Nederlandse hondenrassen

Nederlandse hondenrassen

Nederlandse hondenrassen.

Geschiedenis – Schapendoes. Nederlandse hondenrassen.

Nederlandse hondenrassen
Nederlandse hondenrassen

Schapendoes honden hebben een dikke vacht, sommige hondengeleiders zijn ervan overtuigd dat honden afstammen van Spaanse ruige herders. Dit is pas de eerste versie van de oorsprong. Het is onmogelijk om precies te zeggen waar en onder welke omstandigheden het ras verscheen. Maar de populariteit van honden in het thuisland van vandaag kent eenvoudigweg geen grenzen. Het wordt actief gebruikt voor de dienst van herders. Sinds kort is schapendoes zelfs te vinden in appartementen.

In 1968 werd de schapendoes officieel erkend. Maar het ras is voor het grootste deel alleen in Nederland bekend. Creëerde 30 kennels over de hele wereld die zich bezighouden met het fokken van honden. Veel mensen geven de voorkeur aan het ras. Ook vanwege de hoge intelligentie. Dieren zijn slim en intelligent.

Het schapendoes hondenras zal niet onnodig ophef maken. Honden zien er schattig en vriendelijk uit. Worden snel favoriete huisdieren. Het is toegestaan om in de omstandigheden van het appartement te blijven. Maar het is uiterst ongewenst. Honden zijn gemaakt voor grote fysieke inspanning, hebben regelmatige training nodig.

In Nederland zijn ze er trots op dat het ras afkomstig is uit het land. De schapendoes is een oud hondenras. Volgens geselecteerde bronnen wordt de stamvader van de huidige schapendoes beschouwd als een bergherderhond. Niet alle hondengeleiders zijn het eens met de versie, maar de overeenkomsten tussen de twee rassen valt niet te ontkennen.

Rasbeschrijving. Nederlandse hondenrassen.

Beschrijving van het schapendoes-ras begint met het uiterlijk van het dier:

Het gewicht van een volwassen mannetje bereikt 18 kg. Gemiddeld is het 14 kg.
De schofthoogte is gemiddeld 45 cm. Ondanks hun zeer kleine formaat kunnen dieren hoog springen.
Het lichaam is licht van gewicht, licht uitgerekt. Het hoofd is groot.
De vacht is dik, heeft een hoge ondervacht. De lengte bereikt 7 cm.
Elke kleur is toegestaan, de voorkeur gaat uit naar blauwachtig grijs.
De nek is sterk. De achterpoten hebben een hoge schokkracht. Dit aspect stelt de hond in staat om hoog te springen en zich geweldig te voelen in bergachtig terrein.
De beet is schaarvormig.
De oren zijn hoog geplaatst, hangen vrij, niet grenzend aan het hoofd.
Het gaat snel en snel.
Bij mannen worden de testikels volledig in het scrotum verlaagd.

Rasbeschrijving. Nederlandse hondenrassen.

Beschrijving van het Chapendus-ras begint met het uiterlijk van het dier:

  • Het gewicht van een volwassen mannetje bereikt 18 kg. Gemiddeld is het 14 kg.
  • De schofthoogte is gemiddeld 45 cm. Ondanks hun zeer kleine formaat kunnen dieren hoog springen.
  • Het lichaam is licht van gewicht, licht uitgerekt. Het hoofd is groot.
  • De vacht is dik, heeft een hoge ondervacht. De lengte bereikt 7 cm.
  • Elke kleur is toegestaan, de voorkeur gaat uit naar blauwachtig grijs.
  • De nek is sterk. De achterpoten hebben een hoge schokkracht. Dit aspect stelt de hond in staat om hoog te springen en zich geweldig te voelen in bergachtig terrein.
  • De beet is schaarvormig.
  • De oren zijn hoog geplaatst, hangen vrij, niet grenzend aan het hoofd.
  • Het gaat snel en snel.
  • Bij mannen worden de testikels volledig in het scrotum verlaagd.

