Bouvier hond

Bouvier hond

Bouvier hond.

De Bouvier hond of Bouvier des Flandres is een herdersras afkomstig uit de Belgische regio Vlaanderen. Bouvier des Flandres werd oorspronkelijk gebruikt op boerderijen om een verscheidenheid aan taken uit te voeren.(Bouvier hond).

Bouvier hond

Hun naam vertaalt zich uit het Frans als “Herder van Vlaanderen”. En tegenwoordig worden ze gebruikt als waak- en hulphonden.

Naast een krachtige lichaamsbouw met een sterk en stevig uiterlijk. Heeft het ook een groot hoofd. Ovale ogen met een voorzichtige en gedurfde uitdrukking. Hooggeplaatste oren. Een brede en sterke snuit. Een brede borst en een hoog geplaatste staart omhoog. Behendig en onverschrokken, welgemanierd en aanhankelijk. Ze functioneert gemakkelijk als een gezin en een werkhond.

KARAKTEREIGENSCHAPPEN, PERSOONLIJKHEID EN GEDRAG.

Veerkrachtig, onverschrokken, dapper. Maar loyaal en zachtaardig… dit zijn de eigenschappen die de Vlaamse Bouvier het best omschrijven. Dit is een nobel en verfijnd ras dat graag in het gezelschap van zijn geliefden is.(Flanders Bouvier)

Zijn kalme, zachte uiterlijk kan misleidend zijn. Omdat het een beschermende hond verbergt die vervreemd en gereserveerd is tegenover vreemden. Hintend naar hun eigenaar op het moment dat ze een bedreiging herkennen.(Bouvier hond)

Deze eigenschap van hen verheft hen tot het niveau van uitstekende waakhonden. En ze worden ook gebruikt in de politie als K-9 honden.

Ze zijn een geweldige metgezel voor kinderen.

Hoewel kleintjes toezicht nodig hebben. Omdat huisdieren (vooral puppy’s) luidruchtig en gewelddadig kunnen worden tijdens het spelen.

Deze herdershonden kunnen comfortabele relaties onderhouden met andere honden, vooral als ze met hen zijn opgegroeid, maar ze kunnen agressief worden met onbekende honden. Katten en kleinere dieren kunnen hun instincten van jagen en grazen activeren. Daarom is het veilig om andere dieren buiten hun bereik te houden.(Bouvier hond)

OEFENINGEN EN TRAINING VAN HET RAS.(Bouvier hond)

Omdat ze zich ontwikkelden als werkhonden. Stelt bouvier hoge eisen aan beweging en blijft het fysiek en mentaal geladen wanneer ze voldoende beweging krijgen.(Flanders Bouvier)

Als je in een landelijk gebied woont en je hebt vee. Dan weet je wie je dit werk moet toevertrouwen. Als ze echter een appartementsleven leiden. Zorg er dan voor dat je ze meeneemt voor een lange wandeling en geef ze ook voldoende tijd om in de omheinde tuin te spelen.(Bouvier hond)

Ze zullen ook uw perfecte metgezel zijn wanneer u gaat wandelen. Joggen of fietsen. Als hij zich verveelt. Kan je Bouvier zijn toevlucht nemen tot destructieve acties zoals onnodig blaffen.

Ze kunnen ook worden gedwongen om deel te nemen aan sporten zoals karten en behendigheid. Terwijl hun kudde-instincten hen geschikt maken voor herdersproeven.

Hoewel ze intelligent zijn.(Bouvier hond)

Hebben ze de neiging om hun eigen wil te hebben en soms koppigheid te tonen. Vooral wanneer ze gedwongen worden om dingen herhaaldelijk te doen. Daarom hoeft het leerproces niet methodisch te zijn. Maar gevuld met veel leuke activiteiten om de aandacht van uw hond vast te houden. En de trainer moet stevig zijn bij het omgaan met dit ras.

Gereserveerd zijn tegenover vreemden is goed. Maar ze moeten weten naar wie ze moeten blaffen en wie ze vriendelijk moeten begroeten. Om dit te doen, hebben ze blootstelling nodig aan verschillende soorten mensen met verschillende fysieke kenmerken.(Bouvier hond)

Neem je huisdier mee naar een paar plekken en laat hem kennis maken met heel veel nieuwe indrukken.

Wat ze om zich heen zien. Dringt door in hun geest en op deze manier leren ze elkaar geleidelijk van de vijand te onderscheiden.

VERZORGING VAN HET RAS FLANDERS BOUVIER.

Hun dikke en donzige vacht moet minstens twee tot drie keer per week worden gekamd. Met behulp van een speld of sprinklerborstel. Evenals een grote kam om de vorming van matten en klitten te voorkomen.(Bouvier hond)

Zijn baard en snor. Die verantwoordelijk zijn voor zijn donkere en ernstige uiterlijk. Moeten na elke maaltijd worden schoongemaakt. Zodat deeltjes water en voedsel zich er niet ophopen. Nagelknippen, oog- en oorpoetsen en regelmatig tandenpoetsen zijn andere zorgvereisten die moeten worden gevolgd.

