Newfoundlander pup

Newfoundlander pup

Newfoundlander pup.

Newfoundlander pup is een gigantische gezelschapshond met werkkwaliteiten. Met een huisdier kunt u deelnemen aan professionele redding op het water. Gewichtpullen (verplaatsen van ladingen). Gaan wandelen en bergen beklimmen. Een volwassen newf kan meerdere passagiers op een kabel slepen. Terwijl hij kalm blijft omringd door kinderen en anticipeert op een potentieel gevaar voor de eigenaar.

Newfoundlander pup

Karakter van de hond.

Grootte: Giant.

Vacht: lang zacht.

Gewicht: ongeveer 68 kg voor mannen en ongeveer 54 kg voor vrouwen.

Schofthoogte: ongeveer 71 cm voor mannen en 66 cm voor vrouwen.

Gemiddelde levensverwachting: 9-11 jaar.

Behoefte aan wandelen: 1-1,5 uur per dag.

De belangrijkste kwaliteiten van het ras.

Goodwill. Honden van het ras Newfoundland zijn verstoken van het Agressiegen. Newf bijt niet en handhaaft terughoudendheid in de communicatie met kinderen: hij tolereert onzorgvuldig omgaan en blaft niet zonder reden.
Oriëntatie op de persoon. Het ras is ontworpen voor teamwork. De hond is moeilijk om eenzaamheid te verdragen en heeft constante aandacht van de eigenaar nodig.
Hunkeren naar zwemmen. De hond is vatbaar voor zwemmen vanaf de geboorte: De Newfoundlander wordt geboren met webbing op de poten. Een dikke staart die de bewegingsrichting bepaalt. En de specifieke structuur van de schouderbladen en opperarmbeenderen – ze zijn verbonden zodat de bogen van de voorpoot tijdens het roeien maximaal zijn.
Uithoudingsvermogen. Newfoundlander is bestand tegen grote fysieke inspanning: Het is in staat om gewichten te slepen die zijn eigen gewicht overschrijden. Mensen uit het water te trekken, op te staan in een rijtuig.

Zelfonafhankelijkheid.

Zoals veel reddingshonden. Kunnen Newfoundlanders opereren zonder vragen en ondersteuning van commando’s van de eigenaar. Een hond werpt zich bijvoorbeeld instinctief in het water na een drenkeling en trekt hem naar de kust. Zich vastklampend aan zijn haar, kleding of hand.
Moed. De hond is niet bang voor harde geluiden, voertuigen, drukke plaatsen en onbekende omgeving.
Lage behoefte aan beweging. Newfoundland beweegt in zijn ongehaaste tempo en vereist geen constante fysieke activiteit.
Moeilijkheden in de training. De hond voert alleen die commando’s uit die hij geschikt acht, en alleen als hij in de stemming is. Het trainingsprogramma is individueel gemaakt voor Newfoundland. Groepstraining moet plaatsvinden in monobreed groepen. Newfoundlander zal niet op gelijke voet met een herdershond kunnen trainen vanwege de lage werksnelheid.
Slecht ontwikkeld jacht- en beschermingsinstinct. Newfoundlanders jagen of bewaken het gebied niet. Een huisdier kan gevaar aangeven met een stem. Maar in de aanval gaan om te doden, zoals Kaukasische herders of andere waakhonden doen, zal overbodig worden geacht.
Verhoogde speekselvloed. Op openbare plaatsen wordt de hond op een speciale kwijler gezet of een handdoek gelegd.
Hoge behoefte aan verzorging. De hond moet regelmatig worden gewassen en gekamd. Volwassen honden worden minstens 1,5 uur gedroogd met behulp van een professionele haardrogercompressor.
Geschikt voor gezinnen met kinderen. Newfoundlanders zijn geduldig met kinderen en kunnen hen beschermen tegen potentieel gevaar. Laat je bijvoorbeeld niet dieper zwemmen dan je eigen lengte of de weg op rennen.
Geschikt als eerste hond. Newfs zijn geschikt voor eigenaren zonder ervaring in het fokken van honden. Het ras vereist geen strikte opleiding en discipline en neemt gemakkelijk het karakter van de eigenaar aan.

Geschiedenis van Newfoundlander pup.

De Newfoundlander hond is vernoemd naar het gelijknamige eiland aan de oostkust van Noord-Amerika. Behorend tot Canada, en stamt af van lokale aboriginalsoorten gemengd met rassen die zijn geïntroduceerd op schepen van Vikingen. Amerikaanse indianen of Basken.

Newfoundlander pup.

