PEKINGEES

PEKINGEES scaled

PEKINGEES.

Het geheim van PEKINGEES.

De Pekinees is een van de meest onderscheidende rassen en hoewel hij er klein en delicaat uitziet, is dat allesbehalve. Ze hebben een sterke. Solide botstructuur en taaie, dichte spieren verborgen door een zeer lange en extravagante buitenvacht. De ondervacht is grof en dik en de vachtkleuren kunnen een grote verscheidenheid hebben, maar de standaard vereist dat de lippen. Oogranden en blootgestelde huid op de snuit zwart moeten zijn.

PEKINGEES
PEKINGEES

Het hele lichaam heeft een dikke bedekking van haar en het vormt een duidelijke manen rond de nek en schouders, terwijl de tenen en achterkant van de benen gevederd lijken. Het hoofd is groot in verhouding tot de rest van het lichaam. Met een plat gezicht en oren die zwaar bedekt zijn met haar. De ogen zijn donker van kleur en erg groot. Zonder uitstulping, terwijl de neus zwart van kleur en breed is, met grote, brede neusgaten. Een duidelijke v-vormige rimpel van de huid scheidt de ogen net tussen de brug van de neus en leidt naar het voorhoofd.PEKINGEES.

De snuit is erg kort, praktisch plat. Heeft snorharen en een zeer brede kaak. Pekinezen hebben een ondergeschoten beet, maar niet zo onder dek om tanden of tong te tonen wanneer de mond gesloten is. De totale vorm van de Pekinees is als die van een peer, vanwege zijn relatief lange lichaamslengte, in vergelijking met zijn hoogte en zijn sterkere. Robuustere voorkwartieren en lichtere, dunnere achterkwartieren. Ze dragen hun staart over hun rug, met een lichte boog aan de basis en een overvloedige bedekking van haar.

TEMPERAMENT van PEKINGEES.

PEKINGEES honden zijn extreem dapper, met een onafhankelijke en gevoelige instelling.
Pekinezen zijn erg aanhankelijk tegenover hun meesters en kunnen prachtige gezelschapsdieren zijn. Het trainen van deze honden kost tijd en geduld, vooral met betrekking tot zindelijkheidsinbraak. Ze zijn van nature erg op hun hoede voor vreemden en kunnen dus uitstekende waakhonden zijn. Ze hebben een intelligente houding en kunnen hun eigenaren uitdagen voor een tophondenpositie. Gehoorzaamheidstraining en een goede socialisatie op jonge leeftijd zijn essentieel om ervoor te zorgen dat uw Pekinees een geaarde en stabiele hond is.

Small Dog Syndrome kan dit ras beïnvloeden als ze niet bewust worden gemaakt van hun plaats in de ‘menselijke roedel’ die lager zou moeten zijn dan alle andere mensen, inclusief kinderen. Hun van nature achterdochtige aard, betekent dat ze veel kunnen blaffen, en dit kan worden geïrriteerd als een Pekinees mag geloven dat het de roedelleider is.PEKINGEES.

Als de Pekinees goed wordt getraind en bewust wordt gemaakt van zijn lagere roedelpositie, kan hij een uitstekend gezinshuisdier zijn, maar er moet op worden gelet dat kinderen worden opgevoed wanneer ze met hen spelen, omdat het kleine honden zijn en ondanks hun hardheid gewond kunnen raken als ze niet correct worden behandeld.

De keizerlijke majesteit, keizerin-weduwe Cixi zei over de Pekinees:

HOOGTE: 30,5-45 cm (6-9
inch) GEWICHT: 3,6-4,5 kg (6-8 lbs), Maar Sleeve Pekinees (de meest gewilde tijdens de ontwikkeling van rassen in China) moet minder dan 2,7 kg (6 lbs) wegen, terwijl een mini-pekinees tussen 2,7-3,6 kg (6-8 lbs) WEEGT GEZONDHEID Het helpen van Pekinees kan een zeer moeilijk proces zijn.
Ze hebben de neiging om gemakkelijk verkouden te worden en zijn gevoelig voor hernia’s en ontwrichte knieschijven. Ze lijden ook aan trichaiasis (wimpers die naar binnen groeien in de richting van oogbollen), ademhalingsproblemen en hartproblemen.PEKINGEES.

LEEFOMSTANDIGHEDEN
Perfect voor het leven in een appartement, de Pekinees is zowel klein als relatief inactief binnenshuis.

OEFENING

Een dagelijkse wandeling is een must, zoals bij alle rassen en zal een lange weg gaan om u zowel fysiek als mentaal een gezonde hond te bieden.
Ondanks hun kleine formaat is van sommige Pekinezen bekend dat ze enkele kilometers lopen zonder al te veel problemen. Voorzichtigheid is te behoeden bij extreme temperaturen, zowel koud als warm.PEKINGEES.
LEVENSVERWACHTING: 10-15
jaar NESTGROOTTE: 2-4 puppy’s, hoewel werpen een proces is vol moeilijkheden en alleen mag worden uitgevoerd door ervaren fokkers.

VERZORGING.

De lange dubbele vacht moet dagelijks worden verzorgd door te kammen en te borstelen.Voorzichtigheid is mogelijk rond de achterhand, omdat het gebruikelijk is om hier matten te vinden. Droogshampoo met regelmatige tussenpozen en reinig het gezicht en de ogen dagelijks. Voeten moeten regelmatig worden gecontroleerd op bramen en andere voorwerpen die daar kunnen blijven plakken en irritatie kunnen veroorzaken. De Pekinees werpt gemiddeld veel af.