Hondenras Akita

Hondenras Akita

Hondenras Akita.

Hondenras Akita
Akita Hondenras

Hondenras Akita ! Of Akita Inu. Hondenras is afkomstig uit de bergachtige noordelijke regio van Japan. In een gebied dat de prefectuur Akita wordt genoemd. Een favoriet ras van het Japanse volk de hond wordt daar gewaardeerd als een nationale schat. En standbeelden van de hond zijn gebruikelijk in het hele land.

De oorsprong en geschiedenis van de Akita hond is complex. Maar komt voort uit vergelijkbare noordelijke rashonden van de Spitz-groep en deelt zijn oorsprong met een ras dat vele eeuwen oud is.

Oorspronkelijk. Hondenras Akita.

De hond werd al vroeg gebruikt voor jacht- en werkhond. Maar vooral als vechthond. Deze ras Akita was oorspronkelijk eigendom van de keizerlijke leiders van het land. De Shogun, en werd gebruikt om andere rassen zoals de Tosa te bestrijden. Veel pogingen om het ras door de jaren heen in een efficiëntere vechter te veranderen. De honden hebben  veranderd. Zodat de moderne Akita niet volledig lijkt op het vroege Akita hondenras .

Geleidelijk aan raakte het ras uit de gratie als vechter als nieuwere. Grotere rassen Ongevallen en ziekte dekking voor uw hond of kat. Financiële bescherming voor u. Werd succesvoller en de Akita werd meer gebruikt voor de jacht of als waakhonden.

Akita Hondenras Geschiedenis.

Hoewel het Akita hondenras in de jaren 1800 uit de gratie raakte in Japan. Werden in de 20e eeuw veel inspanningen geleverd om de hond in zijn eens zo geroemde status te herstellen. Toen de nationale trots in de vroege jaren 1900 toenam.

Begon de Japanse overheid programma’s om inheemse hondenrassen zoals de Akita te behouden. Het ras werd beroemd als een teken van loyaliteit en vertrouwen en werd een nationaal monument in 1931. En clubs werden opgericht om het ras te behouden met behulp van zorgvuldige foknormen.

Hondenras Akita.

Helen Keller bezocht Japan in de jaren 1930. Hij bracht hernieuwde aandacht voor het Akita hondenras toen ze verliefd werd op het ras en twee honden terugbracht naar de Verenigde Staten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het Akita hondenras bijna geëlimineerd. Omdat het land worstelde om zijn mensen te voeden.

Goed voedsel was moeilijk te vinden voor deze grote honden. En bovendien werden veel Akita’s gedood voor voedsel of voor hun pelzen.

Rasgroep: Werken.

Gewicht: Reu 75-120 lbs. Teef 75-110 lbs.

Lengte: Reu 26-28 inch. Teef 24-26 inch.

Overzicht. Hondenras Akita

De Akita is afkomstig uit de Akita-regio in Japan en dit ras is meer dan 3000 jaar oud. De Akita heeft al vele jaren de harten van het Japanse volk veroverd. De Hondenras Akita worden gezien als de nationale honden van Japan. Waar ze ook zijn geselecteerd als een natuurlijk monument. Dit ras wordt gebruikt als waakhonden. Vechthonden en jagers – en ook om leger- en bewakingswerk uit te voeren. De Akita is een zeer goede jachthond en ze kunnen ook jagen in diepe sneeuw. Akita’s veroverden de harten van het Japanse volk

Temperament. Hondenras Akita.

Dit is een ras dat gedijt op menselijke aandacht. De Akita is een zeer loyale hond – maar ze kunnen soms op hun hoede zijn voor vreemden. Akita’s zijn slimme honden die niet veel angst vertonen. Dit is een hond die zijn familie en territorium fel zal beschermen . En ze kunnen erg agressief zijn tegenover andere dieren. Deze honden doen het erg goed als waakhonden. Maar eigenaren zullen blij zijn om te weten dat ze niet overmatig blaffen.

Aangezien de Hondenras Akita van menselijk gezelschap houden. Ze zullen  niet opvallen in een omgeving waar beide eigenaren werken. Het wordt geadviseerd dat potentiële eigenaren enige ervaring hebben met hondenbezit. Omdat dit ras enige agressie kan vertonen tegenover andere honden. De Hondenras Akita reageert snel. Zeer nobel en ook een zeer dappere hond.

Zorg.

Akita’s hebben een behoorlijke hoeveelheid verzorging nodig om hun vacht in een goede conditie te houden. Deze honden moeten dagelijks worden geborsteld met een haarborstel. Een zachte shampoo moet worden gebruikt om deze honden mee te baden, maar alleen als het echt nodig is. Als de shampoo niet zacht genoeg is. Het kan  hun vacht ontdoen van zijn natuurlijke oliën.

Opleiding.

Akita’s moeten grondige trainingssessies hebben. Het is van vitaal belang dat deze honden worden onderworpen aan voldoende socialisatie en gehoorzaamheidstraining. En is ook erg belangrijk dat de eigenaren van deze honden hun dominantie vestigen. Anders zullen deze honden proberen de controle over te nemen. De Akita zullen het niet goed doen als er op een hardhandige manier wordt behandeld. Akita’s zijn  honden moeten op een geduldige en vriendelijke manier worden behandeld die ook stabiel is. Dit honden ras zijn vrij eenvoudig te zindelijk.

Gezondheidsproblemen. Hondenras Akita.

De Hondenras Akita heeft de neiging om te lijden aan aandoeningen zoals heupdysplasie. Schildklier autoimmune thyroiditis. Ze hebben ook problemen met immuunziekten zoals VKH en Pemphigus. En soms worstelen ze met huidproblemen zoals SA en oog paella.