Bloedhond

Bloedhond scaled

Bloedhond.

Bloedhond
Bloedhond

De Bloedhond. ook wel de St. Hubert’s Hound of de Chien St.

Hubert genoemd, is een Belgisch ras dat werd gefokt op tracking en jacht. Dit is een van de oudste hondenrassen ter wereld.

Ze meestal groeien tot tussen de 23 en 27 centimeter hoog en ze wegen meestal tussen de 80 en 90 pond.

Ze hebben een korte gladde vacht die waterdicht is. Hun vachtkleuren variëren tussen zwart en bruin en rood en bruin.

Red Bloodhounds zijn ook te vinden. Ze hebben plooien van de huid rond hun gezicht en nek die helpen om geur te verzamelen en direct naar hun neus.

Beschrijving: De Bloedhond wordt beschouwd als een groot type hond. De hond weegt tussen de 90 en 110 pond, en de teef 80 tot 100 pond. De hoogte op de verdeuiten zal 25 tot 27 centimeter voor de hond en 23 tot 25 centimeter voor de teef. De Bloodhound is herkenbaar aan zijn gerimpelde hoofd, lange oren en soulvolle expressie. De vacht van de Bloodhound is kort en heeft een harde textuur en is voornamelijk lever en tan, zwart en bruin, of rood. Bloodhound heeft een het levensverwachting van 10 tot 12 jaar. Deze hond staat ook bekend als de Vlaamse Hound, de Sint Hubertusgezachter en de Chien de Sint-Hubertus.

Geschiedenis: De Bloodhound is een oud ras, dat dateert uit meer dan 1000 jaar. De Bloodhound is waarschijnlijk ontstaan in Frankrijk, maar werd geperfectioneerd door de Monniken van Sint Hubert in België. De naam Bloodhound verwijst naar de zuiverheid van zijn bloed, niet naar wrede kwaliteiten. De Bloodhound werd meegenomen naar Engeland tijdens de Normandische Verovering en was een favoriet ras met het koninklijk huis voor jaren daarna.

Temperament: De Bloodhound hond ras is zacht, en is onvermoeibaar bij het volgen van een geur. Vanwege het sterke tracking instinct. Kan het moedwillig en enigszins moeilijk te gehoorzaamheid trein en omgaan met een leiband. Deze rassen hebben een aanhankelijk en gelijkmatig getemperd karakter met mensen, waardoor ze uitstekende familie huisdieren.