Mag een hond pruimen

Mag een hond pruimen

Mag een hond pruimen. Nee

Mag een hond pruimen
hond pruimen

Mag een hond pruimen ! Pruimen worden aanbevolen bij mannen, omdat ze onder andere helpen om constipatie te bestrijden. Sommige eigenaren hebben daarom vaak de neiging om hun honden een paar pruimen te geven om deze schade te voorkomen. Maar kunnen we het echt opnemen in het dieet van honden? Het antwoord is nee.

Pruimen: Wat zijn de risico’s voor mijn hond?

Fruit vertegenwoordigt een goed alternatief om te vechten tegen bepaalde pathologieën bij honden en de inname van vitamines en mineralen aan te vullen. Aan de andere kant wordt het geven van pruimen aan uw huisdier sterk afgeraden.

Inderdaad, het metabolisme van honden ondersteunt geen gedroogd fruit, vooral pruimen die grote hoeveelheden vezels bevatten. Het lichaam van uw hond kan dus plotseling reageren na de consumptie van pruimen. Hij zal zeker niet langer verstopt zijn, maar hij kan diarree hebben.

Dit zal spijsverteringsstoornissen veroorzaken die meer of minder ernstig zijn, afhankelijk van de geconsumeerde hoeveelheid.

Het consumeren van pruimensap is net zo riskant voor je hond. Het is ook rijk aan vezels en zou het dier alleen maar uitdrogen, waardoor constipatie wordt verergerd.

Wat als mijn hond pruimen heeft gegeten?

Honden hebben een snel metabolisme. Dus constipatie zal vrij snel verdwijnen. Vermijd dus elk gebruik van pruimen. Zelfs als het in kleine hoeveelheden is.

Wanneer uw hond geïntegreerde pruimen heeft, hetzij in de gedroogde vorm of sap, raak dan niet in paniek. Het is meestal voldoende om hem te laten stoppen met de consumptie om een terugkeer naar zijn normale toestand op te merken. Er zal dus toezicht nodig zijn. Diarree kan echter aanzienlijk zijn. In dit geval is een bezoek aan de dierenarts dan noodzakelijk om verdere complicaties te voorkomen. Inderdaad, deze spijsverteringsstoornis zou het gemakkelijk kunnen verzwakken. Geef hem ongeveer 48 uur rust en beperk je wandelingen om zijn lichaam niet verder te mobiliseren.

Waar kan ik pruimen door vervangen als ik een vrucht in het dieet van mijn hond wil opnemen?

Vermijd elke gedroogde vorm van fruit en druiven die bijzonder giftig zijn voor uw metgezel. Kies in plaats daarvan fruit zoals framboos, bosbes, aardbei en mango. De appel is ook erg interessant om overgewicht tegen te gaan. Neem ook watermeloen op die perfect is voor het hydrateren van je hond.

Banaan biedt een goed alternatief voor lekkernijen die vaak te zoet zijn. Het kan uw hond echter tegenhouden. Beperk dus indien nodig de hoeveelheid en verwijder de huid die zowel giftig als onverteerbare kan zijn. De samenstelling van ananas is een grote troef voor de gezondheid van je 4-pootige metgezel.

Het is voldoende dat je redelijk bent over de frequentie en de hoeveelheid om het te geven. Omdat de ananas een beetje zoet is.