Portugese waterhond

Portugese waterhond scaled

Portugese waterhond.

Portugese waterhond
Portugese waterhond

De Portugese waterhond heeft een rechte bovenlijn, een brede en koepelvormige kop die iets langer is dan de snuit, en een snuit met een rechte en goed gedefinieerde stop.

Ze hebben ronde, donkere ogen, en hun hartvormige oren zijn hoog ingesteld met een lichte hang.

Portugese waterhond KARAKTER .

Deze ras is een energieke hond van gemiddelde grootte met zwemvliezen die helpen bij het zwemmen.

De Portugese waterhonden werden ooit gebruikt door Portugese vissers om berichten door te geven aan andere boten, spullen uit het water te pakken en vissen in netten te drijven. Toen de visserij in de 20e eeuw meer gemoderniseerd werd, verdween dit ras zo goed als verdwenen.

Grootte varieert in de Portugese waterhond.

Over het algemeen, mannetjes hebben een hoogte op ongeveer 20 tot 23 centimeter aan de schouder, terwijl de vrouwtjes staan 17 tot 21 inch. De mannetjes gemiddeld in gewicht van 42 tot 60 ponden, terwijl de wijfjes tussen 35 tot 50 ponden gemiddelde.

Over het algemeen zijn Portugese waterhonden gezond.

Echter, zoals de meeste rassen, ze zijn meer vatbaar voor bepaalde voorwaarden. Juveniele verwijde cardiomyopathie, Progressieve Retinale Atrofie (PRA) en Heupdysplasie zijn allemaal aandoeningen waaraan dit ras heeft.

Er zijn twee soorten bont types de Portugese waterhond kan hebben – golvend of krullend. Elke vacht bevat geen ondervacht, wat betekent dat dit ras niet veel schuurt en hypoallergeen is. Kleur verstandig, hun vacht kan bruin zijn, bruin met wit, of zwart. Het is cruciaal om klitten met de vacht te voorkomen door het twee of drie keer per week te borstelen.

Portugese waterhonden zijn liefhebbers van mensen en maken geweldige huisdieren voor familie.

Echter, hoewel ze zijn indoor honden, kunnen ze onstuimig en moeten ruimte om te spelen. Idealiter zou deze hond goed zijn voor een huis met een achtertuin, waar ze konden lopen rond voor 30 tot minuten tot een uur per dag.

Training is een makkie voor dit ras. Niet alleen zijn ze snel leerlingen, maar ze daadwerkelijk genieten van het proces. U doet uw hond een dienst door hem te leren volgen, gehoorzaamheid, en behendigheid. Wat het beste is, is dat dit gemak van de opleiding maakt ze perfecte service honden.

Hoeveel u uw Portugese waterhond voedt, hangt af van zijn metabolisme, grootte en leeftijd.

Echter, deze honden kunnen overgewicht en uit vorm vrij snel, dat is waarom je niet moet overfeed hen. Het wordt aanbevolen om dit ras 2,5 tot 3,5 kopjes voedsel van goede kwaliteit te voeren, twee keer per dag. Ook, wanneer hij klaar is met eten, neem de kom, zodat hij niet kan blijven kauwen.

Over het algemeen is de Portugese waterhond een vriendelijk, goedaardige ras dat een goed huisdier is voor gezinnen en alleenstaanden, gelijk. Ze zijn gemakkelijk te trainen en zijn intelligente honden!