Alleen honden met een stamboom mogen fokken.

Afwijkingen van de geaccepteerde norm worden beschouwd als ondeugden. Er zijn diskwalificerende ondeugden: malocclusie, agressiviteit, lafheid.

schapendoes is een harmonieus gebouwde hond. De snuit van de hond is puntig, de neuskwab is stomp en afgerond. De nekspieren van de hond worden ontwikkeld. Door de ruige vacht ziet het voorhoofd er steil uit. De ogen van schapendoes zijn groot. Diep geplant, gelegen in het voorste vlak van het hoofd. Het skelet van de hond bestaat uit een lichte ruggengraat.

Land – Nederland;
Levensverwachting – 10 jaar;
Groep – 1 herdershonden, herdershonden.

Karakter van het ras – Nederlandse hondenrassen-

De kenmerken van het ras geven de kracht en kracht van de hond aan. Ze vervult perfect de rol van een wachter en herder, kan lange tijd zonder rust dienen. Een hoge mate van uithoudingsvermogen stelt vertegenwoordigers van het ras in staat om zich zelfverzekerd te voelen in alle omstandigheden. Lang haar draagt bij aan het gladde welzijn van het dier, zelfs bij strenge vorst.

Het karakter van de hond wordt volgzaam en vredig genoemd.

Ze kunnen goed overweg met huisdieren. Wantrouwen vertegenwoordigers van de kattenfamilie. Ze zijn niet in staat tot aanvallen van agressie in hun richting. Maar reageren scherp op de aantastingen van katten op hondenvoer. Ze kunnen goed overweg met kinderen, waardoor je te paard kunt rijden en aan je oren kunt trekken. Ze zullen nooit een grijns tonen. Zich verantwoordelijk voelen tegenover de eigenaar. Naast de kinderen staan. Geduldig en meegaand. Perfect trainbaar.

Van buitenaf ziet schapendoes er eenvoudig en ongecompliceerd uit.

Weinig mensen zullen zeggen dat schapendoes een uitstekende bewaker is, die het uiterlijk beoordeelt. Het dier is in staat om onbaatzuchtig het huis en het gezin te verdedigen en een strijd aan te gaan.

Vertegenwoordigers van de schapendoes. Die schapen blijven hoeden en in de bergen leven, zijn onafhankelijker, vrijer. Ze bevinden zich in de natuurlijke omgeving, doen het werk en doen niet alsof ze de genegenheid van de eigenaar hebben. Schapendoes worden beschouwd als uitstekende waakhonden en zonder toestemming van de eigenaar wordt niemand toegelaten tot het grondgebied. Bekende mensen, vrienden van de eigenaar worden vriendelijk behandeld.Nederlandse hondenrassen.

Een uitstekende eigenschap van Schapendoes is het vermogen om snel te leren.

– Uitstekende gehoorzaamheid. De hond gehoorzaamt altijd de eigenaar en gehoorzaamt bevelen. Dit zijn uitgebalanceerde honden. Vertonen geen nervositeit, blaffen zelden, wat niet vaak voor herdershonden voorkomt.

De hond kan niet worden beroofd van communicatie. Het wordt verondersteld constant te praten, te communiceren met het huisdier. Het is wenselijk om dit te doen tijdens een wandeling. Waar de hond de opgebouwde energiereserve kan doorbrengen.

De stadshond doet mee aan allerlei hondensporten: behendigheid, frisbee en anderen. Het feit helpt: Schapendoes heeft een buitengewoon springvermogen.

Zorg voor Schapendoes.

