Hond heeft slechte adem

Hond heeft slechte adem scaled

Hond heeft slechte adem.

Mijn hond heeft een slechte adem – Wat is er aan de hand?

Elke hondeneigenaar zal op een gegeven moment zeggen: “Mijn hond heeft een slechte adem – wat is er aan de hand?” Honden hebben een slechte adem om dezelfde redenen als mensen. Maar ik zal je wat tips geven om je te helpen de mond van je hond schoon en vrij van stinkende adem te houden.

Hond heeft slechte adem
Hond heeft slechte adem

Het belang van tandheelkundige zorg

Waargebeurd verhaal: ik zat op een dag in het hondenpark en mijn hond sprong op de schoot van mijn vriendin Michelle. Michelle maakte een grotesk gezicht en zei: “Jack heeft een slechte adem.” Ik dacht: “Echt niet. Mijn hond heeft geen slechte adem.” Toen opende ik Jack’s mond. Ik zei: “OMG. Mijn hond heeft een slechte adem!”

Eerst wist ik niet waarom zijn adem vreselijk rook, totdat ik onderzoek begon te doen. Ik dacht dat de tanden van honden zelfreinigend waren. Dat is maar gedeeltelijk waar. Net als mensen moeten honden hun tanden ook professioneel laten reinigen.

Regelmatige mondhygiëne is belangrijker dan alleen ervoor te zorgen dat het gebit van uw hond wit is. Geïnfecteerd tandvlees, gebroken of losse tanden en andere parodontale problemen in de mond van een hond kunnen leiden tot bacteriën. De bacterie reist vervolgens in de bloedbaan van uw huisdier.

En als u deze symptomen niet vroeg opneemt, kunnen het hart, de longen, de nieren, het darmkanaal en de lever van uw hond geïnfecteerd raken.

Nu ik me ervan bewust ben dat mijn hond een slechte adem heeft, weet ik dat het betekent dat de infectie is begonnen en tandsteen is opgebouwd.

Maar ik heb een oplossing gevonden.

Tandsteen opbouw. Hond heeft slechte adem.

Die stinkende geur is de geur van tandsteen en plaque opbouw. Tandsteen zit net onder het tandvlees. Tandsteen helpt de groei van bacteriën, wat leidt tot ontsteking van het tandvlees.

Als uw hond nog nooit zijn tanden heeft laten reinigen bij de dierenarts en hij is minstens 3 jaar oud, raad ik u ten zeerste aan om hem naar de dierenarts te brengen voor een volledige reiniging en polijsten. Dit kan duur zijn, maar de moeite waard. Je wilt weten waar je aan toe bent, want je bent geen expert op dit gebied en je wilt ervoor zorgen dat de gezondheid van je hond niet in gevaar is.

Tanden poetsen van uw hond

Nu het leuke gedeelte. Gebruik nooit menselijke tandpasta op een hond. De fluoride zal hem ziek maken. Koop een tandenborstel en tandpasta speciaal gemaakt voor honden in uw dierenwinkel of dierenarts.

De vingerborstel lijkt erg op de tandenborstel die voor baby’s wordt gebruikt. Het heeft een rubberen kap, die je op je vinger plaatst.

Het heeft zachte rubberen borstelharen aan één kant, wat de kant is die u moet gebruiken om de tanden en het tandvlees van uw hond schoon te maken. Zodra uw hond gewend is aan het proces, kunt u een gewone hondentandenborstel kopen.

Het poetsproces. Hond heeft slechte adem.

Het eigenlijke proces van het poetsen van de tanden van uw hond is heel eenvoudig:

1. Kantel het hoofd van je pooch naar achteren. Het moet worden gedaan onder een hoek van 45 graden – op een kruising waar de tanden het tandvlees ontmoeten.

2. Gebruik in eerste instantie cirkelvormige bewegingen.

3. Gebruik nu verticale lijnen om tandsteen- en plaquevorming los te maken en te ontmoedigen.

Speelgoed en voedsel om de mondhygiëne te behouden.

Om schone tanden en tandvlees te behouden, wisselt u af tussen nat en droog voedsel. Laat uw hond ook rauwe huidkauwen hebben, omdat deze helpen tandsteen kwijt te raken. Er zijn tal van kauwspeelgoed en hondenvoer ontworpen om tandsteen van de tanden van uw hond te verwijderen.

Conclusie

Het is een goed idee om uw hond al op jonge leeftijd te laten wennen aan het kijken in zijn mond, zodat u consistent kunt letten op alles wat abnormaal is in zijn mond. Als u dagelijks de tanden van uw hond poetst en de geschetste suggesties opvolgt, zult u niet merken dat u zegt: “Mijn hond heeft een slechte adem – waarom?”