Schotse terrier

Schotse terrier

Schotse terrier.

Schotse terrier ! Klein tot middelgroot ras, de Skye Terrier is echt steviger en harder dan hij eruit ziet. De hoogte van dit ras varieert meestal tussen 10-12 inch lang voor vrouwtjes en ongeveer 11-14 inch voor mannetjes. Hun gewicht bereikt meestal ongeveer 25-40 pond.

Schotse terrier

Vacht van Schotse terrier.

De Skye Terrier is een dubbel gecoat ras met wollige en zachte ondervacht en een rechte, platte en harde top vacht die ongeveer 5,5 centimeter lang wordt. Hun vacht hangt aan elke kant, met een verdeling van kop tot staart. Ze zijn er meestal in effen kleuren, waaronder blauw, zwart, donker of lichtgrijs, grijsblauw, zilver, reekalf, crème en platina.

Activiteit van Schotse terrier.

De Schotse terrier vereist niet zoveel beweging. Ze zijn ideaal voor stadswoningen, appartementen en zijn even geweldig in een landelijke omgeving. Dit ras vereist elke dag een dagelijkse wandeling of een speelsessie. Aan hun trainingsbehoeften kan over het algemeen binnenshuis worden voldaan.

Temperament.

De Schotse terrier is een goedaardig, beleefd en liefdevol ras. Ze zijn over het algemeen moedig, pittig en dapper, maar toch erg aanhankelijk. Gelukkig en speels, deze honden houden van aandacht. Ze zouden echter een dominante handler nodig hebben, omdat ze een beetje eigenzinnig kunnen zijn voor een passieve eigenaar. Ze houden van jagen, dus wees op je hoede als ze in de buurt zijn van niet-honden huisdieren.

Overzicht.

Afkomstig van het eiland Skye in Schotland, werd dit ras ontwikkeld in de 16e eeuw. De Skye Terrier is over het algemeen een lang ras dat onderscheidend en uniek is onder terriërhonden.

Zorg voor Schotse terrier.

De Schotse terrier heeft een matige hoeveelheid zorg nodig. Ze zouden een paar keer per week moeten kammen en borstelen om het er geweldig uit te laten zien. Het is een goed idee om hun jassen te laten trimmen en kort te maken om het netjes te maken. Dit ras is een medium shedder en is mogelijk niet geschikt voor mensen met allergieën.

Training.

De Schotse terrier moet worden getraind met consistentie, eerlijkheid en wederzijds respect. Als puppy’s zouden ze socialisatie met mensen nodig hebben, weg van hun hondenbroers en -zussen. Ze moeten ook worden getraind en gesocialiseerd met andere huisdieren en honden, om agressie te voorkomen naarmate ze ouder worden. Deze terriërs zouden intensieve en grondige vroege socialisatietraining vereisen om afstandelijkheid te minimaliseren. Ze zouden het niet goed doen met repetitieve en langdurige trainingssessies, omdat ze zich snel vervelen. Ze reageren zeer goed op positieve bekrachtiging, consistentie, stevige grenzen en liefdevolle richting. Deze honden zijn zeer bedreven in behendigheid, gehoorzaamheid en tracking.

Karakter Schots terrier.

Parmantig en toch serieus, de Schotse terrier is een kleine hond die graag aandacht krijgt van hun familie. Dit ras kan echter onbetrouwbaar en gereserveerd zijn rond vreemden en kan ze zelfs bijten. Ze houden ervan om kleine dieren te achtervolgen en blijken vaak agressief te zijn in de buurt van andere honden. Ze houden van spelen en zijn over het algemeen aanhankelijk, maar kunnen soms overbeschermend zijn. Net als bij de koppigheid die de meeste terriërhonden hebben, is de Skye Terrier geen uitzondering.

  • Prijs schotse terrier pup is 790 à 1700 euro.