Goede zorg voor Schapendoes is sterk geïndiceerd. Anders zal de hond ongemak ondervinden van zijn eigen vacht. Laten we de belangrijkste aspecten van de zorg voor Schapendoes schetsen:

Het wordt aanbevolen om de vacht uitsluitend in de ogen te knippen. Dit zal de ogen van de hond openen en ontsteking van het hoornvlies als gevolg van het binnendringen van het haar voorkomen. De romp mag niet worden bijgesneden.
Kammen Schapendoes wordt verondersteld constant te zijn. Twee keer per week. De vacht is gevoelig voor het afvallen, vormt snel weerhaken. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de hoofdvacht. De ondervacht vereist geen zorgvuldig kammen. Het is beter om een kam met zeldzame tanden te gebruiken voor de kamprocedure.
Schapendoes heeft een dikke huid, met irritatie van de huid. Komen de eigenaren uiterst zelden tegen. Was het huisdier moet om de twee maanden zijn, niet vaker.
Het trimmen van de klauwen veroorzaakt enige nervositeit bij de hond. Maar wees niet bang voor een beet. Schapendoes zal zichzelf niet toestaan om in de handen te bijten die zich voeden.

Schapendoes vertoont problemen met de spijsvertering, voeding krijgt maximale aandacht.

Schapendoes is een moeilijke hond qua verzorging. Vereist veel aandacht vanwege de lange vacht. Het houden van zo’n huisdier in het appartement wordt een duur idee. Schapendoes wordt een familievriend. Dieren zijn wilskrachtig en dapper, ondanks hun eenvoudige en goedaardige uiterlijk.

De meest comfortabele Schapendoes is op het platteland. Met een groot gezin. Houd bij het krijgen van een hond in de stad rekening met de factor energieverbruik. Het zal mogelijk zijn om lange wandelingen en training op sportvelden voor behendigheid te bereiken.

Schapendoes werd geboren als een werkende herdershond. Weersomstandigheden schrikken de hond niet af. Zelfs een showhond vereist een natuurlijk uiterlijk. Dus baad Schapendoes in een uitzonderlijk geval. Wanneer de hond erg vies wordt. Fokkers en liefhebbers van het ras streven ernaar om de uiterlijke kenmerken van de hond in zijn natuurlijke vorm te behouden.

Wat je je hond moet voeren.

Het is beter om het van tevoren te weten dan Schapendoes-puppy’s te voeren. De maag van deze honden is een zwak punt. Het wordt niet aanbevolen om kleine en buisvormige botten te geven. Droogvoer in het dieet is zeker aanwezig. Bevat veel vitamines en sporenelementen die een opgroeiende hond nodig heeft.

Schapendoes is kieskeurig, maar zal het kunnen doen met 200 g vlees per dag. Een ruige herdershond heeft een uitgebalanceerd dieet nodig. Wat Schapendoes te voeren, ontdek het van de verkopers. Hoewel het in Rusland moeilijk is om een kennel te vinden voor het fokken van het ras. Kieskeurigheid in voedsel wordt pas in het begin opgemerkt. Honden kunnen gewend zijn aan zelfgemaakt voedsel, het zal enige tijd duren.

Voedsel, bij voorkeur natuurlijk, bevat eiwitten, vetten.

Koolhydraten en mineralen. In de kindertijd worden puppy’s 4-5 keer per dag gevoerd. Volwassen honden hebben genoeg 2 maaltijden per dag. Als er geen wens is om pap te koken en de hond te voeren, koop dan droogvoer en ingeblikt hondenvoer. U moet premium voedsel kopen, maar het zal niet altijd mogelijk zijn om vertrouwen te krijgen dat droog voedsel geen spijsverteringsproblemen of een bron van voedselvergiftiging zal veroorzaken.

De hond moet altijd toegang houden tot schoon drinkwater!

Tot twee maanden eten Schapendoespuppy’s uitsluitend moedermelk. In de derde levensmaand wordt aanbevolen om langzaam pap in het dieet te introduceren. Voeg geleidelijk vlees toe, voornamelijk rundvlees. Schapendoes houdt van varkensvlees. Maar het product heeft een negatieve invloed op het werk van de darmen.