Clumber Spaniël

Clumber Spaniel

Clumber Spaniël.

De Clumber Spaniel is een geweldige hond die is ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk. De hond staat op slechts 51 cm en weegt 39 kilogram. Hij komt in overwegend slechts één kleur waar de kleur wit of bruin kan zijn. Het is alleen in zeldzame gevallen dat je hem in meer dan één kleur zult vinden.

Clumber Spaniel
Clumber Spaniel

Clumber Spaniel ziet er meestal erg gezond uit; hij heeft echter de neiging om te lijden aan tijdelijk kreupelheid wanneer hij tussen de leeftijd van zes en twaalf maanden is. De kreupelheid wordt veroorzaakt door botgroei. Zodra volledige botgroei plaatsvindt, verdwijnt de kreupelheid.

Een andere veel voorkomende aandoening die de hond treft, is de anale zakken. Als uw hond deze aandoening heeft, moet u uw dierenarts raadplegen en hij zal u helpen.

De hond heeft ook de neiging om warmtegevoeligheid te hebben; laat je Clumber Spaniel daarom nooit zonder schaduw achter. Het is aangetoond dat het achterlaten van de hond zonder schaduw er vaak toe leidt dat hij onaangenaam warm en uitgedroogd raakt.

Clumber Spaniel heeft een zachtaardig, loyaal en aanhankelijk temperament. Hoewel de hond graag met mensen omgaat en hij leuk is om in de buurt te zijn, moet je hem altijd in de gaten houden. Dit komt omdat hij de neiging heeft om slechte manieren te hebben.

Het is bijvoorbeeld gebruikelijk dat hij voor alles gaat wat binnen zijn bereik ligt. Hij heeft ook de neiging om lades uit te trekken om naar aanrechtbladen te klimmen. Hij heeft ook de neiging om stoelen te verplaatsen om bovenop tafels te komen. In sommige gevallen kan de hond de koelkast openen als hij honger heeft.

Clumber spaniel prijs 

De goede kant is dat je hem kunt trainen in hoe hij zich goed moet gedragen. Het eerste wat je moet doen is hem leren om je te respecteren. Hier moet je jezelf vestigen als de leider en je moet je nooit door de hond laten leiden.

De beste manier om hem te trainen is door hem een streng “NEE” te geven wanneer je merkt dat hij iets verkeerd doet. Veel mensen hebben de neiging om hun honden te straffen wanneer ze merken dat ze de verkeerde dingen doen, wat verkeerd is.

Het straffen van een hond boezemt hem angst in en hij gehoorzaamt je niet, maar is bang voor je. Als u merkt dat u problemen ondervindt bij het trainen van uw Clumber Spaniel, moet u overwegen trainingsboeken te kopen die online tegen lage prijzen worden verkocht. U kunt uw hond ook naar een zorgcentrum brengen waar hij de juiste training krijgt.