Hypo allergeen honden

Hypo allergeen honden

Hypo allergeen honden

Hypo allergeen honden ! Droom je van een hond, maar naast de labrador of spaniel van de buurman beginnen je ogen te tranen? En niet uit emotie. Uit allergieën? Weet dat allergieën geen reden zijn om het idee van het hebben van een huisdier op te geven. In ons artikel zullen we u vertellen wat allergische reacties op honden veroorzaakt. Welke rassen het overwegen waard zijn en welke huishoudelijke gewoonten een allergische persoon zullen helpen om naast elkaar met een huisdier te leven zonder een bedreiging voor de gezondheid.

Hypo allergeen honden

Wat veroorzaakt hondenallergieën en hoe manifesteert het zich?

Allergie voor honden is de reactie van het lichaam op eiwitten die zich bevinden in de afscheidingen van de huidklieren en speeksel van het dier. Ze kunnen in de lucht komen. Zich vermengen met stof en neerslaan op objecten. Op zichzelf veroorzaakt wol geen allergieën.

U kunt een allergie herkennen aan een of meer tekenen:

  • Roodheid van de huid, urticaria;
  • Jeuk van de huid;
  • Verstopte neus (allergische rhinitis);
  • Natte hoest;
  • Allergische conjunctivitis: scheuren, branden in de ogen.
  • Gastro-intestinale stoornis, braken.
  • Astma-aanvallen, Quincke’s oedeem.
  • Bij pasgeborenen – huiduitslag en roodheid.
  • Soms kan een loopneus of jeuk op de huid een reactie zijn op verschillende irriterende stoffen. Als u bijvoorbeeld waterige ogen heeft van stuifmeel en honden. Kunnen allergieën voor dieren zich niet meer manifesteren als planten buiten bereik worden verwijderd.

Zijn hypoallergene honden er echt?

Laten we eerlijk zijn: er zijn geen volledig hypoallergene rotsen. Voorwaardelijk hypoallergene honden hebben minder kans om allergische reacties te veroorzaken. Je zult verrast zijn, maar er zullen een goede vier dozijn van dergelijke rassen zijn.

Hoe een hondenras te kiezen in de aanwezigheid van allergieën?

Om u voor te bereiden op het uiterlijk van het gewenste huisdier. Helpen eenvoudige stappen:

Raadpleeg uw arts. Hypo allergeen honden.

Voordat u een hond krijgt. Ondergaat u een klinisch onderzoek en zoekt u uit wat precies uw allergieën veroorzaakt. Allergenen kunnen wol zijn met eiwitdeeltjes erop, speeksel. Roos of afscheidingen van zweet en talgklieren. Een bloedtest zal specifieke allergenen identificeren. Symptomen kunnen bijvoorbeeld alleen een eiwit veroorzaken dat mannen produceren. Kies in dit geval een vrouwelijke puppy of een gecastreerde reu.

Let op het type vacht. Hypo allergeen honden.

De belangrijkste factor die allergieën veroorzaakt, is rui. Tijdens deze periode verandert de vacht van honden. De huid bladdert intensief af, roos verschijnt. Geef de voorkeur aan rassen die zelden of helemaal niet vervellen.

Studie rassen vanuit het oogpunt van speekselvloed
Hondenspeeksel bevat ook allergenen. Dus vermijd rassen met verhoogde speekselvloed. Bijvoorbeeld Duitse Doggen en Mastiffs. Evenals rassen met platte gezichten: mopshonden, bulldogs, Pekinees.

Begin bij de maat.

Hoe groter het huisdier, hoe meer allergenen het afscheidt. Het is vooral belangrijk om deze factor te overwegen als u in een klein appartement woont.

Maak kennis met verschillende rassen.

Allergieën kunnen zich manifesteren na contact met een bepaald ras. Breng daarom, voordat u koopt. Wat tijd door in nauw contact met de hond: aai hem, speel. Laat hem je hand likken. En luister dan naar je lichaam en zijn reacties.

Welke hondenrassen zijn geschikt voor een allergische persoon.

Draadharen. Hypo allergeen honden.

De Brussels Griffon is een zeer beweeglijke hond met een expressieve nieuwsgierige blik en een grappige baard. Griffons zijn loyale, dappere en onverschrokken vrienden.

Schnauzers zijn een ras afkomstig uit Duitsland. Er zijn drie soorten schnauzers: reuzenschnauzer (reus), standaard schnauzer (standaard) endwergschnauzer (miniatuur). Alle schnauzers zijn gemakkelijk te trainen, actief, snel van geest en zelfverzekerd.

De Scotch Terrier is een compacte energieke avonturier. Gevoelig voor kritiek, soms gevoelig. Trots, maar een nieuwsgierig huisdier. De Scotch Terrier zal een uitstekende metgezel zijn thuis en tijdens afgemeten wandelingen.

