Portugese waterhond

Portugese waterhond scaled

Portugese waterhond.

Portugese waterhond

De Portugese waterhond heeft een rechte bovenlijn. Een brede en koepelvormige kop die iets langer is dan de snuit. En een snuit met een rechte en goed gedefinieerde stop.

Ze hebben ronde, donkere ogen, en hun hartvormige oren zijn hoog ingesteld met een lichte hang.

Portugese waterhond KARAKTER .Portugese waterhond.

Deze ras is een energieke hond van gemiddelde grootte met zwemvliezen die helpen bij het zwemmen.

De Portugese waterhonden werden ooit gebruikt door Portugese vissers om berichten door te geven aan andere boten. Spullen uit het water te pakken en vissen in netten te drijven. Toen de visserij in de 20e eeuw meer gemoderniseerd werd. Verdween dit ras zo goed als verdwenen.

Grootte varieert in de Portugese waterhond.

Over het algemeen, mannetjes hebben een hoogte op ongeveer 20 tot 23 centimeter aan de schouder. Terwijl de vrouwtjes staan 17 tot 21 inch. De mannetjes gemiddeld in gewicht van 42 tot 60 ponden. Terwijl de wijfjes tussen 35 tot 50 ponden gemiddelde.

Over het algemeen zijn Portugese waterhonden gezond.

Echter, zoals de meeste rassen. Ze zijn meer vatbaar voor bepaalde voorwaarden. Juveniele verwijde cardiomyopathie. Progressieve Retinale Atrofie (PRA) en Heupdysplasie zijn allemaal aandoeningen waaraan dit ras heeft.

Er zijn twee soorten bont types de Portugese waterhond kan hebben . Golvend of krullend. Elke vacht bevat geen ondervacht, wat betekent dat dit ras niet veel schuurt en hypoallergeen is. Kleur verstandig, hun vacht kan bruin zijn, bruin met wit, of zwart. Het is cruciaal om klitten met de vacht te voorkomen door het twee of drie keer per week te borstelen.

Portugese waterhonden zijn liefhebbers van mensen. En maken geweldige huisdieren voor familie.

Echter, hoewel ze zijn indoor honden. Kunnen ze onstuimig en moeten ruimte om te spelen. Idealiter zou deze hond goed zijn voor een huis met een achtertuin. Waar ze konden lopen rond voor 30 tot minuten tot een uur per dag.

Training is een makkie voor dit ras. Niet alleen zijn ze snel leerlingen. Maar ze daadwerkelijk genieten van het proces. U doet uw hond een dienst door hem te leren volgen. Gehoorzaamheid, en behendigheid. Wat het beste is, is dat dit gemak van de opleiding maakt ze perfecte service honden.

Hoeveel u uw Portugese waterhond voedt. Hangt af van zijn metabolisme, grootte en leeftijd.

Echter, deze honden kunnen overgewicht en uit vorm vrij snel. Dat is waarom je niet moet overfeed hen. Het wordt aanbevolen om dit ras 2,5 tot 3,5 kopjes voedsel van goede kwaliteit te voeren, twee keer per dag. Ook, wanneer hij klaar is met eten. Neem de kom, zodat hij niet kan blijven kauwen.

Over het algemeen is de Portugese waterhond een vriendelijk. Goedaardige ras dat een goed huisdier is voor gezinnen en alleenstaanden. Gelijk. Ze zijn gemakkelijk te trainen en zijn intelligente honden!

Portugese waterhond kopen prijs.

De prijs van een Portugese Waterhond in Nederland kan variëren van €1500 tot €3000. Afhankelijk van de fokker en de kwaliteit van de pup. Het is belangrijk om een betrouwbare fokker te kiezen die gezonde en goed gesocialiseerde pups levert. Daarnaast komen er ook kosten bij voor voeding, dierenartsbezoeken. Training en verzorging. Het is verstandig om deze kosten in overweging te nemen voordat je een Portugese Waterhond aanschaft.

Portugese waterhond karakter.

De Portugese Waterhond karakter is uniek en zeer slim. Deze trouwe honden zijn zeer levendig en speels waardoor ze vaak een favoriet zijn voor gezinnen met kinderen. Het zijn ook zeer geduldige dieren met een hoog niveau van gehoorzaamheid en loyaliteit.

Een ander kenmerk van de Portugeese Waterhond karakter. Is hun liefde voor zwemmen en water. Van nature zijn het uitstekende zwemmers en in staat om lange afstanden in het water af te leggen. Ze zijn ook geweldige metgezellen voor het strand of het zwembad.

