Franse Bulldogs

Franse Bulldogs

Franse Bulldogs

Beschrijving van het ontwerp -Franse Bulldogs.-:

Franse Bulldogs

De Franse Bulldogs, ook bekend als de “Frenchie”, is een kleine, gespierde en compacte hond. Het staat ongeveer 12 bij de schoft en weegt over het algemeen tussen de 18 en 28 pond. Het heeft zware botten en wordt beschouwd als een dwerg Mastiff. De Franse Bulldogs hebben een brede, vierkante kop, zeer korte snuit en grote vleermuisoren. Zijn gezicht is aangenamer en opener dan dat van de Engelse Bulldog en de rimpels zijn niet zo zwaar. De onderkaak is ondergeschoten en de staart is van nature afgekort. De gebruikelijke vachtkleuren van de Franse Bulldogs zijn gestroomd. Wit, gestroomd en wit en fawn.

Geschiedenis: Franse Bulldog.

Over het algemeen wordt aangenomen dat de Franse Bulldog begon als een soort speelgoed Bulldog, een verkleinde versie van de Engelse Bulldog. Het werd bewaard door kantwerksters in Engeland. Tijdens de jaren 1860 werden deze ambachtslieden gedwongen om Engeland te verlaten voor Frankrijk nadat ze van hun levensonderhoud waren beroofd door de industrialisatie van het kantwerk. Hun hondjes gingen natuurlijk mee naar Frankrijk. Naarmate de honden daar aan populariteit wonnen, werden ze bekend als de Franse Bulldog. Op dit punt had de Frenchie rozenoren of vleermuisoren, deze kwestie was nog niet opgelost. Amerikaanse toegewijden zijn verantwoordelijk voor het vaststellen van het vleermuisoor als de rasstandaard.

Temperament: Franse Bulldogs

De Franse Bulldogs is waarschijnlijk een van de meest aangename honden die er bestaan. Het heeft een zeer sterke band met zijn familie en vereist veel aandacht. Het geeft echter minstens zoveel genegenheid als het wordt, dus is een vreugde rond het huis. De Franse Bulldog is extreem intelligent en heeft een echt gevoel voor humor. Het is vriendelijk, tolerant en liefdevol met kinderen. De Franse Bulldog heeft sterke beschermende instincten en beschouwt het als een eer om degenen van wie hij houdt te beschermen. De Franse Bulldog is een beetje een clown en zal het gezin vermaken met zijn capriolen. Er moet echter op worden gewezen dat de Franse Bull-hond erg jaloers kan zijn als er aandacht wordt besteed aan een ander huisdier.

Gezondheidsproblemen: Frenchie bulldogs.

Zoals bij alle honden is de Franse Bulldogs erfgenaam van verschillende gezondheidsproblemen en aangeboren ziekten. De ziekte van Von Willebrand, een vorm van hemofilie, kan door deze hond worden gedragen. Een Frenchie moet vóór de operatie worden getest om te zien of het deze aandoening heeft. Omdat de Franse Bullhond zo’n plat gezicht heeft, kan hij last hebben van ademhalingsproblemen zoals snurken. Het is ook intolerant voor hitte en moet koel worden gehouden om een hitteberoerte te voorkomen.

Verzorging: Franse Bulldog.

De Franse Bulldogs vereisten slechts een wekelijkse verzorging en veel aaien om zijn vacht in goede conditie te houden. De rimpels in het gezicht moeten regelmatig worden afgeveegd om infectie te voorkomen. De nagels moeten kort worden gehouden en de oorpassages schoon.

Leefomstandigheden: De Franse Bulldogs zijn strikt een binnenhond. Het kan niet tegen extreme hitte of kou en kan niet buiten leven. Wat nog belangrijker is, de Franse Bull-hond moet in de buurt zijn van de mensen van wie hij houdt. De Frenchie wil interactie met de familie en zal lijden als hij hiervan wordt beroofd. De Frenchie is gelukkig in een appartement en moet dagelijks wandelen om fit te blijven.

Honden zijn verschillend, zelfs binnen hetzelfde ras zijn geen twee honden verschillend. Elke hond is een uniek individu en moet als zodanig worden beschouwd. Frenchie heeft net als andere honden speciale behoeften die hen comfortabel, gezond en op hun best houden.

Vitale behoeften van een Franse bulldog zijn:

Goede beschutting. Franse Bulldogs.

 Franse Bulldog is erg gevoelig voor warm weer en kunnen last krijgen van een zonnesteek als ze te lang in de zon worden gelaten. De meeste Frenchies zijn binnenhonden en kunnen soms in zeer kleine ruimtes worden achtergelaten die hun bewegingen sterk zullen beperken. De hond heeft een droge en koele plek nodig om te slapen, sommige mensen geven er de voorkeur aan om kratten te kopen om hun Frenchies op te sluiten. De krat moet geschikt zijn voor de Frenchie, dat wil zeggen correct zijn in grootte. Het moet in een goed geventileerde ruimte worden geplaatst, vooral als de hond er veel tijd in doorbrengt.

Zorg ervoor dat je het af en toe schoonmaakt, vooral als de hond er een puinhoop in heeft gemaakt. Als er beddengoed in de kist zit of alleen kranten, moeten ze ook worden gewassen en / of afgestoft.

Goede voeding.

Franse bulldoggen hebben een uitgebalanceerd dieet nodig dat alle voedingsstoffen levert die de Frenchie nodig heeft om optimaal te zijn in termen van groei en onderhoud. Als het dieet op enigerlei wijze ontbreekt, is suppletie noodzakelijk om eventuele aandoeningen als gevolg van het tekort te voorkomen.

Oefening. Franse Bulldogs.

Franse Bulldogs hebbeneen zeer sedentaire levensstijl. Oefening is goed om ze fit en in goede lichaamsvorm te houden. Franse Bulldog zijn erg vatbaar voor obesitas, zo niet op een goed trainingsregime. Franse bulldoggen kunnen niet tegen krachtige lichaamsbeweging en moeten daarom gedurende een korte periode worden onderworpen aan milde vormen van lichaamsbeweging. Train nooit een Franse Bulldog op het heetst van de dag. De beste tijd is vroeg in de ochtend of in de avond wanneer de zon ondergaat.

Franse bulldoggen kunnen niet zwemmen en kunnen ook niet naast je joggen en proberen ze te krijgen kan fatale gevolgen hebben. Een goede wandeling is genoeg om je Frenchie te voorzien van alle beweging die hij nodig heeft.

Gezondheid – Franse Bulldogs-

Franse Bulldogs moeten worden meegenomen voor hun regelmatige controles en het is belangrijk dat inentingen up-to-date zijn.

Deze honden hebben de neiging om allergisch te reageren op stoffen in het milieu en in voedsel en moeten worden geëvalueerd en de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Als u niet van plan bent om uw hond te fokken, laat hem dan steriliseren of castreren. Dit zal het risico op sommige ziekten verminderen.

TLC (Tedere liefde en zorg) Franse Bulldogs.

Franse Bulldogs houden van aandacht. Ze zullen het waarderen om verzorgd te worden en plezier beleven aan het feit dat ze in het middelpunt van de belangstelling staan. Het beste voedsel, artsen ter wereld kunnen de hond niet de voldoening geven die hij krijgt door geliefd te zijn door zijn eigenaar. Een verwaarloosde hond zal destructief worden en kan angstiger en gestrest zijn, waardoor zich gezondheidsproblemen ontwikkelen. Eigenaren moeten ononderbroken tijd met hun honden doorbrengen, of ze nu een korte wandeling maken, spelen of gewoon samen op de bank zitten.