Bullmastiff karakter

Bullmastiff karakter

Bullmastiff karakter.

Bullmastiff karakter 1 Veel mensen verwarren de Bullmastiff als een van de oudste hondenrassen van Groot-Brittannië. Dat is gewoon niet het geval; het is eigenlijk de Mastiff die het oudste ras is. De Bullmastiff is echter een vrij nieuw hondenras dat onlangs is gecreëerd. De geschiedenis laat al in de jaren 1790 een paar kruisingen tussen deze twee honden zien. Maar er is geen duidelijk bewijs dat onderscheid maakt tussen deze twee stammen waarop ze werden gefokt.

Bullmastiff karakter
Bullmastiff karakter

karakter Bullmastiff reu.

De ultieme documentatie van de Bullmastiff begon rond het einde van de 19e eeuw. Hun functie in die periode was om grote landgoederen te beschermen tegen stropers die grote problemen veroorzaakten met jachtopzieners.

Om de stropers daadwerkelijk te stoppen en het levensonderhoud van de jachtopzieners te beschermen, werden Bullmastiff-honden gebruikt voor bewaking en bescherming. Deze dieren waren taai. Dapper en wachtten geduldig tot er een stroper arriveerde en vielen dan op commando aan.

Voordat Bullmastiffs werden ontwikkeld. Waren de enige honden die beschikbaar waren voor dit soort bescherming de Bulldog en de gewone Mastiff. Het probleem was dat de Bulldog niet groot genoeg was en de Mastiff niet snel genoeg. Door deze twee rassen samen te voegen. Werd de Bullmastiff gecreëerd en de perfecte landbewaker gemaakt.

Bullmastiff karakter.

Het karakter van de gemiddelde gezonde Bullmastiff wordt beschouwd als rustig, kalm en extreem ontspannen. Deze dieren worden niet gemakkelijk gestimuleerd, maar als ze dat eenmaal zijn en wanneer ze gericht zijn op een agressor, zijn ze erg dapper en kunnen ze een bedreiging vormen. Het is duidelijk dat Bullmastiff-honden worden gerangschikt als een van de beste hondenrassen om te hebben voor waakhond en beschermingsvaardigheden. Ze zijn zelfs uitstekend met kinderen. Maar het wordt ten zeerste aanbevolen dat ze met hen worden opgevoed in plaats van een volwassen Bullmastiff met kinderen mee naar huis te nemen. Deze dieren kunnen ook een beetje vijandig staan tegenover vreemde honden en andere dieren.

Het verzorgen van uw Bullmastiff

Bullmastiff honden zijn vrij groot en hebben dagelijks beweging nodig om ze in topvorm te houden. Als ze niet genoeg bewegen en te veel eten. Kan obesitas een groot probleem worden. Het enige wat ze nodig hebben zijn een paar lange wandelingen aan de lijn elke dag dat het goed komt. Bullmastiff’s doen het niet goed bij zeer warm weer. Het zijn normaal gesproken huisdieren binnenshuis en hebben een enorm bed nodig om zich in uit te strekken. Van bullmastiffs is bekend dat ze vaak kwijlen en snurken. Verzorging is minimaal, samen met af en toe borstelen om dood haar te verwijderen.

Belangrijke gezondheidsinformatie

De normale levensduur van een Bullmastiff is ongeveer tien jaar. Dierenartsen stellen voor dat alle Bullmastiff-honden worden getest op heup- en elleboogproblemen en oogproblemen. Grote gezondheidsproblemen die veel voorkomen bij dit ras zijn CHD. Maagtorsie en elleboogdysplasie. Minimale problemen die kunnen optreden, maar zijn vrij zeldzaam zoals: mestceltumoren.Hemangiosarcoom. Lymfosarcoom, SAS, hypothyreoïdie en osteosarcoom.