Mijn hond drinkt veel

Mijn hond drinkt veel

Mijn hond drinkt veel.

Mijn hond drinkt veel! Hydratatie is een geweldige zaak voor de hond. Het is daarom belangrijk om te controleren of uw huisdier altijd een bakje water in de buurt heeft. Maar omgekeerd, als een hond veel of zelfs te veel drinkt, kan het handig zijn om je zorgen te maken.

Mijn hond drinkt veel
 

En niet voor niets kan te veel hydratatie van de hond een symptoom zijn van een gezondheidsstoornis. Het is de moeite waard om te begrijpen wanneer een hond te veel drinkt en te weten hoe hij moet reageren. Laten we dit samen bekijken.

Waarom drinken een honden veel?

Het is normaal dat een hond wil hydrateren in de hitte of na fysieke activiteit.

Aan de andere kant kan een hond die vaak en zonder te stoppen drinkt, last hebben van een gezondheidsprobleem. Het is daarom beter om oplettend te zijn wanneer je merkt dat je hond meer drinkt dan normaal.

Wanneer drinkt een hond te veel?
De hoeveelheid water die een hond elke dag drinkt, hangt af van het ras en het dier (grootte, gewicht, lichaamsbeweging, enz.).

Het is normaal dat uw hond iets meer drinkt in de zomer of wanneer hij meer beweegt dan normaal.

Aan de andere kant is het de moeite waard om je zorgen te maken zodra de hydratatiesnelheid van een hond plotseling verandert en hij vaker begint te drinken.

Goed om te weten: er wordt van uitgegaan dat een hond elke dag tussen de 50 en 70 ml per kilo moet drinken. Verder kan hij een probleem hebben.

Intense hydratatie: mogelijke oorzaken.

Als een hond die zeer regelmatig drinkt zorgelijk is, is dat simpelweg omdat het de voorbode kan zijn van een gezondheidsstoornis.

Verschillende oorzaken kunnen verklaren waarom de hond altijd dorst heeft:

 >Diabetes of nierfalen;
>Hormonale verstoring;
>Ongeschikte voeding;
>Het nemen van corticosteroïden of medicijnen;
>Stress of gedragsstoornis.
Goed om te weten: alleen een grondig veterinair onderzoek kan u in staat stellen om zeker te zijn van de exacte oorzaak van intense dorst bij uw hond.

Honden die te veel drinken: moet ik een dierenarts raadplegen?

Als het gebeurt dat een toename van de hydratatiesnelheid goedaardig is, kan dit worden veroorzaakt door een ernstige ziekte. Daarom is het essentieel om naar een dierenarts te gaan als een hond veel drinkt.

Rol van de dierenarts.

Zelfs als uw huisdier u gezond lijkt, kan een controle bezoek hem geen kwaad doen.

De dierenarts zal een bloedtest doen, op zoek naar eventuele nierproblemen of diabetes. Hij zal ook de hond diagnosticeren om zijn algemene goede gezondheid te controleren.

Als een gezondheidsprobleem wordt gedetecteerd, zal hij de juiste behandeling toepassen.

Goed om te weten :d veel hondenziekten gemakkelijk en zonder gevolgen kunnen worden behandeld als ze op tijd worden ontdekt.

Intense hydratatie van de hond: tekenen van urgentie.

Een spoedonderzoek naar de dierenarts is essentieel als overmatige hydratatie gepaard gaat met andere symptomen: apathie, braken, bloeden, gewichtsverlies, verlies van eetlust, gewichtsverlies, gezwollen buik, enz.

Als uw hond plotseling zijn gedrag verandert, kan hij het slachtoffer worden van vergiftiging of voedselvergiftiging.

Als u twijfelt, raadpleeg dan dringend uw dierenarts. Soms is het een kwestie van leven en dood voor de hond.