De Airedale Terrier is een Brits jachthondenras. Airedale Terriers tolereren geen eenzaamheid. Ze zijn gokkend, vrolijk, speels. Toegewijd en tegelijkertijd onafhankelijk.

Hypo allergeen honden.

De Norwich Terrier is een charismatische baby uit het Verenigd Koninkrijk. Zelfverzekerd, snel van geest, met een uitgebalanceerd karakter. Vertegenwoordigers van dit ras onderscheiden zich door gezelligheid en vriendelijkheid. Norwich is de perfecte metgezel en een bron van vreugde voor gastheren.

De Welsh Terrier is een kleine, behendige en temperamentvolle hond. In alles ben ik klaar om de eigenaar gezelschap te houden – van joggen tot opgravingen, en deze honden houden ervan om te graven! De Welsh Terrier blijft actief. Nieuwsgierig en klaar voor avontuur tot op hoge leeftijd.

De Lakeland Terrier is een winterharde en energieke middelgrote hond. Een uitstekende metgezel en bewaker. Vertegenwoordigers van het ras zijn toegewijd aan de eigenaar, attent. Intellectueel ontwikkeld.

Fox Terrier is een professionele jager.

atleet, ontdekkingsreiziger en gokker. Deze honden houden ervan om te stoeien en brengen actief tijd door met de eigenaar. Er zijn ook gladharige vertegenwoordigers.

De Parson Russell Terrier is een Engels jachtras, een familielid van de Jack Russell Terrier. Onverschrokken, actief en ondeugend – deze honden zijn niet geschikt voor oudere of inactieve eigenaren.

De Ierse Terriër is de snelste onder de terriërs. Honden van dit ras zijn temperamentvol, avontuurlijk. Slim en energiek. De Ier is niet geschikt voor klassieke training. Dus het ras wordt niet aanbevolen voor hondenfokkers zonder ervaring.

De Border Terrier is een kleine jachthond afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Het wordt aanbevolen voor liefhebbers van actieve wandelingen. Klaar om veel tijd aan het huisdier te besteden. De Border Terrier is gemakkelijk te trainen en kan goed overweg met kinderen.

Jack Russell Terrier is een energieke miniatuurhond. Verdraagt eenzaamheid niet goed, houdt van fysieke inspanning. Geschikt voor ervaren energieke eigenaren die klaar zijn om veel tijd te besteden aan onderwijs.

De ruwharige teckel is een kleine hond die opvalt door zijn baard. Snor en borstelige wenkbrauwen. Dankzij zijn volgzame aard kan hij goed overweg met kinderen. Hij kan uren tv kijken met de eigenaar. Maar hij geeft de voorkeur aan wandelen, achtervolgen en jagen.

De Havana Bichon is een ras van miniatuurhonden uit Cuba.

Hij is dol op het gezelschap van de eigenaren, genegenheid en aandacht. Is gemakkelijk te trainen. Paniek bang voor eenzaamheid.

De Yorkshire Terrier is een decoratieve hond die comfortabel in een appartement zal wonen. Yorkies zijn dapper, loyaal, sociaal, energiek en gemakkelijk te trainen. Maar niet verstoken van koppigheid.

De Coton de Tulear is een miniatuur gezelschapshond. Hij houdt van aandacht en actieve spelletjes. Kan goed overweg met kinderen en verdraagt geen eenzaamheid. Geschikt voor het leven in grote gezinnen.

Het Maltese schoothondje is een miniatuurhond met sneeuwwit lang haar. Vertegenwoordigers van het ras zijn contact, sociaal, vredig. Zeer nieuwsgierig en sonoor!

Papillon (papillon) is een decoratieve hond met onbedwingbare energie. Het ras is vriendelijk en snel van geest, houdt van aandacht. Spelletjes en lange wandelingen.

Shih Tzus zijn vriendelijke gezelschapshonden met een stabiele psyche. Sterk gehecht aan de eigenaar en kan neerslachtig zijn van eenzaamheid. Ze houden van lange wandelingen. Maar ze zullen overleven als ze om de een of andere reden thuis moeten blijven.

De Samojeed Laika is een oud ras van sneeuwwitte honden. Het onderscheidt zich door een volgzaam karakter. Uitstekende gezondheid, activiteit en toewijding aan de eigenaar. Kan goed overweg met kinderen en is gemakkelijk te trainen.

Kortharige rassen. Hypo allergeen honden.

