Beauceron karakter

Beauceron karakter.

Fysieke kenmerken van Beauceron
Beauceron rashond.

Beauceron karakter
Beauceron karakter

Variëteiten: a) zwart en vuur; b) harlekijn.

Het lijkt veel op de Dobermann waarmee het vaak wordt verward, vooral vanwege zijn zwarte en vuurkleurige jurk die van de meest wijdverspreide variëteit is. Deze twee rassen hebben echter zeer grote verschillen. De structuur van de Beauceron is veel rustieker en robuuster, het haar is anders, de staart is heel gelaten en de achterpoten moeten de dubbele moederkoren hebben die een onderscheidend kenmerk van het ras vertegenwoordigt. De kop is lang, met een platte of licht uitpuilende schedel, een beetje geaccentueerde stop, een afschuining die naar het einde toe enigszins is gebusqueerd. Zijn ogen zijn erg donker. Zijn oren zijn bijna altijd geamputeerd en daarom rechtop gedragen; ongesneden oren moeten plat en vrij kort zijn.

Beauceron karakter.

Haar: kort, groot en hard, met een zeer korte ondervacht; lichte maar verplichte franjes bij de billen en staart.
Kleur: afhankelijk van de variëteit, zwart en vuur of harlekijn: grijs en zwart met vuurvlekken (ook wel driekleur genoemd, zeer zeldzaam).
Grootte: 65 tot 70 cm voor de man en 63 tot 68 cm voor de vrouw.
Gewicht: 32 tot 45 kg voor de man en 30 tot 39 kg voor de vrouw.

Karakter en aanleg.

De Beauceron kan alle taken van bewaker, verdediging, nut uitvoeren: in ondeskundige of te tolerante handen kan hij echter koppig en soms bijtend worden. Hij heeft een zeer ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en als hij van mening is dat zijn meester de taak niet aankan, lijkt het hem volkomen normaal om zijn plaats in te nemen en zelf te beslissen wat het meest rechtvaardig is. Als het in stevige en ervaren handen wordt geplaatst, is het integendeel een van de beste werkhonden die er ter wereld zijn. Van alle herdershonden is het degene die de grootste aanleg voor verdediging heeft. Hij is achterdochtig en onvriendelijk tegenover vreemden, wat hem ook perfect geschikt maakt om te bewaken.

Karakter Aanhankelijk:

Deze reus met een groot hart is een zeer goede gezelschapshond die loyaal is aan zijn sociale groep. Hij waardeert alle leden die hem vormen, maar hij zal de neiging hebben om dichter bij één en dezelfde persoon te komen. Deze persoon zal degene zijn in wie hij het meeste vertrouwen en consistentie waarneemt.

Speler:

Deze Beauce Shepherd heeft veel energie om te externaliseren. Hij speelt graag, ook al laat hij zich soms inhalen door zijn grote enthousiasme.

Kalmte:

De officiële standaard beschrijft hem als een wijze en moedige hond. Deze twee kwalificaties vatten in alle opzichten zijn evenwichtige temperament samen. Hij is niet overdreven en blijkt dagelijks nogal sereen te zijn.

Intelligent:

Zeer veelzijdig, de Beauce-hond is zeer intelligent. Het past zich aan vele levensstijlen aan en is een zeer goede werkende partner op de boerderij.

Zoals veel herdershonden assimileert hij snel wat er van hem wordt gevraagd als de geboden consistent en respectvol zijn.

Hunter:

Zijn predatie-instinct is niet overdreven ontwikkeld, het kan gemakkelijk worden verzacht met een goede opleiding.

Angstig / achterdochtig voor vreemden:
Van voorbeeldige betrouwbaarheid is deze kortharige Franse herdershond achterdochtig tegenover vreemden zonder overdreven angstig of agressief te zijn.

Zijn vertrouwen moet worden verdiend door de mensen die met hem in contact komen, wat communicatie soms moeilijk maar nooit onmogelijk maakt.

Onafhankelijk:

Deze herdershond is erg gehecht aan zijn sociale groep, maar is nog steeds een werkhond die weet hoe hij initiatieven moet nemen en op wie zijn meester moet vertrouwen.

Hij probeert natuurlijk zijn meester te behagen, maar zal tevreden kunnen zijn met zijn eigen tevredenheid over het volbrachte werk.