GEZONDHEIDSPROBLEMEN IN HET Bouvier hond .

Ze kunnen gevoelig zijn voor heupdysplasie. Staar, glaucoom, hypothyreoïdie. Subaortische stenose (hartaandoeningen) en larynxverlamming.

Door hun grote omvang en diepe borsten hebben ze ook een verhoogde kans op een opgeblazen gevoel en vergroting.(Flanders Bouvier)

De Vlaamse Bouvier is een sterke, sterke, maar compacte hond, het is krachtig en gespierd van uiterlijk. Deze honden hebben een dikke stijve vacht die er slordig uitziet, evenals een baard. Snor en borstelige wenkbrauwen. Kleuren – van geelachtig bruin (hert) tot zwart. Evenals gestreept. De lengte van een volwassen mannetje is 62-68 cm, het gewicht is 35-40 kg. De lengte van een volwassen vrouw is 59-65 cm, het gewicht is 27-35 kg.

Karakter.(Flanders Bouvier)

Flanders Bouvier heeft. Ondanks zijn formidabele uitstraling. Een evenwichtig temperament en is vriendelijk. Daarom kan het als een ideaal huisdier worden beschouwd. Hij beschermt zijn familie en huis en gedraagt zich terughoudend tegenover vreemden. Maar toont nooit agressie. Thuis is de hond rustig, kalm, intelligent en aanhankelijk met zijn gezin. Accepteert andere honden en huisdieren op basis van een goede socialisatie en dating op jonge leeftijd.(Flanders Bouvier)

Gedrag.(Flanders Bouvier)

Deze grote, sterke, zelfverzekerde honden zijn geweldige beschermers. Ze zijn energiek, loyaal en attent voor hun familie. Deze honden zijn het meest geschikt voor ervaren mansen. Dit ras heeft voldoende training en fysieke activiteit nodig voor gezondheid en geluk .(Flanders Bouvier)

Onder betrouwbare controle. Ze hebben de neiging om nauw verbonden te zijn met hun eigenaren en kunnen achterdochtig zijn tegenover vreemden. Net als alle andere honden moet dit ras worden gekocht bij een verantwoordelijke en competente fokker. Vroege en goede socialisatie is vooral belangrijk om een actief temperament te garanderen en mogelijke problemen met latere behandeling en gedrag te voorkomen.

Gezondheid.(Flanders Bouvier)

Vlaamse Bouviers zijn relatief winterharde honden. Net als veel andere rassen kunnen ze lijden aan verschillende erfelijke oogziekten en heupdysplasie (een pathologie die kan leiden tot mobiliteitsproblemen). Daarom is het belangrijk om de toestand van de ogen en dijen van de hond te beoordelen voordat u fokt. Dit ras is bijzonder vatbaar voor verlamming. Het strottenhoofd dat kan leiden tot lawaai en ademhalingsmoeilijkheden.

Lichaamsbeweging.

Vlaamse Bouvier pups krijgen voldoende beweging door rond te rennen in hun tuin. Als volwassenen passen ze zich heel goed aan de familieomstandigheden aan. Maar moeten ze minstens een uur dagelijkse activiteiten krijgen.(Flanders Bouvier)

Voeding.

Grote hondenrassen met een grotere eetlust hebben een andere combinatie van voedingsstoffen nodig. Waaronder mineralen en vitamines. In vergelijking met kleinere honden. Vlaamse bouviers zijn gevoelig voor winderigheid en maagproblemen. Om het risico op dergelijke problemen te verminderen. Worden frequentere en fractionele maaltijden aanbevolen.(Flanders Bouvier)

Haarverzorging.

Dit ras heeft een dikke, grove vacht van de buitenste laag. De lengte van dergelijk haar moet worden gehandhaafd op een niveau van ongeveer 6 cm. Ondervacht is dik en stevig aan het lichaam bevestigd. Bouvier heeft minstens drie keer per week zorg nodig. Tegelijkertijd moet speciale aandacht worden besteed aan de baard en snor. Waardoor ze worden gereinigd van voedselresten. Voor het comfort van de hond is het belangrijk om de afwezigheid van weerhaken in de ondervacht te controleren. Het moet minstens twee keer per jaar worden gesneden tijdens het ruiseizoen.(Flanders Bouvier)

Beste rassen voor kinderen.(Flanders Bouvier)

Er wordt aangenomen dat honden meestal goed overweg kunnen met kinderen. Honden en kinderen moeten echter leren om met elkaar om te gaan. Elkaar te respecteren en zich veilig te voelen om samen te zijn. In ieder geval mogen jonge kinderen niet alleen worden gelaten met de hond . Volwassenen moeten alle interacties tussen hen beheersen.