Volgens een versie waren de voorouders van Newfoundland grote zwarte berenhonden. Volgens de andere – Tibetaanse mastiffs, herders, water of grote Pyreneese honden. Tegelijkertijd ziet elk van de versies er plausibel uit. Omdat het een tijdsinterval beschrijft dat voldoende is voor de vorming van een nieuwe soort.

Honden uit die tijd hielpen mensen bij het vissen, vrachtvervoer. Jagen, thuisbescherming en kinderopvang. Het ras dat we vandaag kennen, wordt echter beïnvloed door Britse fokkers. De hond kreeg een krachtigere ruggengraat. Uithoudingsvermogen en verloor het agressiegen dat kenmerkend is voor beschermende rassen.

In de negentiende eeuw verspreidde Newfoundland zich over heel Europa. De mode voor grote honden maakte het ras herkenbaar in de kring van hooggeplaatste functionarissen en de boheemse elite. Honden verschenen in de koninklijke familie en op het onderhoud van uitstekende dichters en filosofen van hun tijd.

In het midden van de twintigste eeuw begon het ras te worden gefokt in de USSR. Maar omdat een goedaardige en vriendelijke hond geen bewakingstaak kon uitvoeren. Probeerden ze de werkkwaliteiten aan te passen. Om het personage meer rigide en uitvoerend te maken. Werden Newfoundlanders gekruist met Kaukasische en Centraal-Aziatische herders. De nieuwe soort werd de Moscow Diver genoemd. Maar vanwege de hoge agressiviteit naar mensen en gigantische omvang. Werd het nooit wijdverspreid.

Tegenwoordig dient de Newfoundlander in de kustwacht . Vooral in zijn thuisland Canada . En heeft bewonderaars als huisdier over de hele wereld.

Het ras wordt erkend door de Fédération Cynologique Internationale. En het heeft 3 rasstandaarden tegelijk – internationaal. Amerikaans en Canadees . Die voornamelijk verschillen in het aantal toegestane kleuren.

Hoe ziet Newfoundlander pup eruit?

Newfoundlander is een evenredig gebouwde hond met grote fysieke kracht en harmonieus ontwikkelde spieren.

Een rashond moet een enorme kop en een vierkante matig korte snuit hebben. De kleur van de neuskwab hangt af van de kleur en varieert van rijk zwart tot bruin. De kleur van de ogen is van donkerbruin tot licht.

De juiste beet moet schaarvormig zijn . Wanneer de bovenste rij snijtanden de onderste strak overlapt. Terwijl de tanden loodrecht op de kaak groeien.

Het lichaam ziet er vrij compact uit – een beetje meer uitgerekt en lichtgewicht in een en massiever bij een man. Ook moet de hond een sterke rug hebben zonder afbuigingen in de onderrug en uitstekende schoft. Een sterke ruggengraat en een brede borst. Vanaf de zijkant bekeken. Steekt de buik niet uit of wordt deze opgepikt.

De ledematen en staart zijn goed ontwikkeld. Wanneer de hond beweegt, vervult de staart de functie van een roer: het wordt recht gehouden. Terwijl de slak aan het einde naar boven wordt gebogen. Wanneer hij zich in een rustige positie bevindt – verlaagd naar de spronggewrichten.

Wol is dubbel waterafstotend. Het ruggengraathaar is matig lang en recht: korter op het hoofd. De snuit en de oren, langer op de romp.

Er moeten weelderige ogen op de benen zijn. De staart is behaard. Ondervacht – ontwikkeld volgens het seizoen. Er zijn webbing tussen de vingers.

Acceptabele kleuren: Volgens de internationale standaard kan een Newfoundlander alleen zwart. Witzwart of bruin zijn. In amerikaanse termen is het ook grijs.

Karakter Newfoundlander pup..

Overeenkomsten. Het karakter van de Newfoundlander wordt gevormd onder invloed van werkkwaliteiten die door selectie worden gecultiveerd. Vertegenwoordigers van het ras worden gefokt om een persoon te helpen in de economie en het dagelijks leven. Daarom verloren ze het gen van agressie en het jachtinstinct. Maar ze verwierven de aangeboren vaardigheden van redders.

Newfoundlander-puppy’s streven ernaar om vanaf de kindertijd nuttig te zijn. Maar om een vriend en assistent te laten groeien, zal de eigenaar moeite moeten doen. De hond heeft constante aandacht, tactiel contact en een speciale benadering van onderwijs nodig. Newfoundland is alleen bereid om te werken voor lof en goedkeuring. En alleen als hij die houding heeft. De stijfheid en groef die hulphonden nodig hebben. Verwarren de newfs alleen maar: het dier trekt zich terug in zichzelf en reageert met nog meer vertraging op commando’s.

Opleiding in Newfoundland.

