Border collie

Border collie scaled

Border collie.

Border Collie is gefokt om zijn intelligentie en kudde-instincten en stammen af van Britse herdershonden.

Een middelgrote hond is Border Collie. Zal groeien tot ongeveer 19 tot 22 inch en 30 tot 45 pond. Ze zullen ongeveer 12 tot 15 jaar leven, Border Collies hebben middelmatig tot langer haar dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is en gevoelig is voor afstoten, Border Collies moeten regelmatig worden geborsteld om de vacht gezond en vuilvrij te houden, Border Collies staan ook bekend om hun blik.

Border collie
Border collie
Karakter van Border collie .

Hoewel hun ogen bruin, amber of blauw kunnen zijn. Is het de Border Collie-blik die mensen zich herinneren. Dit maakt deel uit van het kudde-instinct en een Border Collie zal bijna alles proberen te hoeden, inclusief auto’s en kinderen.

Er moet veel zorg worden betracht met een Border Collie om ervoor te zorgen dat deze zichzelf of anderen geen pijn doet. Een omheinde tuin en veel leibandtraining is een must bij dit ras. Border Collies zijn gemakkelijk te trainen vanwege hun intelligentie. Maar vanwege hun wil om te werken. Moet Border Collies werk te doen hebben. Als ze geen taken krijgen om uit te voeren en ruimte om rond te zwerven. Zullen ze zich vervelen en destructief worden.

Korthaar Border collie .

Ze moeten veel stimulatie en activiteit hebben om gelukkig te blijven. Hoewel goed met kinderen, kan Border Collies proberen om ze te hoeden en. Om de ‘kudde’ in het gare te houden, border collies zijn bekend om nip. Border Collies doen het meestal niet goed met andere dieren. Vanwege hun kudde-instinct, en kunnen agressief worden tegen andere honden van hetzelfde geslacht. Border Collies kunnen uitstekende huisdieren zijn. Maar moeten worden verzorgd door een gezin dat bereid is hen de training, aandacht, zorg en activiteiten te geven die ze nodig hebben. Border Collies worden niet aanbevolen voor mensen die in appartementen wonen of mensen die niet van plan zijn om veel tijd met hun huisdier door te brengen.

Honden Border collies.

Border Collies hebben wel wat rasspecifieke problemen. Sommige zijn gevoelig voor heupdysplasie. PRA (Progressive Retinal Atrophy) en Collie Eye Anomaly. Veel Border Collies zijn allergisch voor vlooien en sommige zijn vatbaar voor epilepsie en doofheid. Osteochondritis Dissecans (OCD) is een schouder kreupelheid die zich kan ontwikkelen tussen de leeftijd van 4 tot 12 maanden. Border Collies staan er ook om bekend dat ze zichzelf uitputten en last hebben van een hitteberoerte bij warm weer.

Omdat Border Collies zeer fysiek actief zijn, zijn ze gevoelig voor atletische blessures. Zoals getrokken spieren, kruisbandrupturen, snijwonden en puncties, gescheurde teennagels en voetpads.