Afghaanse windhonden

Afghaanse windhonden

Afghaanse windhonden.

Afghaanse windhonden: Belangrijke kenmerken van het ras en kenmerken van de zorg.
De Afghaanse windhond is een oud ras van langharige jachthonden. Het type hond staat bekend om zijn verhoogde gevoeligheid en kalm, vredig karakter. De hond houdt van communicatie met de eigenaar en spelletjes. Net als een aantal andere rassen heeft de intelligente Afghaanse windhond een aantal kenmerken die u moet kennen voordat u hem aanschaft.

Afghaanse windhonden

 

 • Afghaanse Windhond.
 • Italiaanse Windhond.
 • Afghaanse windhond fokker.
 • Afghaanse windhond pup.
 • Windhond soorten.
 • Afghaanse windhond herplaatsing.
 • Windhond karakter.
 • Afrikaanse windhond.
 • Windhond snelheid.
 • Windhond lang haar.

  Historisch overzicht.

  De Afghaanse windhond is een hond die werd geboren in Afghanistan en vervolgens door heel Europa werd verspreid. Aanvankelijk bevond ze zich niet in een beperkte kring, ze was bekend op Iraanse, Indiase. Pakistaanse bodem. Het is niet duidelijk hoe de hond in Centraal-Azië terecht is gekomen, maar een aantal experts is van mening dat het ras Afghaanse windhonden is ontstaan ​​dankzij nomaden. Het argument wordt beschouwd als een vertaling die in overeenstemming is met de Turkmeense windhond.

  Ze reisde veel in Centraal- en Zuid-Azië. Sommige fokkers denken dat de Afghaanse windhond afkomstig is van de Saluki. een oude soort die enkele duizenden jaren voor onze jaartelling in het Midden-Oosten werd gevonden. Er is een mening dat de Saluki de windhond in verschillende soorten heeft verdeeld en tegenwoordig is er een steppe kortharige en langharige berg Afghaanse windhond.

  Op het grondgebied van Engeland verscheen de soort aan het einde van de negentiende eeuw. Toen hij daar arriveerde samen met het leger, dat terugkeerde van Indiase dienst. Aanvankelijk waren dieren exotische curiositeiten die de aandacht trokken van bezoekers bij verschillende wedstrijden met tentoonstellingen. In 1907 versloeg de Afghaanse windhond Zardin bijvoorbeeld de kanshebbers en kon hij de overwinning behalen in een van de Britse shows. Maar de hondenpopulatie nam toe. De interesse van fokkers nam toe. Als gevolg hiervan ontving het ras Afghaanse windhonden aan het begin van de vorige eeuw een primaire standaard.

  In de twintigste eeuw van de vorige eeuw werden op Engels grondgebied verschillende elite-kwekerijen geopend. Op het grondgebied van de eerste werden Pakistaanse dieren gefokt. In de regio van de tweede – Britse vertegenwoordigers. Er was veel vraag naar de laatste. Daarna waren het hun vertegenwoordigers die de grondleggers van de Amerikaanse soort werden.

  Voor en Nadelen. Windhond.

  De Afghaanse windhond, Afghaan, Bakhmul of Baluchi heeft veel positieve eigenschappen. Eigenaren houden van het ras vanwege de volgende eigenschap:

  Toegewijde houding ten opzichte van de eigenaar;
  Hoog niveau van intelligentie en vindingrijkheid;
  Uitstekende intuïtie;
  Helder uiterlijk;
  Het lange haar van het dier.
  Onder de tekortkomingen onderscheiden de eigenaren de duur van de training. De moeilijkheid van socialisatie. Het dagelijks kammen van een uur en de onafhankelijkheid van karakter.

  Belangrijkste kenmerken van het uiterlijk van een Afghaan.

  De Afghaanse windhond is een langbenige schoonheid met een aristocratische uitstraling en manier van doen. Ze is gekleed in een wollen mantel met een stijlvolle uitlopende broek. Ze heeft een voortreffelijke uitstraling, die wordt verkregen door de dekking, de trotse landing van het hoofd en de koninklijke houding. De Afghaanse windhond ziet er vooral indrukwekkend uit tijdens het rennen vanwege de dikke, glanzende vacht die het sierlijke hondensilhouet benadrukt.

  De hond onderscheidt zich door een langwerpige snuit, een langwerpige, wigvormige schedel, een lichte stop en een verhoogde nek. Ze heeft een goede grip, sterke kaken voor een jachthond. De hond heeft een perfect schaar- en tanggebit.

  Volgens de kleur van de lob heeft ze een zwarte neus. Hoewel er een Afghaanse windhond is met een lichte huid en een bruine neus. Dit is geen gebrek aan uiterlijk. De ogen van de hond zijn driehoekig van vorm. De iris van haar ogen is donker, maar de gouden kleur is acceptabel. De oren van het ras Afghaanse windhonden zijn laag geplaatst. Ze zijn stevig tegen het hoofd gedrukt. De oren bevinden zich op een afstand van de voorkant van de schedel. De nek die de Afghaanse windhond heeft, is versterkt en langwerpig.

