Hond drinkt veel

Hond drinkt veel.

Hond drinkt veel ! Weinig mensen zullen worden gewaarschuwd om hun hond veel water te zien drinken. Dit dier heeft zeker een goede hydratatie nodig, maar overmatig waterverbruik kan trauma verbergen. Dit kan ernstig zijn en het is belangrijk om snel te reageren.

Hond drinkt veel
Hond drinkt veel

Maar hoe weet je of je hond te veel drinkt? Wat te doen in deze gevallen? Ontdek het advies van professionals in dit artikel.

Hoe weet ik of mijn hond veel drinkt?

De hoeveelheid normaal water voor een hond hangt af van het ras en het gewicht. Vaak is het tussen de 50 en 60 ml per kilogram. Hoe zwaarder de hond, hoe groter de behoefte aan water. Voor een kleine hond van slechts 10 kilo is een halve liter water per dag meer dan genoeg.

De aanhoudende dorst van de hond kan worden veroorzaakt door onjuiste voeding of een gedragsstoornis. Stress, als gevolg van een beweging of de afwezigheid van zijn mens kan ook deze dorst veroorzaken. Als uw hond medicijnen van het type corticosteroïden gebruikt, kan dit leiden tot deze behoefte om overtollig water te drinken.

Als de hond echter meer hydrateert dan nodig is, riskeert hij polydipsie. Dit is een probleem dat ervoor zorgt dat hij vaker plast en vaak wordt verward met incontinentie. Een hond die veel water drinkt, kan ook het slachtoffer worden van spijsverteringsstoornissen na de inname van slecht voedsel,een aanzienlijke gewichtstoename of -verlies of cataract. Bij niet-gesteriliseerde vrouwtjes zul je een verlies van pus aan haar vulva opmerken. Deze intense hydratatie kan ook gepaard gaan met braken en een gezwollen buik.

Als een of al deze symptomen optreden, kunt u proberen zijn temperatuur op te nemen, zelfs als het ingewikkeld is,maar u zult uw hond vooral snel naar de dierenarts moeten brengen.

Wat te doen als je hond te veel drinkt?

Eenmaal bij de dierenarts moet uw hond een volledig onderzoek ondergaan dat begint met een temperatuurcontrole. Dan komt een bloedtest om de gezondheidstoestand van zijn organen te controleren, vooral op het niveau van zijn indoctrineklieren. Deze laatste scheiden hormonen af die de werking van het lichaam kunnen beïnvloeden.

Deze analyse zal het mogelijk maken om de aanwezigheid van een ziekte te detecteren. Te veel bloedsuikerspiegel kan worden veroorzaakt door diabetes mellitus en een toename van creatinine zal de aanwezigheid van nierfalen bij honden aantonen.

De dierenarts zal ook een monster van de urine van uw huisdier nemen. Deze stap is essentieel om de dichtheid van deze vloeistof te kennen. Afhankelijk van de resultaten zal hij in staat zijn om een behandeling op te zetten die is aangepast aan uw hond.

Hoe behandel je een hond die veel water drinkt?

Er zijn geen specifieke medicijnen om de intense hydratatie van de hond te bestrijden. Maar zodra de oorzaak van dit gedrag is ontdekt, kan de dierenarts het gelukkig behandelen.

Voor diabetes worden dagelijks insuline-injecties onder de huid gegeven. Het is een langdurige behandeling die gepaard gaat met een aangepast dieet. Dit is bedoeld om de bloedsuikerspiegel in het lichaam van de hond te reguleren. Chronisch nierfalen zal ook worden behandeld met een nieuw voedingsprogramma.

Als uw hond de ziekte van Cushing heeft, kan de behandeling een operatie of levenslange medicatie vereisen.