×

Australische Silky Terrier

Australische Silky Terrier scaled

Australische Silky Terrier.

Australische Silky Terrier
Australische Silky Terrier

De Australische Silky Terrier. Staat bekend om zijn typische terriër houding als het gaat om slangen en ander ongedierte, hij doodt ze!

Overzicht van Australische Zijdezachte Terriër Ras.

Australische Silky Terrier ! Hoewel een Silky Terrier een speelgoedhond is, is het een taai hondje dat zich heeft aangepast om een metgezel en waakhond te worden. Ondanks zijn kleine gestalte, de Silky is een terriër in hart en nieren, en een dergelijke energetische karakter dat behoudt het jachtinstinct dat is gericht op kleinere dieren zoals knaagdieren. Dit gedrag voorspelt niet veel goeds met andere dieren, zelfs honden en evenals respectloze kinderen.

Dit ras staat bekend om zijn mooie, vloeiende zijdezachte vacht die lang en strak, scheidde langs de rug, en opknoping vijf tot zes centimeter naar beneden, maar het schuur minimaal. Dit is een enkelgecoate ras omdat het geen ondervacht heeft. Om de vacht glanzend en netjes te houden, is regelmatig wassen en verzorgen nodig om klitten en matten te voorkomen.

Temperament.

De Australische Silky Terrier is een typische terriër type hond die veel gedrag vergelijkbaar met zijn groep heeft. Het is vriendelijk, levendig en zelfverzekerde terriër hond die goed is voor het leven van het appartement met voldoende gezelschap en veel speelgoed. De Australische Silky is de typische archetypische grote hond in een klein frame dat een sterke neiging heeft om te doen als zijn eigen wens en gebrek aan geduld voor intensieve training sessie.

Australische silky terrier

Net als elke hond, de Silky heeft vroege socialisatie om het bloot te stellen aan veel verschillende mensen. Zicht, geluid en ervaring is van onschatbare waarde om de groei ervan te helpen een goed afgeronde hond. Een goed opgeleide Silky is geweldig met kinderen als het is speels en energiek, zelfs zo. Silky is liever het gezelschap van volwassen mensen als soms zou besteden zo veel tijd mogelijk liggend op de voeten van de eigenaren of schoot, snoozing.

Australische Zijdezachte Terriër.

 • HondenrassengroepTerrier Groep

 • OnderhoudsniveauMatig onderhoud

 • Levensduur14 – 16 jaar

 • Hoogte23 – 26cm

 • Gewicht3 – 5kg

 • TemperamentActief, levendig, koppig, ondeugend

 • Hypoallergeen: Ja

 • KleurenZwart, Zwart en Bruin, Blauw, Blauw en Bruin, Blauw Zilver en bruin, Room, Grijs, Fawn, Grijs en Tan, Zilver zwart en Tan, Zilver en Platina.

  Interessante feiten.

  • Zijdeachtige liefde om kleine dieren te jagen, dus het kan niet geschikt zijn met andere kleinere of vergelijkbare grootte huisdieren. Op de positieve noot, zal het uw huis vrij te houden van knaagdieren.

  • De Australische Silky Terrier is het kruisras van de Australische Rough-Coated Terrier en Yorkshire Terrier.

  • Silkies kan territoriaal en agressief zijn wanneer ze worden gestoord, daarom is het raadzaam om het met oudere kinderen te hebben en getraind om te socialiseren met andere hoektanden.