  Het lichaam van de hond is harmonieus, enigszins langwerpig.

  Genivelleerd, breed in de taille. De ledematen van de hond zijn krachtig, verstoken van kromming. Het achterste paar poten is ver uit elkaar geplaatst. De poten van de Afghaanse windhond zijn langwerpig en verbreed. De staart heeft een lage landing en een zeldzaam naar beneden hangend gezwel.

  De vacht van de Afghaanse windhond bedekt het oppervlak van de snuit, rug, schouders en poten. Naar de snuit toe is hij ingekort. Stijf en naar het hoofd toe vormt hij een groot haarbosje. Op de rest van het lichaam is de vacht van de Afghaanse windhond lang en zacht. Elke kleur is acceptabel. Het meest voorkomende goud met rood, wit fawn, zilver. Het ras is ook beroemd om zijn blauwe, gestroomde. Zwarte kleur, als je de beschrijving in detail bestudeert.

  Onder de diskwalificerende gebreken van uiterlijk volgens het standaardkenmerk is een witte huid met rode ogen. Witte vlekken op het hoofd, een te hoge lichaamsstructuur (meer dan 74 centimeter bij een man en 69 centimeter bij een vrouw). Een vervormde kaak met verschillende oogkleuren, gedepigmenteerde oogleden en malocclusie wordt herkend als een defect.

  De aard van de hond. Windhond.

  Huisdieren Afghaanse windhond en puppy’s zijn twee totaal verschillende persoonlijkheden. Als de kinderen klaar zijn voor constante spelletjes, knuffels, springen, dan zijn volwassen individuen niet in staat tot deze acties. Ze hebben de aandacht van de baas nodig, maar alleen als de huisdieren dat zelf willen.

  De Afghaanse windhond heeft een karakter dat lijkt op dat van een kat. De hond is lief, charmant, sociaal, maar ze laat niemand haar leven leiden. Elke Afghaan is een heldere individualiteit. Het type temperament en mentaliteit van een puppy is moeilijk te voorspellen. Puppy’s van het ras Afghaanse windhonden uit hetzelfde nest kunnen verschillende karakters hebben. Alle individuen hebben één ding gemeen: ze zijn gevoelig. Als de eigenaar het huisdier onterecht heeft gestraft, zal de hond lange tijd wrok koesteren en lange tijd koken van verontwaardiging. De hond verbergt echter vakkundig emotie. Daarom, als een persoon droomt van een mysterieus ras, dan is de Afghaanse vrouw precies dat.

  De Afghaanse windhond is geen leider en zal nooit concurreren met een eigenaar. De hond kent zijn eigen waarde, ziet geen zin in het bewijzen van liefde of toewijding. Communiceren met een vreemde, het dier is gereserveerd, maar niet agressief. Gebrek aan onderwijs en overmatige grofheid van kinderen leidt tot een zenuwinzinking. De Afghaanse windhond tolereert geen geweld, kinderonheil en pijn. Daarom wordt elk geweld door de hond hard waargenomen. Voor een hond is dit een aanleiding voor daaropvolgende vijandigheid en wrok.

  Het ras Afghaanse windhonden werd gebruikt om wild te drijven, dus het is koppig als het wordt getraind. De hond is niet dom, leert snel nieuwe commando’s, maar het is moeilijk om volledige gehoorzaamheid van een huisdier te krijgen. Voor het leven in de stad heeft de hond voldoende basiscommando’s die hij eenvoudig en snel leert. De principes van het trainen van een puppy voor deelname aan een tentoonstelling en voor het leven zijn hetzelfde als voor een hond van een ander ras.

  Gezondheidsstatus.Windhond.

  Bij het nadenken over waar een huisdier te vestigen, moet rekening worden gehouden met het moment: de hond kan niet tegen de hitte, hij houdt van het koude en vochtige herfstweer. Om de gezondheid en schoonheid van uw hond te ondersteunen. Is hoogwaardige natuurlijke of uitgebalanceerde industriële voeding vereist. Ingeblikt voedsel is niet geschikt voor haar. De hond kan er zelfs een uur lang geen verzadiging van krijgen vanwege het lage caloriegehalte. Daarom is het beter om droogvoer aan te bieden in de dagelijkse voeding. De gezondheid van de hond is gemiddeld. Onder de erfelijke ziekten die vaak bij de soort worden aangetroffen, kunnen intestinale volvulus met myelopathie. Hypothyreoïdie en Chylothorax worden opgemerkt. Eczeem en dermatitis worden merkbaar in het ras met onjuiste vachtverzorging.

  Ongeacht een aantal kenmerken is de Afghaanse windhond een mooi, helder, ongewoon jachthondras. Het dier heeft een esthetisch lang haar, dat constant en lang moet worden verzorgd, zodat het huisdier zijn hele leven uiterlijk een aristocraat blijft en de eigenaar behaagt met zijn uiterlijk. Zonder de juiste zorg zal de hond zijn charme niet behouden.