Cocker Spaniel is gefokt uit de Engelse Cocker Spaniel en is kleiner dan zijn Engelse neef. Een Cocker Spaniel zal gemiddeld ongeveer 14 1/2 tot 15 1/2 inch in hoogte en 15 tot 40 pond in gewicht en zal leven 12 tot 15 jaar. Deze honden rassen  hebben lange zijdeachtige jassen die bijna dagelijks moeten worden geborsteld, maar worden beschouwd als gemiddelde schuurders.

Cocker Spaniel

Cocker Spaniels rennen graag door het gras en het bos en hun jassen raken verstrikt en gematteerd. Als dit niet onmiddellijk wordt verzorgd door het vuil en vuil eruit te borstelen. Kan dit leiden tot enkele ongemakkelijke huidinfecties. Het regelmatig trimmen van de vacht is noodzakelijk en sommige eigenaren geven er de voorkeur aan om de vacht op een gemiddelde lengte te houden.

Vaak wordt een Cocker Spaniels ‘lieve’ hond genoemd.

Zijn uitstekende huisdieren, vanwege hun goede aard. Ze zijn graag bij kinderen en hun gezin en vereisen vaak minimale gehoorzaamheidstraining. In feite zijn formele gehoorzaamheidslessen niet nodig met deze hond.

Zolang er een paar eenvoudige commando’s worden onderwezen en de meester consistent is met het gebruik van de training. Training mag echter niet worden overgeslagen, omdat Cocker Spaniels soms koppig kan zijn. Cocker Spaniels worden ook omschreven als ‘gevoelig’, dus voorzichtigheid is nodig bij het corrigeren van hun gedrag.

Cocker Spaniels kunnen in een appartement wonen.

Op voorwaarde dat ze minstens één keer per dag worden uitgeoefend. Deze ras  heeft lange. Slappe oren die regelmatig verzorgd en schoongemaakt moeten worden, bij voorkeur dagelijks.

Deze oren blokkeren de luchtcirculatie. Waardoor de binnenoren vochtig blijven en vatbaar zijn voor het ontwikkelen van bacteriën die tot infecties kunnen leiden. Als de oren geïnfecteerd raken. Kan het behoorlijk ongemakkelijk zijn voor de Cocker Spaniel, waardoor hij zijn hoofd hevig schudt. Waardoor kleine bloedvaten kunnen barsten, wat resulteert in een hematoom.

Terwijl sommige eigenaren het haar uit de oren van de Cocker Spaniel plukken. Wordt dit niet geadviseerd omdat serum uit de follikel in het oor kan lekken en extra problemen kan veroorzaken. De ogen moeten ook regelmatig worden schoongemaakt om infectie te voorkomen.