Vereist geen speciale zorg en frequente uitstapjes naar de trimmer. Het is voldoende om honden 2 keer per maand te baden en te kammen om de vacht te reinigen van onzuiverheden. Typische vertegenwoordigers:

De Amerikaanse Bulldog is een loyale en onafhankelijke hond, dapper en sociaal. Het vereist dagelijkse fysieke inspanning en training. Het ras is geschikt voor ervaren hondenfokkers met sterke leiderschapskwaliteiten.

De Basenji is een middelgrote jachthond afkomstig uit Afrika. Hij onderscheidt zich door toewijding, vindingrijkheid en onvermogen om te blaffen. De Basenji is moeilijk te trainen, dus het wordt niet aanbevolen als de eerste hond.

De Miniature Bull Terrier is een goedaardige en speelse hond met Britse roots. Het ras onderscheidt zich door ontwikkelde intelligentie, maar vanwege zijn leiderschapskwaliteiten is het moeilijk om te trainen. Ze weten niet hoe ze met eenzaamheid moeten omgaan, dus ze zullen geen enkele eigenaar met een onregelmatig werkschema passen.

Greyhound is de snelste Engelse jager en atleet, een toegewijde vriend en metgezel. Vertegenwoordigers van het ras zijn gevoelig voor vocht en kou, houden van actieve wandelingen, maar vinden het niet erg om tussen de spellen door te slapen.

De Italiaanse Windhond is een kleine Italiaanse windhond.

Deze sierlijke honden zijn gemakkelijk prikkelbaar, emotioneel. Liefdevol en soms oncontroleerbaar. Ga om met kinderen en kan goed overweg met katten. In de opvoeding van een Italiaanse windhond moet de eigenaar doorzettingsvermogen en karakter tonen voordat het huisdier de commando’s begint op te volgen.

De Franse Bulldog is een kleine sociale hond. Kan gemakkelijk overweg met kinderen, houdt ervan om in het gezelschap van eigenaren te zijn. Vertegenwoordigers van het ras zijn van nature koppig. Dus het is niet gemakkelijk om ze te trainen. Franse bulldoggen worden gekenmerkt door overvloedige speekselvloed, winderigheid en rui. Dus ze zijn niet geschikt voor elke eigenaar.

Whippet is een kleine Engelse windhond, geschikt voor jagers en sportliefhebbers. Whippets zijn energiek van aard en ontspannen-ontspannen thuis. Zijn dol op hun eigenaren en zijn gemakkelijk te trainen.

De Chihuahua is een decoratieve gezelschapshond. Met een evenwichtig karakter. Slim en gehecht aan de eigenaar. Chihuahua’s zijn speels, actief, soms gevoelig en extreem jaloers.

Krullende rassen. Hypo allergeen honden.

Om de schoonheid van de gekrulde vacht te behouden. Moet de hond regelmatig worden gekamd en gewassen met een verzachtende shampoo. Wees voorbereid op het feit dat zorgprocedures behoorlijk wat tijd en moeite kosten.

Typische vertegenwoordigers:

De Bedlington Terrier is een Engels decoratief ras met een spectaculair uiterlijk. Dat lijkt op zowel een poedel als een lam. Honden zijn matig speels. Altijd in een geweldige stemming, onopvallend en loyaal.

Bichon Frise (Frans schoothondje) onderscheidt zich door charme. Rusteloos karakter en aanleg voor training. De hond is van nature erg sociaal. Verdraagt geen lange afwezigheid van de eigenaren. Dus het is ideaal om in een gezin met kinderen te leven.

De Ierse waterspaniël is een grote jachthond. Aanhankelijk, vriendelijk, bereikbaar, gemakkelijk te trainen en loyaal huisdier. Hij houdt van rennen, zwemmen. Spelen en jagen. Hij behandelt kinderen met zorg, geduld en tederheid.
De Ierse zachtharige wheaten terriër is energiek. Snel van geest en sociaal. Een geweldige metgezel voor een actieve gastheer die klaar is voor dagelijkse wandelingen, gezamenlijke jogging en spelletjes.
De Spaanse Waterhond is een middelgroot jachtras met de kenmerken van een bewaker. Hij onderscheidt zich door activiteit, liefde voor water. Vriendelijk karakter en toewijding. Van nature slim, de Spaanse waterhond onthoudt en voert gemakkelijk commando’s uit.
De Kerry Blue Terrier is een middelgrote hond met een ongewone blauwe vachtkleur afkomstig uit Ierland. Actief, goedaardig, even liefdevol voor alle familieleden. Honden van dit ras vereisen dagelijkse fysieke activiteit. Oefeningen, lange wandelingen en spelletjes.
De Lagotto Romagnolo (Italiaanse waterhond) is een middelgroot ras. Een gehoorzame, mensgerichte hond. Zonder aandacht, wordt apathisch en wispelturig. Hij houdt van lange wandelingen 2-3 keer per dag, joggen en is gemakkelijk te trainen.
Maltipoo is een mestiezen van het Maltese schoothondje en poedel. Een vrolijk en sociaal hondje kan eenzaamheid nauwelijks verdragen. Vanwege de fragiele lichaamsbouw zijn maltipu niet geschikt om in gezinnen met kleine kinderen te houden.
De poedel staat bekend om zijn krullende vacht en hoge intelligentie. Schattig gezicht, vrolijke instelling en energie. Kloppen met een sleutel, helpen de poedel om de ziel van het bedrijf te zijn. De hond kan goed overweg met kinderen. Houdt van spelletjes. Aandacht en regelmatige lange wandelingen.

