Gevaarlijkste honden

Gevaarlijkste honden

Gevaarlijkste honden.

Gevaarlijkste honden ! Wat is volgens jou de gevaarlijkste hond? Een pitbull, toch? Nee hoor, fout. Dan moet het toch een Rottweiler, een Duitse Herder of misschien zelfs een Chow-Chow zijn.

Gevaarlijkste honden
Gevaarlijkste honden

Nogmaals, nope, no-way en onjuist. Het juiste antwoord is… een Teckel. Ja, je leest het goed. Teckels zijn het gevaarlijkste type honden. Onderzoekers van de Universiteit van Pennsylvania ondervroegen onlangs 6.000 hondenbezitters en ontdekten dat “een op de vijf teckels vreemden heeft gebeten of geprobeerd te bijten. En een vergelijkbaar aantal heeft andere honden aangevallen; een op de 12 heeft naar zijn baasjes gesnuffeld.”

Gevaarlijke honden.

Dus de nummer 2 hond op de lijst moet toch een pitbull zijn? Verkeerd! Het lijkt erop dat het Napoleon-syndroom echt is omdat de hond nummer 2 een Chihuahua is. Chihuahua’s hebben vergelijkbare statistieken als teckels als het gaat om het bijten van vreemden, hun eigenaren of andere honden. De top 3 lijst wordt compleet gemaakt door de Jack Russell Terrier. Dus, waarom gaan we ervan uit dat pitbulls, Rottweilers en Chow Chows de gevaarlijkste honden zijn?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Het komt omdat de meeste klinische studies over dit onderwerp medische gegevens gebruiken als basis voor hun onderzoek. Omdat grote honden grotere wonden creëren, worden ze vaker gemeld en dit zorgt ervoor dat de medische gegevens onnauwkeurig worden vertekend naar grote honden. Eerlijk gezegd kunnen alle rassen worden geprovoceerd om te bijten. Of een hond daadwerkelijk bijt, is over het algemeen een gevolg van hoe goed hij is getraind en behandeld. Dus de vraag is eigenlijk welke hondenrassen genetisch vatbaar zijn voor agressiviteit? Hier is een lijst, in willekeurige volgorde, van de 15 gevaarlijkste honden.

1. Riesenschnauzer . Gevaarlijkste honden.

– Net als Duitse herders werd de Riesenschnauzer in Duitsland getraind om soldaten te helpen. Deze gevaarlijke hond bezit de grootte van een Duitse dog met de intelligentie van een Schnauzer. Deze kwaliteiten naast zijn natuurlijke neiging om fel loyaal te zijn, maken dit een hond om bewust van te zijn. Vreemdeling angst bij de Riesenschnauzer komt vaker voor dan bij andere honden.

2. Akita Inu .

– De Akita Inu is een zware uitgebeende, krachtige en alerte hond. Hij bezit een waardig en moedig karakter en heeft de neiging om agressief te zijn tegenover andere honden.

3. Chow Chow.

– Volgens de American Kennel Club, “… de Chow is gereserveerd en kritisch tegenover vreemden. Hun katachtige persoonlijkheden maken ze onafhankelijk, koppig en minder enthousiast om te behagen dan andere rassen. Ze vereisen vroege socialisatie en training, en een soort van dagelijkse oefening.(Gevaarlijkste honden)

4. Bullmastiff.

– De Bullmastiff is onverschrokken en zelfverzekerd. Ze werden oorspronkelijk gefokt om natuurlijke wildreservaten te beschermen tegen stropers als zodanig zijn ze natuurlijke bewakers van het huis, maar blaffen niet veel. Omdat stilte een deugd was bij het bewaken van de reservaten. Bullmastiffs zijn onafhankelijke denkers en reageren mogelijk niet op traditionele gehoorzaamheidstraining.(Gevaarlijkste honden)

5. Papillion.

– De Papillion, is erg klein en zeer loyaal aan zijn familie. Het kan moe zijn van vreemden en hoewel ze over het algemeen zachtaardig zijn. Moeten ze zorgvuldig in de gaten worden gehouden rond niet-familieleden of andere honden die hun huis bezoeken.(Gevaarlijkste honden)