Met hun waakzaamheid en beschermende aard. Is de Portugeese Waterhond een uitstekende waakhond. Dit ras is van nature alert en zal zijn gezin altijd beschermen tegen bedreigingen.

Voor degenen die op zoek zijn naar een hypoallergeen ras.

Is de Portugese Waterhond een uitstekende keuze. Hun dikke, krullende vacht vereist regelmatig onderhoud en verzorging. Maar veroorzaakt zelden allergieën.

Kortom, de Portugeese Waterhond heeft een brede. En interessante karaktereigenschappen die hem tot een populaire keuze voor huisdieren maken. Of je nu op zoek bent naar een groot gezinshuisdier. Een goede waakhond of een hypoallergene metgezel. De Portugese Waterhond is een uitstekende keuze die niet teleur zal stellen.

Portugese waterhond fokker Belgie.

Er is geen Portugese Waterhond Fokker in België. U kunt echter wel een Portugese Waterhond kopen of adopteren. Kijk op de website van de Portugese Waterhond Club België voor meer informatie over plekken waar u een pup kunt kopen of adopteren.

Portugese waterhond fokker.

Als u op zoek bent naar een Portugese Waterhond fokker in Nederland. Zijn er veel gerenommeerde om uit te kiezen. Een van de bekendste is Dearebel. Gelegen in de provincie Noord Holland.

Ze zijn toegewijd aan het fokken van gezonde en gelukkige puppy’s. En hun honden hebben talloze prijzen gewonnen op shows. Een andere zeer aan te bevelen veredelaar is Fokkerij Marinus, gevestigd in Zeeland. Ze fokken al meer dan 20 jaar Portugese Waterhonden en hun honden staan ​​bekend om hun uitstekende temperament en trainbaarheid.

Er zijn verschillende Portugese Waterhond fokkers in Nederland. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

– Golden Waves, gevestigd in Valkenswaard.

– Bij Diamant, gevestigd in Amstelveen.

– A-L-B’s, gevestigd in Almere.

– De Vrijheidshoeve, gevestigd in Veldhoven.

– De Eerste Waterhonden Fokkerij. Gevestigd in Heerhugowaard.

– De Portugese Waterhonden Fokkerij. Gevestigd in Wijk bij Duurstede.

– De Portugese Waterhonden Fokkerij. Gevestigd in Lunteren.

– De Portugese Waterhonden Fokkerij. Gevestigd in Emmeloord.

Portugese waterhond herplaatsing.

Een tweede kans voor Portugese Waterhonden in Nederland: Herplaatsing”

De Portugese Waterhond is een intelligent. Geduldig en sociaal ras dat houdt van zwemmen en gezelschap. Ondanks hun vele positieve eigenschappen. Zijn er helaas soms omstandigheden waarin hun eigenaren niet meer voor hen kunnen zorgen. In deze gevallen kan herplaatsing een goede oplossing zijn.

Herplaatsing betekent dat een hond een tweede kans krijgt.

Herplaatsing betekent dat een hond een tweede kans krijgt bij een nieuwe, liefdevolle familie. Er zijn verschillende redenen waarom een Portugese Waterhond herplaatst zou kunnen worden. Zoals veranderingen in de gezinssituatie, verhuizing of financiële problemen. Het kan ook zijn dat de hond een speciale behoefte heeft. Zoals medische zorg of extra training. Die de huidige eigenaar niet kan bieden.

Gelukkig zijn er in Nederland verschillende organisaties . Die zich inzetten voor herplaatsing van Portugese Waterhonden. Deze organisaties werken samen met fokkers. Dierenartsen en andere betrokken professionals om ervoor te zorgen dat herplaatsing zorgvuldig en verantwoordelijk gebeurt.

Als u geïnteresseerd bent in het adopteren van een Portugese Waterhond die herplaatst wordt. Is het belangrijk om te weten dat deze honden vaak al volwassen zijn en al wat training hebben gehad. Ze kunnen echter nog steeds veel liefde en plezier brengen in hun nieuwe huis. Daarnaast is het van belang dat u voldoende tijd. Aandacht en middelen kunt bieden om voor uw nieuwe huisdier te zorgen.

Kortom, herplaatsing van Portugese Waterhonden in Nederland. Is een geweldige kans voor zowel de hond als de nieuwe eigenaren. Door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat deze mooie. Intelligente honden de liefdevolle thuis krijgen die ze verdienen.