Akita hond

Akita hond

Akita hond.

Akita hond

Akita hond ! Onder de hondenrassen, waarvan de geschiedenis eeuwen teruggaat. Valt de Akita Inu op. Akita is een prefectuur in het noorden van Japan en inu is Japans voor hond. In Azië waren ze favoriete huisdieren aan het hof en na verloop van tijd begonnen de Akita Inu de privileges van de adel te genieten. Dit elitisme van de Japanse Akita-hond had grote invloed op de ontwikkeling van het ras als geheel. Het houden, voeden en verzorgen van de Akita Inu werd een hele ceremonie. Elke hond had zijn eigen persoonlijke dienaar. Voor hen werden zelfs speciale halsbanden en lijnen gemaakt, waarmee de rang van de hond en de positie van de eigenaar in de samenleving konden worden herkend. Alles rondom ontmoette het respect dat de Akita Inu genoot.

Tegenwoordig is dit meest populaire ras over de hele wereld bekend.

Na een kleine vermenging van bloed onderscheiden hondengeleiders verschillende hoofdkleuren van het ras:

Gestroomd (de aanwezigheid van witte, rode of zwarte kleuren);
Rood (heeft een rode kleur, verdund met witte vlekken op de poten, buik en snuit);
Wit (zonder vlekken en strepen van een andere kleur);
Amerikaans (heeft een dichte bouw en groot formaat).

AFMETINGEN, GEWICHT. VERSCHIJNING.

Gewicht van een volwassen Akita Inu-hond: 32-45 kg van een teef, 40-45 kg van een hond. Schofthoogte: 58-64 cm bij teven, 64-70 cm bij reuen. De vacht is van gemiddelde lengte, met een ontwikkelde, dichte en zachte ondervacht. Vaak worden deze honden vergeleken met katten: hun vacht ziet er onberispelijk uit en er is helemaal geen specifieke hondengeur. Het spierstelsel is zeer ontwikkeld en vereist regelmatige training.

KARAKTER EN GEWOONTEN.

Honden van dit ras hebben onberispelijke manieren, waardoor ze geweldige gezinsleden zijn. Geduldig en aanhankelijk naar kinderen toe. Zeer trouw aan de eigenaar. Maar ondanks hun loyaliteit en toewijding hebben Akita Inu een sterk karakter en wilskracht, dus het trainen van dergelijke honden is niet eenvoudig. Dit ras is het meest geschikt voor ervaren hondenfokkers, omdat een gewoon persoon zijn humeur misschien niet aankan en de hond schade toebrengt.

Je kunt een puppy van dit prachtige ras kopen bij fokkers of in een gespecialiseerde kennel, want alleen in dit geval krijg je gegarandeerd niet alleen een mooie hond, maar ook een vriend met goede genetica.

Bij het kiezen van een puppy moet u op het volgende letten:

1) het wordt aanbevolen om een ​​dier te kiezen uit een klein nest, waar alle pups middelgroot zijn;

2) vraag de fokker om u vertrouwd te maken met de stamboom van de hond; Lees meer over de beschikbaarheid van onderscheidingen, evenals mogelijke genetische ziekten en allergieën;

3) je kunt meer te weten komen over het uiterlijk en karakter van een toekomstige vriend door zijn ouders te leren kennen;

4) een gezonde pup is mobiel, heeft een goede eetlust, speels karakter, glanzende ogen, gladde vacht en schone oren.

ZORG van Akita inu

De verzorging van Akita Inu vereist niet veel inspanning. Het kan zowel binnen als buiten worden bewaard. U moet uw hond niet vaak wassen, een of twee keer per jaar is meestal voldoende. Het is aan te raden om de wol een paar keer per week uit te kammen om de hoeveelheid wol in huis te verminderen. Het belangrijkste voor deze hond is dagelijkse wandelingen.

ZIEKTEGEVOELIGHEID

Akita Inu zijn robuuste dieren met een goede gezondheid. Ze leven gemiddeld ongeveer 12 jaar. Ze zijn echter nog steeds vatbaar voor een aantal erfelijke ziekten. Onder de problemen met het bewegingsapparaat komt heupdysplasie vrij vaak voor. Om pathologie in de vroege stadia te identificeren, op de leeftijd van 6 maanden, is het de moeite waard om de hond aan een orthopedist te laten zien.

Soms kunt u volvulus van de maag vinden – een levensbedreigende situatie die verband houdt met de structurele kenmerken van het ligamenteuze apparaat van de maag. Het is belangrijk om te onthouden dat u niet direct na het eten met deze honden kunt wandelen, dus elke voeding moet na de volgende wandeling worden uitgevoerd.

Ook bij dit ras komen oogziekten veel voor: volvulus van het ooglid, progressieve retinale atrofie, glaucoom, cataracten. Daarom moet de toestand van de ogen van de hond regelmatig worden gecontroleerd.