6. Oude Engelse Herdershond.

– Old English Sheepdogs (OES) zijn atletisch en energiek en vereisen veel beweging. De OES werd gefokt om schapen te hoeden. Hij heeft zijn natuurlijke neiging behouden om te hoeden of er al dan niet schapen zijn en daarom kan hij proberen mensen of andere voorwerpen te hoeden. Hij is over het algemeen een liefdevol. Lief dier, maar kan agressief worden als hij het gevoel heeft dat iemand of iets zijn hoedwerk verstoort.(Gevaarlijkste honden)

7. Teckel .

– De Teckel, wat “dassenhond” betekent in het Duits, werd gefokt om in gaten te graven.Te jagen en tot de dood te vechten met dassen. Teckels hebben de neiging om territoriaal te zijn en om de integratie in het gezinsleven zo soepel en gelukkig mogelijk te maken. Hij heeft  gedurende zijn hele leven consistente bevestiging van zijn eigenaren nodig.

8. Llasa Apso .

– Llasos werden honderden jaren gefokt als indoor waakhonden. Ze zijn van nature wantrouwig tegenover vreemden. Bovendien bezit de hond een afstandelijke en onafhankelijke persoonlijkheid . Hij vereist een consistente behandeling gedurende zijn hele leven en vereist dagelijkse wandelingen of lichaamsbeweging. Llaso’s zijn het beste voor gezinnen die alleen voor volwassenen zijn.

9. Dwergpinscher.

– Dwergpinschers zijn onverschrokken, geanimeerde en onafhankelijke wezens. Ze zijn pittig en vereisen consistente herinneringen over wie de ware alfahond in het gezin is.

10. Jack Russell Terrier (officieel bekend als Parson Russell Terriers).

– Deze kleine honden zijn helder en zeer energiek. Ze vereisen veel beweging en zijn beter in gezinnen met oudere kinderen omdat ze geen ruwe behandeling van kleine kinderen tolereren.

11. Pitbull. Gevaarlijkste honden.

– Wat algemeen bekend staat als de pitbull is officieel bekend in Engeland als de Staffordshire Bull Terrier en in de Verenigde Staten staat het bekend als de American Staffordshire Terrier. Hoe je het ook noemt. Deze hond is eigenlijk heel mensgericht en is het gelukkigst als hij onderdeel wordt gemaakt van het gezin en een taak krijgt. Hij is over het algemeen erg vriendelijk. Maar is loyaal aan een fout aan zijn familie en zal hen beschermen tegen elke bedreiging.

12. Rottweiler. Gevaarlijkste honden.

Rottweilers houden van hun mensen en beschermen hun territorium. Ze verwelkomen geen vreemden totdat ze op de juiste manier zijn geïntroduceerd. Gehoorzaamheidstraining en socialisatie zijn musts.

13. Duitse herder.

– De Duitse herder is een beroemde waak- en militaire hond. Het is ook een liefdevolle gezinsgenoot. Het ras is direct en onverschrokken, met een sterk, gespierd lichaam. Hij is een geweldige gezinshond en staat alleen op de gevaarlijkste lijst omdat hij kan worden getraind om agressief te zijn (zoals de meeste honden)

14. Dalmatiër. Gevaarlijkste honden.

– De Dalmatiër is de enige paard “coaching” hond in de wereld en hij heeft een natuurlijke affiniteit voor paarden behouden. Dalmatiërs zijn erg energiek en hebben dagelijks lange wandelingen of ravotten in een omheinde tuin nodig. Zonder regelmatige lichaamsbeweging kan hij destructief worden.

15. Chihuahua.

– Snel bewegend en terriërachtig gedrag. Chihuahua’s zijn zeer intelligent en moeten niet worden onderschat, ook al is ze klein van formaat. Ze tolereren niet de ruwe behandeling die gepaard gaat met jonge kinderen, dus ze zijn het beste voor gezinnen met oudere of geen kinderen.

Vergeet niet dat alle honden kunnen worden geprovoceerd en dat alle honden. Die de juiste training krijgen, goed gemanierde dieren kunnen zijn. Welk ras u ook besluit toe te voegen aan uw gezin. Het is belangrijk om uw huisdier zo snel mogelijk te socialiseren met andere dieren en mensen. Ook zullen consistente routines. Bevestiging en discipline je nieuwe hond een gelukkig lid van het gezin maken.