Collie hond

Collie hond scaled

Collie hond.

Collie hond

De Collie hond is een uitstekende sporthond . Kan worden geleerd om het werk van de Pointer en de Setter te doen. Evenals dat van de Waterspaniël en de Retriever. Hij kan worden opgeleid om de taken van andere rassen uit te voeren. Hij is slim in de jacht. Heeft een uitstekende neus. Is een goede ongediertebestrijder en een zeer trouwe wacht. Bewaker en metgezel.Wikipedia.

Collie hond Oorsprong.

Er is weinig met zekerheid bekend over de oorsprong van de Collie, maar zijn sluwheid en zijn uiterlijk lijken een relatie met de wilde hond aan te duiden. Buffon was van mening dat hij de echte hond van de natuur was. De stam en het model van de hele hondensoort. Hij beschouwde de herdershond in instinct en intelligentie superieur aan alle andere rassen. En dat, met een karakter waarin opvoeding relatief weinig aandeel heeft, hij het enige dier is dat perfect opgeleid is om de mens te dienen.

Is hij nu praktisch een apart ras? Border collie

De schedel moet vlak zijn. Matig breed tussen de oren en geleidelijk smaller wordend naar de ogen. Bij het stoppen zou er slechts een lichte depressie moeten zijn. De breedte van de schedel hangt noodzakelijkerwijs af van de gecombineerde lengte van schedel en snuit. Het geheel moet worden beschouwd in verband met de grootte van de hond. De wang mag niet vol of uitpuilen.

Beschrijving.Collie hond

De nek moet gespierd, krachtig en redelijk lang zijn en enigszins gewelfd. Het lichaam moet sterk zijn. Met goed gewelfde ribben, borst diep, tamelijk breed achter de schouders, die schuin moet zijn. Lendenen zeer krachtig.

De hond moet recht van voren zijn. De voorbenen moeten recht en gespierd zijn, noch naar binnen noch naar buiten bij de ellebogen. Met een behoorlijke hoeveelheid bot. De onderarm enigszins vlezig, de koten vertoonden soepelheid zonder zwakte. De achterbenen moeten gespierd zijn aan de dijen, schoon en pezig onder het spronggewricht. Met goed gebogen knieën. De voeten moeten ovaal van vorm zijn. De zolen goed opgevuld en de tenen gebogen en dicht bij elkaar.

LANGHARIGE COLLIE

Over het algemeen is hij een lenige. Actieve hond. Zijn diepe borst vertoont longkracht. Aijn nekkracht, zijn schuine schouders en goed gebogen hakken duiden op snelheid. En zijn uitdrukking is zeer intelligent.

Hij moet redelijk lang op het been zijn. Waardoor hij meer pikant dan klompig lijkt. In een paar woorden, een Collie moet uithoudingsvermogen, activiteit en intelligentie tonen. Met vrije en echte actie. In hoogte moeten honden 22 inch zijn. tot 24 ins. op de schouders, teven 20 ins. tot 22 ins. Het gewicht voor honden is 45 tot 65 lbs. Teven 40 tot 55 lbs. De gladde collie verschilt alleen van de ruwe in zijn vacht, die hard, dicht en vrij glad moet zijn.

Border Collie hond soorten.

Border Collie Soorten. Ontdek de Verscheidenheid!

Border Collies zijn intelligente. En loyale honden die zich bezighouden met een verscheidenheid aan taken en beroepen over de hele wereld. Maar wist je dat er verschillende soorten Border Collies zijn die elk unieke eigenschappen hebben?

Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten Border Collies:

1. Show Border Collie: Dit type Border Collie is gefokt voor zijn uiterlijk en deelname aan hondenshows. Ze hebben vaak extra pluizig haar en een zachter temperament.

2. Werkende Border Collie: Dit type Border Collie is gefokt voor hun werkvermogen in de agrarische sector. Ze zijn zeer intelligent en hebben een sterke werkethiek.

3. Sportieve Border Collie: Dit type Border Collie hond is gefokt voor hun snelheid en atletische vaardigheden. Ze zijn populair in hondensporten zoals agility en flyball.

4. Huisdier Border Collie: Dit type Border Collie wordt gefokt als huisdier . En gezelschapsdier. Ze hebben een zachter temperament en zijn bedoeld om te dienen als gezinshond.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke Border Collie uniek is . En zijn eigen persoonlijkheid en gedrag heeft. Ongeacht het type. Het is echter nuttig om de verschillende soorten Border Collie hond te begrijpen om te weten welk type het beste bij je past.

Ben je op zoek naar een actieve en slimme hond die je talloze uren plezier kan bieden? Dan is een Collie hond misschien het perfecte huisdier voor je. Vergeet niet dat elke hond tijd. Aandacht en training nodig heeft om zijn volledige potentieel te bereiken.