Portugese waterhond karakter

Portugese waterhond karakter scaled

Portugese waterhond karakter.

Portugese waterhond karakter – Feiten die u moet weten voordat u Portugese waterhond adopteert.

Portugese waterhond karakter

Rasbeschrijving.

De middelgrote Portugese Waterhond heeft een stevige en robuuste bouw. Dit compacte en rechthoekige ras vertoont een alert uiterlijk, met een slap oor en een opvallende krullende vacht. Dit ras weegt meestal ongeveer 35-55 pond en 17-22,5 centimeter lang.

Jas van Portugese waterhond karakter.

Met een zeer dikke vacht heeft de Portugese waterhond twee soorten vachten:

de golvende en de krullende. De golvende variant is langer, met een beetje gewicht en een beetje glans. Het krullende type mist glans en is dicht met een cirkelvormige krullen. De vacht van dit ras is overvloedig aanwezig. Behalve de lies en oksels waar het meestal dunner is. Hun jassen zijn er in zwart, bruin of wit, verschillende tinten bruin, zwart en wit, of bruin en wit.

Activiteiten.

De Portugese waterhond moet dagelijks worden geoefend om gelukkig en gezond te blijven. Deze honden hebben grenzeloze energie en zullen graag spelen. Wandelen en spelen zijn twee geweldige manieren om dit actieve ras uit te oefenen. Ze kunnen ook naar het strand worden gebracht en de favoriet van dit ras is het ophalen van een stok of een bal uit het water.

Temperament Portugese waterhond karakter.

De Portugese waterhond is een uiterst intelligent, actief en loyaal ras. Ze zijn geschikt voor geduldige, stevige en consistente hondenbezitters. Hoewel over het algemeen gehoorzaam. Als dit ras zich slimmer voelt dan de onderdanige hondeneigenaar. Zal hij proberen de leiding te nemen. Deze honden zijn geweldig met kinderen en op hun gelukkigst als ze in de buurt van familie zijn.

Overzicht.

De Portugese waterhond is een geweldige metgezel van de visser. Omdat deze honden zijn opgeleid om te bewaken, duiken, tackelen, optreden als koerier tussen schepen en vissen ophalen.

Zorg Portugese waterhond.

De Portugese waterhond vereist relatief minimale verzorging. Deze honden moeten twee keer per week worden geborsteld. De oren van dit ras moeten worden gereinigd en volledig worden gedroogd. Vooral na het zwemmen om oorontsteking te voorkomen. Knippen en knippen is ook een goed idee voor dit ras. Deze minimale shedder is ideaal voor mensen met allergie als ze goed worden verzorgd.

Opleiding.

Hoewel de Portugese waterhonden over het algemeen vriendelijk en veilig zijn, hebben ze de neiging om soms koppig en eigenzinnig te zijn. Deze honden zijn daarom geschikt voor die eigenaren met eerdere ervaring met hondenbezit. Ze hebben een handler nodig die weet hoe hij stevig en consistent moet zijn. Maar toch zachtaardig blijft. Om destructief gedrag met dit ras te voorkomen. Is het belangrijk dat ze veel beweging krijgen voordat ze aan de trainingssessie beginnen. Net als bij andere hondenrassen zijn harde en hardhandige trainingsmethoden contraproductief. Socialisatie is ook cruciaal voor dit ras. Als ze niet als waakhond worden gebruikt. Moeten ze eraan wennen om in de buurt van mensen te zijn om een afstandelijke hond te vermijden.

Portugese waterhond karakter.

De intelligente en actieve Portugese waterhond vereist tijd en toewijding om een geweldig huisdier te zijn. Met veel training en lichaamsbeweging zal dit ras echt een levenslang toegewijd huisdier zijn.