Australische border collie karakter

Australische border collie karakter

Australische border collie karakter.

Australische border collie karakter ! Het karakter van de Border Collie maakt het een zeer gemakkelijke hond om mee te leven en te trainen. Hij is een zeer aanhankelijke hond en wordt beschouwd als de slimste ter wereld. Maak van de gelegenheid gebruik om te genieten van vele hondenactiviteiten die zowel een uitstekende fysieke conditie als grote intellectuele vaardigheden vereisen. Niet alleen doet uw Border Collie altijd graag mee, maar ze hebben het ook nodig.

Australische border collie karakter
Australische border collie karakter

Australische border collie karakter: sterke punten.

De Border Collie is een van de favoriete hondenrassen over de hele wereld. En niet voor niets is hij een hond vol kwaliteiten, die het gezelschap van mensen enorm waardeert. Aanhankelijk en vol levensvreugde is de Border Collie een hond vol liefde voor zijn meesters.

Arbeider
Natuurlijk is het karakter van de Border Collie erg hardwerkend – daarom wordt het al eeuwenlang zo gewaardeerd door mensen! Onvermoeibaar en altijd met de wens om u te behagen, is de Border Collie begiftigd met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hij gaat zonder schroom aan de slag en stopt niet totdat zijn werk van de dag klaar is.

Gehoorzaam.

De Border Collie staat bekend als een zeer gehoorzame hond. Trouw en volgzaam brengt hij graag tijd door met zijn meesters en ontvangt hij bevelen. Op deze manier verveelt hij zich niet en wint hij je liefde. Het is heel gemakkelijk om gehoorzaamd te worden door zijn Border Collie, hoewel hij niet bijzonder hebzuchtig is. Profiteer van zijn speelse kant en zijn verlangen om je te behagen om hem een welwillend en kwalitatief hondenonderwijs bij te brengen!

Intelligent.

De Border Collie wordt beschouwd als de slimste hond van allemaal! Zijn cognitieve vaardigheden stellen hem in staat om zeer snel te leren, maar ook om zich aan te passen aan elke situatie. Het is niet alleen omdat het slim is, het is gemakkelijk om mee te leven en in de hand te nemen. Wees echter voorzichtig, zoals veel intelligente honden, merkt de Border Collie gemakkelijk inconsistenties op.

Gezellig.

De Border Collie is, zoals de meeste herdershonden, natuurlijk erg sociaal met zowel mensen als andere dieren. Het zijn hondjes die gewend zijn om op de boerderij te leven met vele andere diersoorten, waarvan de meeste mogelijk onder zijn bescherming staan. Het karakter van de Border Collie is ook erg speels – en dat is precies waarom hij de neiging heeft om te genieten van het gezelschap van andere harige metgezellen.

Border Collie Karakter: Zwakke Punten
Het karakter van de Border Collie heeft enkele gebreken, vrij gebruikelijk voor honden in deze categorie. Merk echter op dat als de leefomstandigheden van de Border Collie worden gerespecteerd, deze karaktereigenschappen je niet zullen storen.

Hyperactief.

De Border Collie is een hond die overloopt van energie. Daarom is hij zo volhardend en moedig! Het is dan ook geen ideale hond om in een appartement te wonen. Het heeft ruimte nodig en iets om dagelijks voor te zorgen. De Border Collie is niet echt het type om een middag op de bank door te brengen. Voordat u een hond van dit ras adopteert, moet u ervoor zorgen dat u de nodige wens en een goede levensstijl heeft om zo vaak mogelijk een sporthondactiviteit te beoefenen.

Afhankelijk.

Erg gehecht aan zijn mensen, kan de Border Collie niet tegen eenzaamheid. Daarom is het absoluut noodzakelijk om hem van jongs af aan op te voeden om van tijd tot tijd en vooral ‘s nachts alleen te blijven. Als je afwezigheid langdurig is, kan je hond een mentale onbalans ontwikkelen die net zo onaangenaam voor hem is als voor jou. Een ongelukkige Border Collie zal zijn ongemak niet alleen vertalen door ongepast gedrag zoals vernietiging of overmatig blaffen, maar ook door min of meer ernstige hondenziekten.

Australian shepherd kleuren