Hoe vaak hond ontwormen

Hoe vaak hond ontwormen scaled

Hoe vaak hond ontwormen.

Hoe vaak hond ontwormen
Hoe vaak hond ontwormen

Wormen kunnen uw hond ziek maken en in ergere gevallen, zoals voor hartworm, fataal zijn. Alle honden moeten preventieve medicatie gebruiken voor ten minste hartwormen. Er zijn echter veel soorten wormen die uw hond kunnen infecteren. U moet zo vroeg mogelijk leren weten of uw hond wormen heeft, zodat u de juiste behandeling voor uw hond kunt krijgen.

Sommige gewone wormen en hun eieren of larven zijn zichtbaar voor het blote oog. Volwassen rondwormen kunnen bijvoorbeeld zes of zeven centimeter lang zijn. Lintwormsegmenten zijn ongeveer zo groot als een rijstkorrel. Zichtbare wormen of eieren in fecale materie zijn dus een duidelijk waarschuwingssignaal dat uw hond wormen heeft. Over het algemeen zijn een afname van de gezondheid, zoals gewichtsverlies of droge vacht, allemaal mogelijke tekenen dat uw hond wormen heeft, omdat ze de voeding van uw hond stelen en uw hond ziek maken. Van zeer zieke honden is ook bekend dat ze wormen overgeven.

Omdat niet alle wormen, of hun eieren, met het blote oog zichtbaar zijn, als je geen wormen kunt zien, moet je nog steeds bevestiging krijgen van een dierenarts. Zelfs voor zichtbare wormen en eieren, als de infectie mild is en de dichtheid of eieren laag zijn, vindt u het bewijs misschien niet zelf. Een bezoek aan een dierenarts zorgt ervoor dat u weet of uw hond wormen heeft of niet.

 

U moet een vers monster van fecale materie naar uw dierenarts brengen, die een microscoop zal gebruiken om naar wormen en eieren te zoeken. Voor sommige soorten wormen kunt u andere soorten diagnostiek nodig hebben. Hartwormen worden bijvoorbeeld vaak gediagnosticeerd met bloedonderzoek.

Het goede nieuws is dat wormen behandelbaar zijn. Om uw hond echter gezond en gelukkig te houden, moet u leren hoe u kunt zien of uw hond wormen heeft. Als er waarschuwingssignalen zijn, controleer dan de fecale stof en bezoek een dierenarts. Er zijn ook standaard wormpreventieve medicijnen en elke hond moet op zijn minst preventief op een hartworm zitten.

Schattige hondenrassen: