Mastino

Mastino

Mastino.

De Napolitaanse Mastiff of Mastino Napoletano (de spelling Napolitaanse Mastiff. Italiaanse Mastino Napoletano wordt ook gevonden) is een oud hondenras. Oorspronkelijk afkomstig uit het zuiden van het schiereiland Apennijnen. Bekend om zijn woeste uiterlijk en beschermende eigenschappen. is hij bijna perfect als waakhond.( Napolitaanse Mastiff).

Mastino

Samenvattingen.Mastino Napoletano.

Ze zijn het meest geschikt voor de privéwoning en het te patrouilleren gebied. Ze wonen rustig in een appartement. maar hebben ruimte nodig.( Napolitaanse Mastiff).
Verhaart matig. maar vanwege de grootte van de vacht veel. Het is noodzakelijk om regelmatig te kammen en de huidplooien te verzorgen.
Ze handelen perfect in op de bedoelingen van ongewenste gasten met hun uiterlijk. Zelden agressief zonder reden. Maar socialisatie is hier belangrijk. zodat de mastino begrijpt wat normaal is en wat niet.
Degenen die lui zijn en graag eten. kunnen zwaarlijvig worden als ze niet sporten. Overgewicht vermindert de toch al korte levensduur aanzienlijk.
De Napolitaanse Mastiff wordt niet aanbevolen voor eigenaren die nog nooit honden hebben gehad. Ze hebben een stevige hand en consistentie nodig. wiens meester ze respecteren.( Napolitaanse Mastiff).
Voor de meeste indringers is een diepe blaf en een intimiderend uiterlijk voldoende. Ook zij gebruiken zonder problemen geweld.
Ze houden van mensen en zouden in een huis moeten wonen. Niet aan een ketting of in een volière.
Puppy’s zijn actief. maar om gezondheidsproblemen in de toekomst te voorkomen. Moet de Activiteit worden beperkt.
Mastino kan destructief zijn als ze zich vervelen. Regelmatige lichaamsbeweging. Training en communicatie maken hun leven rijk.
Ze kunnen goed overweg met oudere kinderen. Maar kleintjes kunnen worden neergehaald. Verplichte socialisatie met kinderen en laat de slimste hond niet alleen met een kind!

Geschiedenis van het ras- Mastino Napoletano.

De Napolitaanse Mastiff behoort tot de Molossische groep. een van de oudste en meest voorkomende. Er is echter veel controverse over de geschiedenis en oorsprong van deze honden. Wat zeker bekend is. Is dat de Molossers door de Romeinen zelf en de door hen veroverde Europese stammen over het hele Romeinse rijk werden verspreid.( Napolitaanse Mastiff).

Er zijn tientallen theorieën over de oorsprong van Molossers. Maar ze kunnen worden onderverdeeld in vijf hoofdgroepen van herkomst: uit Centraal-Azië. Griekenland. Groot-Brittannië. het Midden-Oosten en van de honden van de Alans stam.

Molossers werden veel gebruikt door de Romeinen. Ze bewaakten vee en eigendommen. waren jagers en gladiatoren. Vechthonden. Ze werden genoemd door Aristoteles en Aristophanes. ze joegen de stammen van de Franken. Goten en Britten angst aan.

Na de val van het Romeinse Rijk verdwenen ze niet. Maar waren ze stevig verankerd in heel Italië. Tijdens de middeleeuwen en de renaissance dienden ze als waakhonden. Gewaardeerd om hun beschermende karakter en wreedheid.

Ondanks hun lange geschiedenis waren ze geen ras in de moderne zin van het woord. In verschillende landen moesten Mastiffs kruisen met verschillende lokale rassen. En als resultaat werden moderne honden verkregen.

Op het grondgebied van Italië waren sommige lijnen arbeiders.

Andere waren waakhonden. Het ras dat we kennen als de Cane Corso kwam uit de arbeiders en de Napolitaanse Mastiff uit de waakhonden. hoewel deze naam in de 20e eeuw verscheen en de lijnen zelf voortdurend kruisten.( Napolitaanse Mastiff).
op een hondenshow in 1946 en in 1948 schreef Piero Scanciani de eerste rasstandaard. Het jaar daarop werd ze erkend door de Federatie Kynologische Internationale (FCI).