Newfoundland-training is gebaseerd op de natuurlijke behoefte van het dier aan zwemmen. Het apporteren van objecten en interactie met mensen.

In eerste instantie wordt de hond basiscommando’s geleerd en loopt hij aan de lijn. Werk vervolgens de lade van het object op het land uit. En alleen dan – werk aan het water.

Let op: de snelheid van de Newfoundlander is relatief laag. De hond denkt lang na over de commando’s en voert ze langzaam uit.

Om een kleine puppy te leren zwemmen. Heb je een meer ervaren hond of persoon nodig. Als je iemand onbevreesd het water in ziet gaan, zal de puppy instinctief achterna rennen. Maar als dat niet gebeurt, hoef je het niet te forceren. Instincten zullen op de juiste tijd en plaats stijgen en je zult ze alleen maar in de juiste richting hoeven te sturen. Bijvoorbeeld om te leren alleen drenkelingen uit het water te trekken. Immers, in het begin zal de hond zelfs degenen redden die niet verdrinken.

Tegen het einde van de training moet de hond rustig in een boot kunnen zitten. Hem aan een kabel kunnen slepen, vanaf een schip of pier in het water kunnen duiken en drenkelingen uit het water kunnen trekken.

Je kunt deelnemen aan professionele redding op het water in speciale scholen in je stad. Wat een interessant tijdverdrijf zal zijn voor zowel de hond als zijn eigenaar. Het werken met een Newfoundlander is immers meestal gepaard.

Regels voor onderhoud en verzorging.

Voorbereiding op het uiterlijk van een puppy. Wanneer een Newfoundlander-puppy in het huis verschijnt. Bereid dan een comfortabel bed voor aan de schaduwrijke kant van het huis. De hond is moeilijk om warmte en zon te verdragen. Dus hij heeft constante schaduw en extra bronnen van koeling nodig. Bijvoorbeeld een grote bak met water waarin je je poten nat kunt maken.

Gezondheid. Zoals veel honden van grote rassen. Zijn Newfoundlanders vatbaar voor hartaandoeningen en heupdysplasie. In de meeste gevallen wordt de ziekte geassocieerd met fouten in de teelt . Een onevenwichtig dieet, snelle gewichtstoename en veel fysieke inspanning op een onvolgroeid skelet – maar het kan ook uitsluitend genetisch zijn.

Pathologie kan worden gediagnosticeerd bij een jaarlijks onderzoek door een dierenarts. Voorkomen – zorgvuldige voorbereiding van het dieet.  Rekening houdend met de energiewaarde van producten en matige training. Zeker op jonge leeftijd. Puppy’s na 2 maanden kunnen bijvoorbeeld niet meer dan 10 minuten achter elkaar spelen en rennen. Na 6 maanden – niet meer dan een half uur.

Bij het bijwonen van redding lessen op het water heeft de hond een anatomisch vest nodig dat de belasting van de rug verlicht en helpt om correct te roeien.

Haarverzorging.

Vanwege de hoge neiging tot vervelling moet de hond regelmatig worden gewassen en gekamd.

Om rijpe wol uit te kammen, gebruik je een ijzeren kam met lange tanden en een puffer. Om te baden – gespecialiseerde shampoos voor honden met zacht haar.  Automotive microvezel om overtollig vocht te verwijderen en een professionele haardrogercompressor. Anders is het bijna onmogelijk om het huisdier te drogen.

Trimmen en verzorgen van showhonden is niet welkom.

Voeding. Ondanks de grote omvang en ontwikkelde spieren. Eet een volwassen Newfoundlander niet meer dan een Duitse herder: ongeveer 600 g vlees en 300 g granen of groenten op natuurlijke voeding en 500 g droog chroom premium of super-premium klasse – op industrieel.

Hoe een Newfoundlander pup te kiezen.

Evalueer de buitenkant. Raszuivere puppy’s van newfoundland moeten groot zijn. Breedborstig, met ontwikkelde ledematen. Dunne benen, een langwerpige snuit. Malocclusie en kort haar worden beschouwd als een rashuwelijk.
Observeer het gedrag. Een goed volwassen puppy is niet bang voor harde geluiden. Nieuwe geuren of een persoon. Nieuwsgierig van aard, newfoundlanders zijn zeker om kennis te maken. Te snuffelen en uit te nodigen voor het spel.
Maak kennis met het ouderpaar. Evalueer de buitenkant van de moeder en vader. Lees de stambomen, titelcertificaten, conclusies van genetische tests. Vermijd het kopen van een puppy geboren uit nauw verwante honden.
Controleer de documenten. Raszuivere puppy’s worden verkocht met een overdrachtsovereenkomst. Een puppymetriek (geboorteakte) en een veterinair paspoort met een vaccinatiemerk.