Afghaanse Windhond

Afghaanse Windhond

Afghaanse Windhond.

De Afghaanse Windhond ras is een zeer onderscheidend uitziende hond.  En eenmaal gezien zou je ze niet verwarren met een ander ras. Hun hoogte is een aanzienlijke 24 tot 29 centimeter. En ze moeten wegen tussen de 44 tot 59 pond. Terwijl hun vacht kan worden elke kleur witte markeringen worden ontmoedigd, vooral in het hoofd gebied.

Afghaanse Windhond

Windhond soorten.

Windhonden zijn een grote familie van honden die verschillende soorten bevatten. Ze kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: de sighthounds en de windhonden die zijn ontwikkeld om te jagen. Sighthounds zijn over het algemeen lange. Slanke honden met een korte vacht die gebruikt worden voor het jagen op dieren met behulp van het gezichtsvermogen.

Rassen zoals Whippets, Greyhounds en Salukis behoren tot deze categorie. Windhonden die zijn ontwikkeld om te jagen, zijn over het algemeen kleiner. Krachtiger en steviger van bouw dan sighthounds en hebben een dichte, korte vacht. Rassen zoals de Foxhound. De Beagle en de Basset Hound behoren tot deze categorie.

Afghaanse windhond prijs.

De Afghaanse Windhond is een antieke ras dat al meer dan 2000 jaar oud is. Deze honden werden aanvankelijk gefokt voor jacht en verdediging, maar tegenwoordig worden ze gebruikt als gezelschapsdieren. Deze honden zijn liefdevol, slim en trouw. De Afghaanse Windhond is een populair ras in Nederland. Met een gemiddelde prijs van rond de €1000. De prijs kan variëren, afhankelijk van de leeftijd, stamboom. Gezondheidstoestand en andere factoren. De prijs kan zelfs hoger zijn als de hond afkomstig is van een bekende fokker. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kopen van een Afghaanse Windhond. Omdat er veel kruisingen op de markt zijn die misschien niet aan de standaarden voldoen.

Afghaanse windhond kopen.

De Afghaanse Windhond is een prachtige. Krachtige en energieke hondenras dat bekend staat om zijn snelheid en behendigheid. Het is een sterk en moedig ras dat oorspronkelijk gefokt werd voor de jacht in Afghanistan. Tegenwoordig worden Afghaanse Windhonden ook gehouden als gezelschapshonden. Waarbij ze bekend staan om hun geweldige vriendelijke karakter.

Als je op zoek bent naar een Afghaanse Windhond in Nederland, is het belangrijk om een goede fokker te vinden. Er zijn veel fokkers in Nederland die ervaren en respectvol zijn met deze bijzondere honden. Ze zullen je graag voorzien van informatie en advies over het ras en de verzorging. En zullen je helpen de juiste hond voor jouw gezin te vinden.

Afghaanse windhond fokker.

Er zijn verschillende Afghaanse windhond fokkers in Nederland. Het is belangrijk om een gerenommeerde fokker te vinden die zich aan de regels van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland houdt en gezonde honden fokt. Enkele voorbeelden van fokkers zijn Amsta Hawa Afghaanse Windhonden, Ashkandi Afghaanse Windhonden en Azawakh & Afghaanse Windhonden kennel Soedara. Het is altijd belangrijk om de achtergrond van de fokker. En de gezondheid van de hond te controleren voordat je een puppy koopt.

Afghaanse windhond karakter.

De Afghaanse Windhond is een unieke ras. Met een grote persoonlijkheid en een ongelooflijke loyaliteit. Ze zijn intelligente, moedige en loyale honden die grote waarde hechten aan hun verantwoordelijkheden. Ze zijn ook vriendelijk en aanhankelijk naar hun eigenaars. Maar ze hebben wel een aardig gevoel van waardigheid. Deze honden hebben een sterke wens om samen te werken met hun eigenaar. En een sterk verlangen om te behagen. Ze zijn ook erg liefdevol, zorgzaam en zeer alert.

Er zijn veel Afghaanse honden die gezichtshaar lijken op een Manchu snor. Die bekend staan als ‘mandarijnen’. Een andere, vrij vaak voorkomende. Kenmerk is haar dat lijkt op een zwart gezichtsmasker. Met witte Afghanen, of bijna wit, maar als ze rode of zwarte eilanden in de vacht. Ze zijn niet aanvaardbaar als dit is indicatief voor onzuivere fokkerij. Andere kenmerkende kenmerken van de Afghaanse zijn een lange hoofdhaar met het haar verkorten, iets. Als je van de voorkant naar de achterkant van de hond. Er is ook een kleine ring verschijning aan het einde van hun staart die uniek is voor dit ras.

Temperament.

De Afghaan heeft de neiging om goed te integreren thuis. Met de familie, maar kan afstandelijk bijna snobistisch. Het heeft de neiging om goed genoeg met andere dieren in het huis. Maar wanneer buiten het graag jagen kleine dieren. Het werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht en wanneer in de open lucht kan het niet helpen terug te keren naar het type.

Ze zijn een intelligente hond en zal soms negeren commando’s. Vooral wanneer afkomstig van iemand die niet hun normale handler. Het is meer een geval dat ze geen reden om te gehoorzamen kunnen zien. Het is niet opzettelijke ongehoorzaamheid.

Afghaanse Windhond
 

Gezondheidsproblemen:

Deze hondenrassen is bekend dat necrotische myelopathie lijden. Maar dit is zeldzaam. Er alleen echte gezondheidsprobleem is dat ze kunnen lijden staar.

Grooming:

Gezien hun prachtige vacht en lengte van het haar. Grooming is uiteraard belangrijk voor de Afghaanse  hond. Het verlaten van hen un-verzorgd te lang zal de taak die veel moeilijker als je ze borstel. Het is het beste om ze te poetsen om de paar dagen. Terwijl thuis grooming is altijd mogelijk. Als u wilt dat uw huisdier om hun best uitzien. Neem ze dan mee naar een betrouwbare hond salon voor het trimmen.

Levensomstandigheden:

Terwijl de Afghaanse Hond ras was oorspronkelijk een jager en woonde buiten. Het was in een gematigd klimaat. Hun haar is lang en luxueus. Maar ze lijken warm te begunstigen. In plaats van gewoon niet te koud. Ze zijn niet echt geschikt om buiten te leven. En ik weet zeker dat je snel zou merken hoe ze graag een mooi warm, zacht bed.