Ongewone rassen.Hypo allergeen honden.

Deze honden vallen op door hun vacht, die in “koorden” rolt. Tijdens het ruien brokkelt het haar niet af, maar blijft het in de “dreadlocks”, die regelmatig handmatig moeten worden gedemonteerd. Honden worden alleen in de zomer gewassen, omdat hun vacht dagenlang droogt.

Typische vertegenwoordigers:

Komondor (Hongaarse herdershond) is een vriendelijke en geduldige hond. Vriendelijk met het huishouden. Waakzaam in de aanwezigheid van vreemden. Een uitstekende bewaker. Vertegenwoordigers van het ras kunnen goed met elkaar opschieten en spelen graag met kinderen die ze kennen. Komondor onthoudt commando’s goed. Maar voert ze om de haverklap uit vanwege de gewoonte om over elke stap na te denken.

De Bullets zijn een Hongaarse herdershond. Vertegenwoordigers van het ras zijn energiek, mobiel, aanhankelijk, gehoorzaam en slim, grijpen nieuwe commando’s on the fly. Kogels zijn geschikt voor een actieve eigenaar, omdat het veel fysieke inspanning vereist.

Rassen zonder Haar.

Haar bij haarloze honden is afwezig, maar er is roos. Om peeling te voorkomen. Wordt de huid van het huisdier beschermd tegen uitdroging door een vochtinbrengende crème. Bovendien hebben honden zonder haar last van lage temperaturen en ultraviolette straling.

Typische vertegenwoordigers:

De American Hairless Terrier is een vrolijke gezelschapshond van klein formaat. Rustig thuis en actief op straat. Onthoudt gemakkelijk commando’s. Is altijd klaar voor games. Kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

De Chinese kuifhond is een vriendelijke en actieve miniatuurhond, altijd klaar om gezelschap te houden. Vertegenwoordigers van het ras zijn vriendelijk, liefdevol, snel van geest en goed opgeleid. Het huisdier is sterk gehecht aan de eigenaar en is bang voor eenzaamheid, van verveling begint luid te huilen.

Xoloitzcuintli is een vriendelijke, evenwichtige. Sociale en loyale hond. Door grenzeloze liefde voor de eigenaar kan ze obsessief en verward zijn onder je voeten. Xoloitzcuintli is slim en onthoudt commando’s goed.  Eerst moet je een benadering van het huisdier vinden.

De Peruaanse haarloze hond is levendig en snel van geest. Het leent zich goed voor training, houdt van lange wandelingen, spelletjes en hardlopen. Tijdens het proces van training en training heeft het huisdier variatie nodig, anders zal het zich vervelen. Een naakte hond raakt sterk gehecht aan zijn eigenaar en wordt een loyale vriend en een uitstekende metgezel.

Hoe kan een allergisch persoon leven met een hond?

Om allergische reacties en onaangename gevolgen te voorkomen, zullen een aantal eenvoudige gewoonten worden geholpen:

Was uw handen na tactiel contact met de hond.
Raak uw handen niet aan het gezicht en de ogen aan, vooral niet na nauwe communicatie met het huisdier.
Verwijder tapijten en paden, omdat stof en allergenen zich daarin ophopen.
Voer regelmatig een natte reiniging van het huis uit.
Gebruik stofzuigers en luchtreinigers.
Was regelmatig dingen en beddengoed van het huisdier.
Beperk de toegang van uw hond tot uw slaapkamer en bed.
Leer uw huisdier om op uw bank te slapen en niet op gestoffeerde meubels. Omdat roos zich ophoopt in de bekleding.
Was en kam de wol regelmatig om dode haren te verwijderen.
Raadpleeg uw arts om te weten welke medicijnen u moet inslaan in geval van allergieën.
Met een bewuste aanpak kunnen een allergische persoon en een hond in hetzelfde huis met elkaar opschieten. Een zorgvuldige keuze van het ras. Rekening houdend met uw individuele kenmerken en naleving van eenvoudige onderhoudsregels. Zal het leven met een huisdier vol vreugde en liefde maken.