Bordeaux dog karakter

Bordeaux dog karakter

Bordeaux dog karakter.

Bordeaux dog karakter

Bordeaux dog karakter !  is een enorme hond, krachtig. Zeer gespierd en gedrongen, maar van harmonieuze constructie als geheel. Het uiterlijk is typerend voor de molossoïde. Met zijn schedelkarakter breder dan diep en een zeer gemarkeerde stop.

Fysieke eigenaardigheden van Bordeaux dog karakter.

Het haar:

korte, dunne en zachte textuur.

De kleur:

eenkleurig, in alle tinten fawn (van mahonie tot isabella). Kleine witte aftekeningen op de borst en aan de uiteinden van de benen worden getolereerd.Hondenrassen.

De kop:

massief, hoekig, trapeziumvormig van voren gezien, gegroefd met symmetrische en mobiele rimpels aan weerszijden van de centrale groef. De stop is zeer beschuldigend en vormt bijna een rechte hoek met de afschuining.

Haar oren:

klein van formaat in vergelijking met het geheel, donkerder van kleur dan de jurk, iets verhoogd tot hun bevestiging, hangend, maar zonder te hangen, vrij hoog bevestigd.
Zijn ogen: ovaal van vorm, hazelnoot tot donkerbruin van kleur, met een openhartige en vastberaden blik.

Zijn lichaam:

krachtig, met de bovenste lijn goed ondersteund, de schoft goed gemarkeerd, de rug breed en de musculatuur ontwikkeld, de nier kort en stevig, de borst krachtig. De ribben goed gebogen en verlaagd, de buik vrij verhoogd en stevig.
Zijn staart: sterk bij zijn aanhechting, het spronggewricht bereiken (niet meer), laag en zacht gedragen. Verhoogd in een rechte hoek of op 120 ° wanneer de hond in actie is, zonder te wikkelen.

De Dogue de Bordeaux is een aanhankelijke hond, zeer gehecht aan zijn meester en zijn familie,kalm en uiterst responsief. Hierin is hij een uitstekende gezelschapshond, vooral omdat hij nogal zachtaardig is met kinderen. Van zijn verleden als vechthond erfde hij opmerkelijke vastberadenheid en moed, zonder agressief te zijn. Met zijn kracht, zijn beschermende instinct en zijn afschrikwekkende aspect is de Dogue de Bordeaux een hoogvliegende doelman.

Levensomstandigheden.

Door zijn imposante omvang is de Dogue de Bordeaux veel gelukkiger in een huis met een omheinde tuin dan in een appartement. Het is geschikt voor mensen die zowel stevigheid als beschikbaarheid weten te tonen. Hij is geschikt voor alle gezinssituaties.

Gezondheid van Bordeaux dog .

De Dogue de Bordeaux is een robuuste hond, maar het is een van de rassen met aanleg voor bepaalde aandoeningen. Waaronder coxofemorale dysplasie, oculaire pathologieën (entropion, ectropion) en cardiale pathologieën (aortastenose). Het gaat voornamelijk om hyperkeratose van de pads. Ook wel nasoplantaire keratodermie genoemd: een huidaandoening die wordt gekenmerkt door een huidverdikking gelokaliseerd op het niveau van de pads. Het kan scheuren en bloedingen veroorzaken die gepaard gaan met pijn. Screenings kunnen het risico op het ontwikkelen van deze aandoening bij puppy’s verminderen.

  • Bordeaux dog prijs  ==> De aankoopprijs van een Dogue de Bordeaux ligt tussen de 1000 € en 1500 €.