Tot het midden van de 20e eeuw bleef de Napolitaanse Mastiff een inheems ras dat buiten Italië praktisch onbekend was. Sinds het einde van de jaren zeventig zijn individuele individuen echter geïntroduceerd in Oost-Europa en de VS. Fokkers stonden versteld van hun grootte. kracht en unieke uitstraling.

De grootte en aard van de hond beperkten echter het aantal mensen dat hem kon houden. En het bleef zeldzaam. In 1996 werd het ras pas in 2004 erkend door de United Kennel Club (UKC) en de American Kennel Club (AKC).

Groeiende populariteit. Napolitaanse Mastiff

Ondanks hun groeiende populariteit blijven Napoletano Mastiffs een zeldzaam ras. Dus in 2010 rangschikten ze 113 van de 167. In termen van het aantal honden geregistreerd bij de AKC. De meeste worden gebruikt als gezelschaps hond. Maar veel van hen dienen ook als waakhond.

Hun karakter is de afgelopen decennia verzacht. Maar het zijn nog steeds uitstekende waakhonden. met de sterkste eigenschappen van elke Mastiff.

Beschrijving van het ras. Napolitaanse Mastiff.

De Napolitaanse Mastiff is een van de gemakkelijkst herkenbare hondenrassen. Italiaanse fokkers hebben zich tot het uiterste ingespannen om elke eigenschap enorm te verbeteren. waardoor de meest angstaanjagende hond ooit is ontstaan.

We kunnen zeggen dat ze de kenmerken van alle mastiffs hebben overgenomen en meerdere keren hebben verhoogd. Het ras is gemaakt om te schrikken en het doet het perfect.( Napolitaanse Mastiff).

Honden zijn echt enorm. mannetjes bereiken 66-79 cm bij de schoft. vrouwtjes 60-74 cm. gewicht 50-60 kg.

Dit is een van de grootste rassen en zou in elk detail groot moeten lijken. Van de massieve kop tot de staart. Ze lijken groter vanwege de plooien die het lichaam bedekken. Alles onder het mom van een Napolitaanse mastiff spreekt van zijn kracht en macht. Het eerste dat de meeste kijkers opvalt. is de snuit van de hond. Zoals veel Mastiffs heeft de Napolitaan een vouw op de snuit en een veer bij de lippen. maar deze eigenschap is extreem uitgesproken in hen. Waarschijnlijk is er geen ander ras dat zoveel rimpels op de snuit zou hebben.

In sommige zijn ze zo overvloedig dat ze praktisch de ogen verbergen.

De kleur van de ogen en neus correleert met de kleur. maar is iets donkerder dan deze. Traditioneel worden de oren bijgesneden. Maar sommige eigenaren laten ze natuurlijk.

De vacht is erg kort en glad. De rasstandaard beschrijft het als uniform in textuur en lengte door het hele lichaam van de hond. De meest voorkomende kleur van de Napolitaanse Mastiff is grijs en de meeste honden in de showring hebben deze kleur.

Ze kunnen echter van andere kleuren zijn. waaronder: Blauw. Zwart. mahonie. Gestroomd dominant in alle kleuren. Witte vlekken op de borst. Vingers en heupen van de buik zijn acceptabel.

te houden. De meeste Napolitaanse Mastiffs kunnen geen honden van hetzelfde geslacht tolereren. en sommige van het tegenovergestelde. Sommigen kunnen goed overweg met de honden waarmee ze zijn opgegroeid. Maar anderen kunnen er ook niet tegen.

Het is buitengewoon moeilijk om ze te verzoenen met volwassen honden. Vooral omdat jaloezie het meest opvallende kenmerk van het ras is. Ze zijn erg jaloers en tonen hun jaloezie door middel van agressie. En elke spanning tussen een mastiff en een andere hond zal helaas eindigen. Er zijn tenslotte niet zoveel rassen die een gevecht met hen kunnen weerstaan.

Ze kunnen gewend zijn aan katten en andere dieren.

omdat ze geen uitgesproken jachtinstinct hebben. Ze moeten echter zo vroeg mogelijk worden getraind. Omdat hun waakhondinstinct ervoor zorgt dat ze andere dieren als een bedreiging zien. Ze zullen zeker vreemden op hun territorium achtervolgen. Onthoud dat zelfs als ze van een huiskat houden. deze liefde niet van toepassing is op de buurman.( Napolitaanse Mastiff).

Napolitaanse Mastiffs zijn erg intelligent en begrijpen commando’s goed. En kunnen gehoorzaam zijn in de handen van iemand die ze respecteren. Een rustige. Zelfverzekerde en ervaren eigenaar zal blij zijn met het proces en het resultaat van de training. Deze hond doet iets niet omdat hij bevolen is. maar omdat hij de eigenaar respecteert. En dat respect moet verdiend worden.

Ze zijn dominant en kunnen een persoon onder zichzelf in de hiërarchie van de roedel plaatsen. Als ze dat mogen. De eigenaar moet de hond er regelmatig aan herinneren wie wie is en hem op zijn plaats zetten. Als de Napolitaanse Mastiff gelooft dat hij een alfa is. Zal hij eigenzinnig en uit de hand lopen. Een algemene gehoorzaamheidscursus wordt sterk aanbevolen voor dit ras.

Als ze niet in dienst zijn. Zijn ze verrassend kalm en ontspannen. liggen ze op de bank en denken ze niet aan extra ladingen. Ze willen liever niet meer bewegen. Maar toch hebben ze regelmatig. matige lichaamsbeweging nodig. Als ze er geen krijgen. Kunnen ze zich vervelen.

Een verveelde mastiff is een destructieve. Agressieve mastiff. Maar activiteit en lichaamsbeweging moeten matig zijn. Vooral bij Napolitaanse Mastiff-puppy’s.( Napolitaanse Mastiff).

Puppy’s kunnen musculoskeletale problemen krijgen als de activiteit buitensporig is.

Bovendien is het voor volwassen honden Contra indiceert onmiddellijk na het voeren. Om darm vol vulus te voorkomen.

Er zijn andere nuances die geen verband houden met het personage. Maar waarmee de potentiële eigenaar te maken zal krijgen. Allereerst kwijlen ze en er is geen ander ras dat in dezelfde hoeveelheid stroomt.( Napolitaanse Mastiff).

Draden speeksel die uit de mond van de mastino stromen. Zullen door het hele huis zijn. Soms schudden ze hun hoofd en dan zijn ze te vinden op de muren en het plafond.

Door de structuur van de schedel zijn ze vatbaar voor gasvorming en het is buitengewoon onaangenaam om in dezelfde kamer te zijn met een hond van dit formaat die winderigheid heeft. Een goede voeding vermindert het. Maar kan het niet volledig elimineren.( Napolitaanse Mastiff).

Als kwijlen en gas u of uw gezin bang maken. Moet u zeker op zoek naar een ander ras.

Zorg. Napolitaanse Mastiff.

Kort haar is gemakkelijk te verzorgen. regelmatig borstelen is voldoende. Ondanks het feit dat ze matig verharen. De enorme omvang de hoeveelheid wol aanzienlijk.
Rimpels in de huid. Vooral op de snuit en het hoofd. Vereisen speciale zorg.

Vuil. Vet. Water en voedselresten kunnen zich daarin ophopen en ontstekingen veroorzaken. Na het voeren is het raadzaam om ze droog te vegen en hun reinheid in het algemeen te controleren.( Napolitaanse Mastiff).

Gezondheid.

De Napolitaanse Mastiff is in slechte gezondheid en is een van de honden met een korte levensduur. De gemiddelde duur is 7-9 jaar. Ze zijn al honderden jaren met elkaar gekruist. Wat resulteert in een veel kleinere genenpool in vergelijking met andere rassen.( Napolitaanse Mastiff).

Bijna alle ziektes die kenmerkend zijn voor grote honden komen voor in Mastino.

Dit is torsie van de darmen. problemen met het bewegingsapparaat. Dysplasie. De meest voorkomende is adenoom van de derde eeuw. Bijna elke vertegenwoordiger van het ras is er vatbaar voor.( Napolitaanse Mastiff).

Meestal wordt het behandeld met een operatie. En over het algemeen is dit een duur ras om te onderhouden. Omdat je overvloedig moet voeren. Behandelen en behandelen is op zich niet goedkoop. Gezien de grootte. Het is volkomen onbetaalbaar.